dissabte, 29 de novembre del 2014

Activitat municipal, camí de les eleccions constituents

El passat dijous 27 de Novembre hi va haver Ple ordinari al nostre Ajuntament. Va ser un Ple on ERC va votar a favor de totes les propostes.

Voldria destacar l’aprovació del Pla Estratègic econòmic i d’ocupació 2013-2016. La seva aprovació ja era la segona vegada que es portava al Ple. La primera vegada es va deixar sobre la taula perquè no s’havia consensuat ni s’havia donat oportunitat als grups de l’oposició de fer-hi aportacions. Creiem que sobretot en temes estratègics del municipi, que sobrepassen la legislatura, s’hauria de tenir sempre en compte els criteris de tots els grups polítics. Vàrem posar en dubte els criteris que s’han utilitzat per elaborar-lo, a vegades poca relació entre la diagnosi i les propostes.

Però vàrem valorar positivament que totes les propostes que vàrem fer des d’ERC per tal de millorar el Pla fossin acceptades. De fet, l’èxit d’aquest i qualsevol Pla dependrà de la voluntat política de tirar-lo endavant i de les partides pressupostàries que s’hi destinin.

ERC va presentar una moció en contra de la llicència esportiva espanyola única. És una altra mesura recentralitzadora del govern espanyol. Si es tira endavant aquest projecte a partir de la propera temporada les federacions esportives catalanes perdran la seva autonomia econòmica, amb el perjudici que això suposarà pels clubs i esportistes del nostre país. Esperem que entre tots, partits polítics, clubs esportius, federacions esportives, aconseguim frenar aquesta deriva centralitzadora del govern espanyol envers el nostre esport, que és un dels eixos vertebradors del nostre país.

ERC vàrem presentar una altra moció que es va consensuar amb una altra, de l'Associació de Municipis per la Independència, sota el títol: “Rebuig a la querella de la fiscalia contra el president de la Generalitat de Catalunya i dues conselleres del govern i declaració de responsabilitat del 9N”. En la moció es diu que ens troben davant una clara persecució política per part del govern de l’Estat en una clara instrumentalització del dret. Es dóna suport al president de la Generalitat i a les dues membres del govern querellades. Des d’ERC vàrem manifestar l’especial interès que la moció reflectís que l’èxit del 9N va ser possible gràcies als més de 40.000 voluntaris que van destinar unes hores del seu temps a fer-la possible i que per tant l’èxit es deu a la ciutadania que, com en altres ocasions, s’ha mobilitzat per les llibertats del país. També vàrem remarcar que va ser possible gràcies a la col·laboració d’alcaldes i regidors, ja que amb la seva complicitat va ser factible disposar d’infraestructures tècniques que fessin possible la jornada de participació del 9N.

I vàrem incloure un paràgraf a la moció que diu: “Que els regidors que votem a favor de la present moció vam participar activament en la celebració de la jornada del 9N, i per tant assumim totes les responsabilitats que se’n puguin derivar i admetem ser coautors de les accions que s’imputin al president de la Generalitat i altres membres del govern derivades de l’organització i execució del citat procés democràtic”.

La moció es va aprovar amb el vot a favor de tothom menys el vot en contra del regidor del PP i les tres abstencions del grup de UDEM.

En el torn de precs i preguntes vàrem intervenir de la següent manera:

Vam fer esment a l’increment de restes de poda dipositats en llocs inadequats de la via pública, demanant que s’apliquin mesures per tal de solucionar aquest problema.

Vàrem demanar més presència de policia local a les entrades i sortides dels alumnes en els centres educatius i que es vigilin i controlin les zones aparegudes recentment de “botellon” en el nostre municipi, per tal que es resolgui la problemàtica de salubritat i sorolls que estan causant.

Vàrem preguntar per la concessió i obres del passeig d’Empuriabrava. S’està retardant tot plegat, amb el perill que això comporta per a la propera temporada turística, amb una sensació de provisionalitat i precarietat que ens preocupa profundament.

Vàrem reclamar les rutes i horaris del nou servei de bus urbà que entrarà en funcionament a partir del proper 1 de gener per tal de tenir-ne coneixement i poder incidir en el servei si creiem que es pot fer algun canvi que el  millori.

Vàrem interrogar a l’Alcalde a veure quan es reuniria la comissió per elaborar el reglament orgànic municipal. Es va aprovar per Ple de 30 de gener iniciar els tràmits i, de moment, no s’ha fet cap reunió.

Vam preguntar pels abonaments de la zona blava del Centre Històric, que segons ens varen dir a partir de l’1 de gener s’han de renovar.

Vàrem manifestar que al nostre parer el mercat de nit d’Empuriabrava havia baixat el nivell de qualitat de les parades. Vàrem reclamar mesures per tal de que en propers anys la tendència sigui una millora de les mateixes.


Per acabar, voldria manifestar el següent:

Sr. Mas, el procés cap a la independència és de tots, és de la gent, de les diferents forces polítiques, de la societat civil organitzada, això no ho oblidi.

Ni vostè sol, ni el seu partit sol se’n sortiran. Per tant busqui complicitats amb els altres partits favorables a la independència, no els menystingui, sigui més humil.

Ens convenen unes eleccions constituents al més aviat possible.

La independència no està guanyada. Falten vots favorables. Anem entre tots a convèncer els indecisos. Busquem fórmules per atraure el seu vot.

I perdoni per l’atreviment d’aquest humil regidor.


Ànims i endavant! Mai havíem estat tan a prop!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada