dimarts, 17 de novembre del 2009

Gairebé un milió i mig d’euros per a la recuperació del nostre patrimoni


A Castelló d’Empúries estem d’enhorabona! Hem pogut recollir milers d’euros per a la recuperació i rehabilitació del nostre patrimoni històric i arquitectònic. L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha aconseguit transmetre la sensibilitat necessària, a les altres administracions, per a aconseguir importants subvencions que ens possibilitin recuperar els nostres monuments, alguns molt castigats ja pel pas del temps.

Amb aquestes aportacions podrem rehabilitar la façana de la sala municipal i la muralla medieval del Palau dels Comtes, seguir treballant en la rehabilitació del convent de Santa Clara, la reforma del convent de Sant Agustí i continuar amb la transformació definitiva de l’Ecomuseu-Farinera.

La Generalitat de Catalunya concedirà a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries fins a 650.000 euros a través del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament de Governació, 137.000 de la Diputació de Girona i 675.000 euros del fons europeu del FEDER a través del Departament de Governació de la Generalitat.

Aquestes xifres proporcionaran importants millores al nostre patrimoni i consolidar els monuments històrics, tant llargament reivindicats i alguns en estat molt precari de conservació. Precisament la urgència d’intervenir al convent de Sant Agustí, pel seu delicat estat, ha fet arribar a l’Ajuntament a un acord amb els propietaris a fi de disposar d’un ús públic de l’immoble durant vint-i-cinc anys.

Aquestes subvencions es reben amb molta satisfacció ja que en temps de difícil situació financera, com aquesta, no s’inverteix tot el que caldria per a aquesta finalitat. Així que no em queda res més que agrair públicament l’esforç econòmic de les administracions implicades per haver-nos ajudat.



3 comentaris:

  1. Bona noticia !! Castello ha de ser un reclam turistic i cultural de primer nivell que es complementi amb Empuriabrava.

    Ara només faltaria que algunes de les façanes del centre historic es poguessin remoledar a l'estil medieval. Crec que podriem intentar agafar alguna idea de Peratallada, Besalu, Palau Sator, Ullastret i Santa Pau, on conviuen el autoctons segones residencies, restaurants i molts negocis. Aquests llocs han sapigut explotar al máxim el seus encants i atraure a molta gent de nivel adquisitiu alt.

    ResponElimina
  2. Molt bé! jordi, tens tota la raó, però si a Castelló deixen fer coses com l'optica que hi ha a la pl. dels Homes i trenca del tot, com vols agafar models d'altres pobles que han tingut més sensibilitat. .... i mira que canta, eh! Pot haver-hi el negoci igual però daltra manera, visca els medievals del segle XXI, a llum de neó!

    ResponElimina
  3. Si, en part tens raó, pero d'aquesta pobles podem extreure algunes bones practiques que es poden aplicar a Castello. En tot cas tenim un patrimoni que s'ha de saber explotar en benefici del poble. O si podem agafar l'exmple de Girona i el seu casc ántic, que de ser un lloc gris i sense comerç ha passat a ser una meravella ! O mira el cas antic de Figueres que s'ha deixat perdre i ara sembla que es pot recuperar gracies al pla de barris. No se hem d'estudiar que convé mes als Castellonins.

    ResponElimina