divendres, 13 d’agost de 2010

No estem per tirar coets


A Castelló d'Empúries ja hem celebrat la nostra Festa Major. Malgrat la precària situació econòmica que travessa aquest Ajuntament hem pogut organitzar una festa prou digne i amb un pressupost adequat als temps que corren. Com ja hem explicat  en diverses ocasions la disminució dels ingressos a les nostres arques municipals  han provocat una considerable reducció de les despeses en molts de departaments de l'Ajuntament ,i com era de preveure en el de festes també.

Molts de vosaltres haureu trobat a faltar algun altre dia de  ball amb orquestra o el tradicional castell de focs d'artifici que tancava el programa de festa major altres anys.  Jo també! Però la responsabilitat d'aquest govern municipal amb els pressupostos i la contenció econòmica ha provocat la decisió de prescindir d'alguns d'aquests actes  ja que tal i com es diu en aquests casos, no estem per tirar coets!

Els costos totals de la nostra Festa haurà rondat al voltant de 30.000 euros. S'ha intentat que hi hagués actes per a tots els públics i crec que ho hem aconseguit. Hem tingut pregó, dues actuacions específiques per a mainada,  un bon tasts de vins , una nit jove amb escuma inclosa, 4 sessions de sardanes, ball amb orquetra i amb disco-mòbil , gegants, un gran correfoc amb un petit castell de focs inclòs, un concert de la Orquestra de Cambra de l'Empordà, missa solemne, l'Esbart Dansaire…

Per diversos motius Castelló d'Empúries té moltes festes i celebracions dins el seu calendari que, en èpoques de bonança econòmica es poden satisfer amb comoditat però que, en moments de precarietat són realment insostenibles. Es tracta d'una reflexió que hauríem de fer plegats per tal de replantejar en un futur la programació de les nostres festes ja que tenim uns serveis i unes necessitats de caire social que per nosaltres son primordials.

M'agradaria ja per acabar felicitar a la moltíssima gent de Castelló d'Empúries que ha participat i gaudit d'aquesta Festa, i que amb la seva presència  han fet que els diferents actes fòssin molt més lluïts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada