Xat del setmanari de l'Empordà

Xat realitzat i publicat el dijous 5 de maig de 2016.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d´Empúries

1. Bon dia a tothom, estem a punt de començar el xat en directe amb Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries. Tindran prioritat les preguntes que no siguin reiteratives. La trobada durarà una hora, aproximadament. Si queden preguntes pendents, es respondran en el pròxim xat. Benviguts i benvingudes. Endavant.

» Molt bon dia a tothom !!! Gràcies per convidar-me altra vegada a aquest xat

2. Quines mesures es portaran a terme per revaloritzar Empuriabrava i el seu passeig maritim?

» Estem en el segon any del projecte de remodelació del passeig. Aquest estiu esperem tenir un entorn adequat al voltant dels espais que s´han adjudicat i que oferiran serveis relacionats amb la gastronomia i també s´oferiran activitats a la platja de caràcter i horari nocturn. Segurament passat l´estiu podrem pavimentar tot el passeig i el proper any acabarem el projecte amb les demandes de la ciutadania, a través del procés de participació ciutadana que s´acaba el mes d´octubre

3. Quin pla de dinamització comercial hi ha previst?

» S´està elaborant un estudi a través de la Cambra de Comerç i un cop el tinguem ens reunirem amb les diferents associacions del municipi. Intentarem que al centre històric s´organitzin amb una associació que ara no hi és. I la fita més important per nosaltres és la creació del Patronat de Turisme, on es decidiran les grans línies mestres a seguir per a la dinamització comercial i turística del nostre municipi

4. Quin és el grau o nivell d´endeutament global de l´Ajuntament que vostè presideix? Pensa disminuir el percentatge d´alguns impostos als ciutadans? Gràcies.

» Estem amb un endeutament del 57%. La primera mesura que prendrem, a les ordenances de 2017, serà treure els interessos per als fraccionaments de les taxes i els impostos. Entenem que quan hi ha voluntat de pagar s´han de donar facilitats per poder-ho fer. L´administració està obligada a donar serveis i a adequar les taxes i els impostos a la qualitat d´aquests serveis, per tan hem de fer-ne una valoració i després decidirem.

5. Una biblioteca a Empuriabrava és possible?

» En el Casal Cívic, dins l´edifici del Centre Empren, està prevista una sala de lectura.

6. Reprendrà les negociacions per a la piscina de Castelló Nou, o quin projecte té per a tenir-ne una?

» Considerem que no és prioritari tenir una piscina pública al nostre municipi, però amb les instal·lacions que ja hi ha fetes hem de valorar com se´n pot treure un rendiment públic. La piscina de Castelló Nou és privada i hem de valorar-ho.

7. Com justifica les crítiques al Sr. Gallego per dedicació exclusiva, ara que la Sra. Brossa la tindrà pel seu benefici personal, és aquest el preu que paguem els castellonins pel pacte que ha fet amb ella?

» La composició actual de l´Ajuntament, amb un regidor més a l´equip de govern, costarà al municipi 25.000 € menys durant la legislatura.

8. Hola Salvi. Amb l'experiència del que us ha passat a la nostra vila i amb els exemples d'altres llocs, creus que hauria de ser obligat que l'alcaldia sempre fos per la llista més votada?? Gràcies i sort. JOAN

» La llei permet fer coalicions i per tant és totalment lícit que es facin. Per aplicar el que diu vostè s´hauria de canviar la llei.

9. Hi ha un carril bici al polígon de Castelló Nou, que dificulta el trànsit, es pot plantejar de treure´l, o el deixarà com està, igual que la senyalització dels carrers, que cal revisar també?

» La senyalització la revisarem amb converses amb els veïns. No ens hem plantejat res respecte al carril bici, però ja que vostè ens ho apunta en prenem nota i mirarem aquestes dificultats.

10. Què farà amb la zona blava, que tenim gràcies a la Sra. Brossa, com sap. Pot garantir quan no la tindrem?

» Hi ha un contracte signat molt dificil de rescindir. Per tan intentarem aplicar o buscar zones d´aparcament gratuït que minimitzin l´impacte de la zona blava.

11. S´arreglaran i vallaran els parcs infantils per evitar danys en els nens i que hi accedeixin els animals?

» Hi ha un pla de manteniment de parcs infantils. Pel que fa al tancament, hi ha diferents zones del municipi on tenim pendent la instal·lació de parcs infantils adequat a mainada de 0 a 3 anys. Estudiarem, no obstant, el tancament que vostè ens suggereix.

12. Què en pensa que s´hagin de repetir eleccions el 26-J.? Per què un partit independentista com ERC hi ha de ser present?

» Crec personalment que és una pèrdua de temps, de totes maneres no podem perdre l´oportunitat d´estar representats en qualsevol lloc on es decideixin assumptes que malauradament encara ens afecten.

13. A part de gastar-vos els diners en banderetes independentistes i autobusos pel procès, teniu pensat invertir diners en el poble? Tant que busqueu la independència del país...per què us costa tant donar-la a Empuriabrava, no té el mateix dret que Catalunya?

» No ens hem gastat ni un Euro en autobusos per al procés, si amb estel·lades, donant compliment a un acord de ple.
Nosaltres som independentistes i per tant no ens fa res parlar seriosament d´aquest tema.

14. Tant criticar sobre les dedicacions exclusives d´en Gallego i ara la té vostè...suposo que vosté té un millor motiu per tenir-la, m´agradaría saber quin.

» Jo sóc l´Alcalde i en aquest municipi des de fa 21 anys, l´alcalde té dedicació exclusiva i crec que és totalment necessària que l´alcalde la tingui

15. Buenas Alcalde, este verano seguiran haciendo oidos sordos al ruido que producen los locales musicales de empuriabrava? Y si es cierto de que Empuriabrava saldra perdiendo con su nombramiento? La ultima señor alcalde, el servicio de vigilancia de las playas se basara en un solo agente en quad o lo reforzara?

» Locales musicales: hay unas normas y se tienen que cumplir. Nos esmeraremos para que sea así.
Con mi nombramiento espero demostrar que lo que le han comentado a usted no es cierto. Hay personas que buscan confrontación pero nosotros no estamos para perder el tiempo en debates inútiles. Somos la lista más votada y nos debemos a nuestros electores pero ahora también al tener la alcaldia a todos los ciudadanos por igual. Esperamos demostrarlo con hechos.
Vigilancia de las playas, este año ha aumentado la plantilla de la policia en dos personas y tendremos 6 auxiliares de policia temporalmente; adecuaremos nuestros dispositivos a los servicios que se tienen que prestar en verano.

16. Els passos de peatons a Empuriabrava estan molt mal senyalitzats i hi falta il•luminació, ho teniu en compte?

» Prenem nota.
també prenem nota de que hem de posar bandes reductores de velocitat a altres indrets del municipi i que ara no n´hi han

17. Per què no proposeu a la productora de Joc de Trons grabar a Castelló?

» A l´Ajuntament tenim un servei, el portal de cine, que ofereix diferents localitzacions per a enregistraments d´anuncis, vídeos ... a les productores i empreses audiovisuals. Els facilitem la feina i l´organització. Esperem que si no és aquesta productora que vostè diu sigui alguna altra o similar que vingui, tal com ja han fet diferents empreses.

18. Salvi: No hi ha manera de treure aquelles "noies simpàtiques" a l'entrada de la carretera vella de Roses??? Fa molt mal efecte i és degradant per a elles mateixes. Roser

» Aquest és un problema general que patim a l´Alt Empordà, i més ara que a França han endurit la llei. És un tema complex perquè la regulació de la prostitució vé determinada per una llei estatal. Hi ha una taula de treball al Consell Comarcal que treballen aquest tema per minimitzar el màxim possible aquest problema.

19. Hi ha previst instal•lar punts de recarrega de cotxes elèctrics?

» Ara per ara no, però en prenem nota perquè entenem que l´horitzó ha de ser tenir municipis més sostenibles

20. La torre d´Empuriabrava fa pena pobreta...heu pensat en donar-li un cop de pintura?

» La torre del Club Nàutic és un edifici privat i no podem actuar-hi a menys que sigui per motius de seguretat.

21. Salvi jo crrec que aquesta proliferació d'activitats de lleure (karts, pistes de terra, etc) a l'entorn de l'aeroport no són bones perquè incrementen el perill en cas d'accident. És una opinió molt personal. Sóc en Toni Martínez, treballador d'una empresa d'Empuriabrava.

» El POUM recentment aprovat, no fa ni dos anys, permet aquest tipus d´activitat en aquest espai. Entenem que totes les activitats que es fan al voltant de l´aeròdrom han de complir les mesures de seguretat pertinents.

22. hi han previstos espectacles d´animació per a Empuriabrava aquest estiu o serà tant avorrida com sempre i haurem d´anar a Roses?

» Tenim previstes diferents activitats, entre moltes d´altres:
Mes de juny:
- Sky film Festival
- La revetlla de Sant Joan
-Festa de la Música

mes de juliol:
-Festes del Carme

mes d´agost:
- Summer party

Durant tot l´estiu mercat de nit (edifici Girasol), activitats a la platja lúdiques i esportives (cada dia) i també en horari nocturn

Estem estudiant continuar amb el projecte de Music Estiu, que consisteix en actuacions musicals en diferents indrets i locals d´Empuriabrava.

