dilluns, 2 de novembre del 2009

“Simonet, el terror del Francès”


Després de mesos i mesos d’intens treball finalment el documental sobre la figura del personatge empordanès Joan Rimbau Trull, més conegut com en Simonet, ja ha acabat i ja ha estat estrenat. Els Amics dels Castell de Quermançó i el Comtat d’Empúries han fet un excel·lent treball d’investigació i recerca per a la producció d’una pel·lícula documental sense precedents a la nostra comarca. Han realitzat un bon treball on el rigor històric ha perdurat al llarg de tota la producció.

Sincerament la feina feta a “El terror del Francès” ha estat magnífica, ajustant-se als procediments d’una pel·lícula d’època, pròpia d’una superproducció amb recerca de localitzacions, càsting de figuració, vestuari... motiu pel qual des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ens sentim orgullosos d’haver participat en aquest muntatge cinematogràfic. Es tracta d’una feina que no hagués estat possible sense la insistència i constància d’en Jaume Simon, en Josep Puig i del llarg llistat de persones que han format el gran equip humà.

Els castellonins que van participar d’alguna manera en aquest projecte tindran l’oportunitat de veure el documental a Castelló d’Empúries, dins la programació que l’Ajuntament està preparant per al Foc de Castelló.



1 comentari:

  1. La presentació de Frances Cruanyes li dona molta qualitat al documental. Esta molt ben fet.

    ResponElimina