dimecres, 21 d’octubre del 2009

Etern atermenament


El Ministeri de Costes ja ha comunicat que desestima bona part de les al·legacions que els prop de 4.000 veïns i l’Ajuntament vam presentar en desacord amb l’acte d’atermenament. Malauradament la resposta no ha estat gens positiva pels interessos dels nostres ciutadans, ja que no es reconeix la possessió del propietari ni que la Generalitat de Catalunya és qui té les competències sobre els canals al tractar-se d’una marina interior.

El primer pas ja està fet. Ara cal prendre aire i força per seguir un llarg camí que ens conduirà per difícils negociacions amb el Govern de Catalunya i l’Estat. Mentre es desenvolupen els passos administratius oportuns cal treballar la part política i picar la porta dels contactes que tenim al Congrés dels Diputats per tal que ens estenguin una mà i trobar l’acord de personalitats competents. El diputat figuerenc, Francesc Canet, continua treballant per tal que poguem fer-nos sentir enmig de tot aquest afer.

Ara és el moment que els Ajuntaments de Castelló d’Empúries, Roses i Sant Pere Pescador fem front comú i continuem reivindicant a Madrid, en veu molt alta, que els atermenaments ens amoïnen profundament i que esdevé per a milers de veïns d’aquests municipis un veritable mal de cap. Hem d’aconseguir que les nostres veus convencin de la problemàtica que representa els atermenaments, motiu pel qual és imprescindible unificar les nostres veus i afegir en aquest front les principals associacions de veïns i propietaris d’Empuriabrava i Santa Margarida.

Precisament el diputat Francesc Canet està contactant amb l’exministra Maria Antonia Trujillo, actual Presidenta de la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, perquè descobreixi in situ la realitat de les marines residencials dels nostres municipis i pugui, encara més, sensibilitzar-se amb la realitat.

Durant aquests dies l’Ajuntament de Castelló d’Empúries continua treballant amb els serveis jurídics per tornar a presentar les al·legacions oportunes sobre aquest afer, a fi que reconeguin la realitat del nostre municipi i els drets que els propietaris van assolir en el seu moment.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada