dimecres, 14 d’octubre del 2009

Empuriabrava


El nucli urbà més important, per extensió i població, del municipi de Castelló d’Empúries, distanciat del centre històric per escassos tres quilòmetres. Zona marítima, amb platja i un singular tramat de canals navegables envoltat d’un paratge natural únic a Catalunya.

En grans línies generals aquesta seria una bona definició del que és Empuriabrava, però molts de nosaltres som conscients que, malgrat l’aparador, aquest particular nucli urbà construït als anys seixanta presenta un llarg llistat de deficiències i reivindicacions ciutadanes difícils de resoldre. El que havia de ser una urbanització de luxe i una perfecta ciutat de vacances s’ha convertit amb el temps en un nucli que acull cada cop més població, més persones que demanen els serveis bàsics per fer front al seu dia a dia: equipaments públics, un passeig marítim restaurat, uns canals navegables acollidors i nets, voreres arreglades, seguretat... i així fins un llarg etcètera que entre tots podríem completar sense gaire dificultat.

Com a Alcalde he de reconèixer que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries és plenament conscient de tots els problemes que pateix Empuriabrava, i creguint-me que treballem dia a dia dins les nostres possibilitats per anar solventant les mancances (algunes ja històriques) malgrat que moltes d’elles no tenen una ràpida solució per l’elevat cost econòmic o perquè depenen d’altres administracions.

Darrerament sentim a parlar que a Empuriabrava s’està engendrant un moviment polític que representaria els interessos dels seus veïns per posar remei a la suposada despreocupació de Castelló cap a Empuriabrava. Abans que es malinterpreti voldria donar la benvinguda a qualsevol iniciativa política i encoratjar-los a endinsar-se al món de la democràcia, però no voldria que abanderessin arguments falsos o sense fonaments. Des que sóc Alcalde, Empuriabrava s’ha dotat d’equipaments que mai abans disposava: escola de primària, institut i molt aviat llar d’infants! També s’ha actuat urbanísticament a molts racons, amb petites obres, que han donat remei a grans problemes històrics. L’inversió també es fa palès amb projectes com l’edifici de serveis o les obres de clavegueram. Avui mateix voldríem invertir més però malauradament Empuriabrava no disposa d’espais suficients i aquest no és el millor moment econòmic. En un futur proper la dotació de terrenys per a equipaments vindrà a través de la proposta del POUM que ja ha estat aprovada inicialment pel Ple municipal.

Treballem per dotar Empuriabrava de millors serveis de salut, educatius i socials i ho continuarem fent mica en mica mentre siguem al capdavant d’aquest municipi.


Salvi Güell


Article d'opinió publicat el dimecres 14 d'octubre de 2009 al Diari de Girona


2 comentaris:

  1. Sr Guell ,en el seu escrit ADANISTA ,del Diari de Girona s'en ha oblidat d'afegir les magnifiques obres portades a terme a l'Empuriabrava durant el seu govern .
    Com per exemple el tan necesari i fantàstic carril bici ,els bancs per admirar els llocs més emblemàtics de l'Empuriabrava (com ara l'oficina de turisme)o les rotondes tàn bén pensades i millor executades d'Alberes i Servinau .
    L'hi recordo perque és de justicia que es sàpiga.Els veins han d'estar bén informats

    També estic molt agrait per el seu incondicional suport en els'afers de, l'atermanament i concesionaria ,en els que ens ha demostrat el seu recolzament constant e infatigable ,posicionant-se al costat dels veins ,defentsant com un més,les nostres popietats , no ho haguesim assolit mai solets rés del que se ha fet.
    Felicitats Marisol !!!!

    ResponElimina
  2. Hola Salvi

    M'agrada aquest blog. Estas tocant els temes que realment son d'actualitat i que preocupen a la gent.

    Sobre el tema d'Empuriabrava, estic d'acord amb tu sobre la mancança d'equipaments i que l'ajuntament te una actitud constructiva vers la marina.

    Pero desde el meu punt de vista, crec que malgrat els equipament que menciones són molt benvinguts, no hem d'oblidar que l'objectiu primordial d'Empuriabrava tant per una gran majoria de la gent que viu com per la que hi treballa o té negoci:
    és que EMPURIABRAVA sigui un destí turístic, vacacional de primera categoria. Crec la majoria d'esforços han d'anar es aquesta direcció.

    1- Millora de la imatge general (fácil de dir, complicat de fer)
    2- Promoció com marca turistica de prestigi
    3- Impulsar restauració i comerços amb diferenciació i valor afegit.
    4- Millorar i unificar substancialment la imatge de la zona comercial de Sant Mori
    5- Tema básic i fundamental: El nou passeig maritim ha de ser modern, funcional, amb una estética molt ben dissenyada i aprofitant el máxim l'espai per poder desenvolupar tot tipus d'activitats lúdiques i esportives.
    6- Malgrat tot seria interessant no massificar-lo i que es mantingui com un gran espai de trobada i lleure.

    Gracies per dedicar que aquest blog sigui una eina per poder opinar sobre el temes d'actualitat.

    Un resident d'Empuriabrava

    ResponElimina