23. Què se sent tenint al grup de perdedors en l´equip de govern? Com pot ser que es juri lleialtat a un partit que no feia ni una setmana criticava tant?

» Després de la fallida de l´anterior govern creiem que calia encarar els propers tres anys amb un govern fort i cohesionat. Per tant, després de les negociacions que hem tingut amb els diferents partits, hem cregut que per al municipi la millor opció era aquesta.

24. Què us semblaría fer fires temàtiques al passeig marítim? (Fira del sabó, de lego, miniatures, joguines de segona mà,...)

» En prenem nota, de tota manera l´organització d´aquest tipus de fires ens hauria de venir marcada per un pla estratègic que estem treballant.

25. Celebro molt el seu retorn a l'alcaldia per donar una empenta més d'esquerres a la badia de Roses, que ara no en té gaire. Salut i república. JM

» Suposo que el seu comentari és totalment polític. Som el municipi més gran amb l´alcaldia d´ERC de l´Alt Empordà. Esperem que en un futur nosaltres poguem mantenir-la i els municipis veïns segueixin l´exemple de Castelló d´Empúries. Moltes gràcies.

26. Es té previst a les festes del Carme posar atraccions infantils com a qualsevol festa major?

» Estem estudiant quines atraccions posarem, de forma estable, durant tot l´estiu al passeig. tenim diverses propostes. De totes maneres les atraccions de les fires i festes van en funció de les peticions i de moment no en tenim cap

27. Cambiarà alguna cosa a la platja amb la vostra entrada a l´alcaldia?

» Hi haurà més serveis, per exemple lavabos, més activitats esportives, mòdul nou per a la Creu Roja, un mòdul per activitats esportives, s´està creant l´escola de rem, activitats en horari nocturn .....

28. Bon dia, senyor Güell. us escric des de París tot i que m'agradaria molt poder ser ara a Castelló. La meva pregunta és per saber si teniu pensat regular d'alguna manera l'excés de vehicles que cada estiu s'acumula a la platja de la Rubina. Moltes mercès. FLORIAN VERGÉS

» Tenim regulats els aparcaments, som conscients que en dies punta es provoquen situacions dificils bàsicament i també a causa de la zona blava. Estarem atents a que hi hagi les menors molèsties possibles als usuaris de La Rubina.
Moltes gràcies per la seva atenció, encara que sigui de tant lluny

29. Salvi, faig la pregunta en nom del meu avi: no haríem pas de promoure un acostament entre el poble i el riu Muga que forma part de la nostra història? L'avi diu que en parlem poc i que sempre havia estat font de vida (i de problems, també). MARC

» Malauradament la Muga ara no és com abans. Estem al cas que les escoles ensenyen a la mainada més petita que és el riu i el què significa fent visites de tan en tan i ara l´activitat es centre a la desembocadura amb els esports nàutics i que des de l´Ajuntament els promocionem. El terraple de la Muga és una via verda molt utilitzada tan per la gent que passeja com pels que van en bicicleta.

30. Benvolgut Alcalde. ¿Voldria saber si és previst que les obres de restauració de la Basílica, el nostre símbol princiapal, tinguin continuïtat? ¿És prioritàri aquest fet per al seu govern municipal?

» Si, tindran continuïtat, en la mesura que poguem anar fent convenis amb altres administracions que ens ajudin amb el finançament.
Per nosaltres també és important, forma part del nostre patrimoni històric

31. Salvi fareu promoció turística diferent a la que s'ha fet fins ara??

» A través del Patronat de Turisme es decidiran les polítiques a seguir en aquests temes i aquí és necessari que també s´hi impliqui la iniciativa privada.

32. Senyor Güell. Dies enrere vaig llegir que Castelló té un índex de pobresa molt alt. Deu ser pels guettos que s'han creat en algunes zones. Què hi podeu fer des del consistori? Mercès.

» El pressupost de Serveis Socials ha anat augmentant en els darrers anys a causa de les necessitats que tenim com a municipi. No és facil atendre totes les necessitats però treballem conjuntament amb entitats privades de caire social que ens ajuden a minimitzar l´impacte de la pobresa a casa nostra.

33. Pura curiositat. Quan s'acabaran les obres del centre de paracaigudistes? Fan molt bona pinta realment

» És una obra d´iniciativa privada que esperem que es puguin acabar abans d´aquest estiu. Creiem que és una zona que guanyarà molt quan tot l´entorn sigui l´adequat. Haver pogut ajuntar dos equipaments com el centre de paracaigudisme i el túnel de vent és, ha sigui i serà molt bo per al municipi i és una aposta estratègica de cares al futur.

34. Fins aquí arriba l xat d'avui amb Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries. Gràcies a tothom per haver participat i fins a la pròxima ocasió. Gràcies Salvi.

» Gràcies a vosaltres i fins el proper xat !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada