dijous, 8 d’octubre del 2009

N'hi ha que fan el ridícul quan volen ridiculitzar els altres.


Em sap molt de greu haver d’estrenar aquest bloc parlant de gent que ha d’utilitzar l’anonimat per dir allò que no s’atreveix a dir públicament amb arguments i proves, i que per tant ha d'ocultar la seva identitat per expressar ximpleries. Durant aquests dies a Castelló d’Empúries s’han distribuït centenars de fulls amb el POUM com a escenari d’una vinyeta que pretén ridiculitzar l’equip de govern. No tan sols apareixen caricatures amb molt mal gust sinó que a més cauen en la temptació de calumniar i injuriar.


Dos anys després del canvi de govern n'hi ha que encara no han paït que la Dolors abandonés la disciplina del PSC i decidís trencar amb la política irresponsable (sota el nostre criteri) de l’anterior consistori. Aquesta seria una causa prou encertada per comprendre els motius pels quals els autors anònims han difós aquesta magna ximpleria que ratlla el límit de la legalitat. És curiós aquest escrit quan hem reduït el nombre d’habitatges del planejament respecte la proposta de l’anterior govern. Només per això si la nostra proposta és agosarada i no és mereixedora de ser aprovada, què hagués passat si s’hagués aprovat l’anterior proposta? Amb gairebé 500 habitatges més i 650.000 metres quadrats més afectats!!

“1.100 habitatges de més respecte el POUM d’ERC Uuufff com ho explicaré?” aquest és un dels diàlegs que se m’atribueix al dibuix en qüestió, l'altra l'ignoraré totalment. No tinc cap mena d’inconvenient de tornar a justificar el que se’m demana, malgrat que ja ho he fet per activa i per passiva allà on se m’ha preguntat. Puc explicar que l’augment d’habitatges respecte la proposta que Esquerra presentava es deu a “l’obligació” que tenim com a govern si volem aconseguir els equipaments públics bàsics per créixer amb responsabilitat i seny, i perquè aquest no només és el POUM de tres regidors (d’ERC) sinó un pla general d’un govern composat per nou persones. Precisament amb aquest POUM aconseguim preservar la connexió del centre històric amb Empuriabrava, conservant la carretera vella, cosa que l’anterior proposta no garantia.

Exercici de memòria.

En ocasions cal fer un exercici de memòria i recordar capítols de la vida política del nostre municipi que no estan tan allunyades en el temps com molts es pensen. Farà cosa de tres anys que el plenari municipal acceptava l’aprovació inicial del POUM amb l’abstenció d’una regidora de CiU, qui amb el seu vot es desmarcava de la disciplina del partit del Sr. Sanllehí (caldria saber el per què, que encara no ho hem sabut mai). No sabem si això va fer encendre les alarmes dins el govern d’aleshores, però el que sí sabem és que molt poc després l’Elena Iglesias es convertia en trànsfuga i abandonava les files d’ERC a l’oposició per ingressar de regidora de cultura al govern del Sr. Sanllehí-Rodà. Com veieu en aquest municipi el transfuguisme no és cosa nova, sinó que fa temps que tenim la mà trencada. Un altre exemple: el Sr. Serra, trànsfuga del Grim durant la legislatura 1995-1999.



4 comentaris:

  1. Hola Salvi

    Crec que has estat valent al tenir el teu propi blog. També has demostrat valentia al parlar de les famoses "vinyetes" anónimes.

    Sobre el tema dels transfugues, has comentat temes que jo personalment no sabia o no m'enrecordava (sobre l'Elena i Sr. Serra).

    Seguiré el teu blog per saber dels teus pensaments i opinions.

    Un resident d'Empuriabrava

    ResponElimina
  2. Bones Salvi;
    Molta sort amb aquest nou bloc.

    Rafa.

    ResponElimina
  3. En aquest poble nomès voste i el seu equip de govern han sapigut portar problemes i males jugades per al poble senser.

    ResponElimina
  4. Benvolgut,

    No tinc cap problema en publicar el seu comentari i donar-li la oportunitat que digui a tothom que (segons diu) “nosaltres hem portat problemes i males jugades al poble sencer”, però li agrairia que donés tant sols un exemple d’aquests problemes i males jugades...

    La voluntat d’aquest Govern municipal no és cap altra que timonejar la política local i prendre les millors decisions possibles pel bé del conjunt de la nostra ciutadania després de 12 llargs anys de monopoli polític al nostre municipi. Li puc molt ben assegurar que hem treballat de valent per no malgastar ni un sol cèntim dels nostres pressupostos. Des del primer dia hem apostat per la contenció econòmica i disposem de menys recursos que abans. No cal oblidar que estem gestionant un pla de sanejament de les arques municipals de 4.000.000 d’euros (més de 665 milions de pessetes!!) i que malgrat tot durant aquest 2009 s’han fet més inversions que mai al nostre municipi.

    I pel que fa als problemes que ens venen de fora li diré que els hem intentat reconduir de la millor manera possible, com és el cas del transport escolar. Seguim treballant intensament per tal que l’Estat vegi la realitat d’Empuriabrava pel que fa als atermenaments...

    Atentament,
    Salvi Güell.

    ResponElimina