diumenge, 18 de juliol de 2010

Nota de premsa en relació al trasllat del projecte del Túnel del Vent

Darrerament alguns mitjans de comunicació s’han fet resó del trasllat del projecte del Túnel del Vent al municipi de Roses. L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries vol donar a conèixer la seva versió dels fets per tal de desmentir les falses acusacions dels representants de l’oposició.

Cronològicament cal recordar que en data de 18 de febrer de 2008 es va concedir llicència d’obres a l’empresa Skydair Empuriabrava SA per a l’execució del projecte del Túnel del Vent.

En data 5 de març de 2008, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va concedir el permís d’activitats a la mateixa empresa. Malgrat la predisposició d’aquest consistori en l’agilització dels processos, cap d’aquestes dues llicències van fer-se efectives per part d’aquesta empresa privada.

Un dels principals obstacles amb els que es va trobar Skydair Empuriabrava va ser amb l’elevat pressupost que suposava la connexió a la xarxa del subministrament elèctric, que els promotors del projecte no havien previst i que suposava una inversió de dos milions d’euros aproximadament. La bona voluntat de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per a impulsar el túnel es veu reflectit en el paper d’intermediari que va jugar entre la companyia elèctrica i la promotora del projecte, a més d’aconseguir que el Departament d’Universitats, Innovació i Empreses de la Generalitat de Catalunya fes les gestions oportunes amb Fecsa-Endesa per tal de disminuir el pressupost. Degut a aquestes negociacions el consistori castelloní va aconseguir que els dos milions d’euros passessin a ser “només” 700.000 euros. Així doncs, ens trobem davant uns arguments que demostren la insistència amb la qual va actuar aquest ajuntament per a impulsar, al nostre municipi, el Túnel del Vent.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries va iniciar posteriorment contactes amb altres empreses interessades en construir un projecte d’aquest tipus al nostre terme municipal. A data d’avui existeix una empresa que així ho pretén, al costat mateix de l’aeròdrom d’Empuriabrava. Segons els propis promotors l’interès és tant elevat que ja s’ha iniciat la construcció per poder fer la instal·lació en un futur proper.

El consistori castelloní expressa la il·lusió que suposaria l’execució d’aquest nou projecte, un cop l’altre ha decidit traslladar-se, pel que representa a nivell econòmic, esportiu i social per al nostre municipi; a banda de l’idoneitat de construir-lo al costat mateix del centre de paracaigudisme.

L’Alcalde, Salvi Güell, lamenta les declaracions festes pels dos grups de l’oposició sobre aquest tema que segons diu “venen amb un to totalment destructiu i amb l’única finalitat d’empastifar l’obra d’aquest govern municipal”. El batlle afegeix que “malauradament no hem aconseguit el projecte inicial però hem pogut reconduir la situació amb un altre, potser encara millor”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada