divendres, 16 d’octubre del 2009

El difícil paper de l'oposició...


Haver viscut una època anterior com a membre de l’oposició t’ensenya moltes coses sobre la vida política i la democràcia. A mi, per exemple, em va instruir a fiscalitzar cada pas que feia l’equip que governava i la necessitat d’haver de posar de manifest els nostres arguments, sovint totalment oposats als de l’Alcalde i la resta de regidors. Però allà estàvem! Disposats a batallar per convèncer a l’electorat que una alternativa de govern era possible...

Però avui he vist que no tothom desenvolupa el paper de cap de l’oposició de la mateixa manera. En el Ple que ha celebrat avui la Corporació, curiosament ni el Sr. Sanllehí (CiU) ni el Sr. Rodà (PSC) estaven presents... Poden existir moltes causes que hagin absentat aquests dos regidors, però és força greu que hagi succeït en una sessió d’alta importància com la d’avui, ja que es proposaven al Ple les ordenances fiscals per a l’exercici de l’any que ve.

No fa gaire els representants de CiU van posar el crit al cel per un Ple que al final no va celebrar-se, cosa greu, però considero que abans d’acusar a altres regidors i donar lliçons de moralitat, caldria mirar el grau de compliment que tenen ells en les seves obligacions com a regidors... que, a vegades, deixen molt que desitjar.

Tot i així, el vot dels 6 regidors presents de l’oposició ha estat en contra. Cal destacar que per l’any que ve les contribucions i els impostos quedaran congelats, pràcticament en la seva totalitat. Tot un esforç si tenim en compte la conjuntura i la difícil situació econòmica que travessa l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, si recordem també afectat pel pla de sanejament per “tapar forats” que ve de més enllà del 2007, i amb l’anunciat augment de l’IVA pel 2010 que ens grava a tots plegats el Govern d’Espanya.


2 comentaris:

  1. No sé si ho sap Sr. Güell que alguns treballem i tenim altres responsabilitats (no com altres...), la veritat és que convocar un ple a 2/4 de 9 del matí i amb la convocatòria tramesa als regidors un divendres, quan el dilluns és festiu i el ple es celebra el dimarts, comprendrà que això no és posar facilitats per l'assistència tant nostra, com la del públic o la premsa. No faci demagògia.

    Salutacions.

    Xavi Sanllehí

    ResponElimina
  2. Benvolgut,

    Demanar responsabilitat a l’oposició no és fer demagògia, com vostè diu en el seu missatge, és senzillament dir les coses amb claredat. De totes maneres, no només em refereixo a les assistències al Ple sinó també als actes populars, a les inauguracions, a les visites de Consellers i sobretot a les assistències als patronats i a les juntes rectores on sovint se’ls convida i decideixen no assistir.

    Quan nosaltres posem un Ple a aquestes hores és per algun motiu. No només són vostès els perjudicats sinó també la resta de regidors de l’equip de govern que també han de complir amb les seves obligacions laborals. I bé que hi assisteixen!

    Durant els quatre anys que vaig romandre a l’oposició vam haver d’assistir a sessions plenàries a hores encara més rebuscades que a quarts de nou del matí. I allà hi érem! Amb el consentiment de la feina complíem amb les nostres obligacions fos l’hora que fos la que vostè programava els Plens. Encara recordo com ens convocava, també, a tots els Plens extraordinaris al matí, a diferència de nosaltres que sempre mirem de planificar-los al vespre, a excepció d’alguna ocasió i per algun motiu justificat.

    Per últim voldria comentar-li que el Ple es va convocar el dia 7, amb nou dies d'antelació.

    Ara els toros es veuen des de la barrera i les coses tenen un altre aspecte. Ja ningú se’n recorda de les nostres reivindicacions i ara sembla que vostè mai no ha trencat un plat.

    Salutacions,
    Salvi Güell.

    ResponElimina