divendres, 23 d’octubre del 2009

El transport i el menjador escolar. Sembla com si algú ens hagués posat el dit a l'ull.


Llegint la premsa i observant els mal de cap que tenim els castellonins amb el transport escolar als diferents centres d’ensenyament, podríem deduir que algú ens vol mal als de Castelló d’Empúries. Després d’una problemàtica ens en arriba una altra i així curs rere curs. Ja n’hi ha ben bé prou!

Després de fer mans i mànigues per a solventar el finançament del transport escolar pels alumnes d’Empuriabrava i assumir una despesa desorbitada valorada en 145.000 euros a l’any per tal d’ajudar a les nostres famílies, el Consell Comarcal (qui té les competències en aquesta matèria) s’ha proposat un nou repte: canviar les normes. Ara, alguns pares que sabien que podrien tenir la mainada cada dia a dinar a casa, hauran de fer-los quedar al menjador de l’escola, durant dos dies a la setmana, amb les conseqüències econòmiques i familiars que això significa.

Els responsables de Consell Comarcal es justifiquen dient que no hi ha partida econòmica suficient i que han d’eliminar els busos del migdia dels dimecres i divendres, assegurant que tot es justifica per una remodelació del servei de menjador i transport escolar. Tant socialment com econòmicament creiem que aquesta mesura no te cap justificació. Hem demanat en diferents ocasions la comparativa de costos entre subvencionar parcialment el menjador escolar dos dies o transportar aquests alumnes a casa i encara no la tenim.

A Castelló d’Empúries no estem d’acord amb aquesta mesura. No volem més problemes! I l’any que ve volen suprimir aquest transport tots els migdies! No volem ara tenir saturació als menjadors escolars i provocar incomoditats a 123 alumnes de la Joana d’Empúries i 104 del Ruiz Amado. Volem aconseguir la gratuïtat del servei de transport escolar i que el Consell Comarcal faci el que feia fins ara. Nosaltres, mentre no arriba una solució satisfactòria pels interessos dels nostres veïns, continuarem treballant per tal que els nostres alumnes puguin desplaçar-se lliurement. Recorrerem a les quatre vies que ja tenim obertes: el contenciós administratiu contra la decisió de fer pagar el transport a Castelló d’Empúries, romandre a l’espera de la nova llei d’educació de la Generalitat que ens consideri municipi amb transport obligatori, la petició al Departament d’Educació per dotar de més pressupost al Consell Comarcal i la intervenció del Síndic de Greuges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada