dimarts, 4 de novembre de 2014

Preparant el 9N però sense descuidar-nos del que passa al nostre Ajuntament

El passat 3 de novembre va haver Ple al nostre Ajuntament

Destaco els següents punts:

Se’ns va donar compte de les subvencions de la Diputació de Girona respecte al Pla Únic d’Obres i Serveis que són: 18.182 euros per l’any 2015 per equipaments audiovisuals a la capella del convent de Sta. Clara, 19.442 euros per l’any 2015 per la millora de desguassos i canvi de "lluernari" i coberta del pavelló municipal i 47.376 euros per l’any 2017 per la 3ª fase de la sala polivalent.


Antigament la Generalitat de Catalunya donava subvencions per a inversions, però ara només subvenciona una quantitat fixa anual per despesa corrent, i en aquest cas són 66.714 euros pels anys que van del 2013 al 2017.

Se’ns va donar compte de la renúncia del regidor José Manuel Gallego Balsera a formar part de l’equip de govern, deixant el grup de CiU. Les seves atribucions de govern es deleguen al regidor Salvador Canet Jara.

Se’ns va donar compte d’una modificació de crèdits que recull subvencions diverses que es destinaran a l’actual planta de biomassa del Toribi Duran (38.032,05 euros), a la nova planta de biomassa que es vol construir (117.513,01 euros) i a contractar agents cívics (18.000 euros).


Voldríem denunciar que la planta de biomassa del Toribi Duran ja funciona des de l’estiu de 2013, que dóna servei a diferents espais públics municipals, i que a hores d’ara encara no s’ha signat el conveni entre el Toribi Duran i l’Ajuntament que reguli aquesta cessió d’energia. Pot ser l’Alcalde hauria de revisar els sistemes administratius de l’Ajuntament per tal de resoldre aquesta incidència, o pot ser, si és que ja li està bé el que està passant, hauria de donar explicacions polítiques d’aquesta disfunció que pot perjudicar clarament el bon funcionament del Toribi Duran.

Es varen aprovar malgrat el nostre vot en contra les ordenances fiscals per l’any 2015.
Bàsicament es congelen les taxes i impostos, posant preu al nou servei de transport urbà i també es posa preu per a la prestació de serveis del Centre Emprèn. No estem d’acord amb el preu del bitllet individual del bus urbà, que serà d’1’20 euros, quan ara és d’1 euro. Nosaltres creiem que no s’hauria d’haver pujat, i els diferents abonaments s’haurien d’haver calculat en base a 1euro, no en base a 1’20 euros. No estem d’acord en que es cobrin interessos pels fraccionaments en el pagament de les taxes i els impostos. Creiem que s’haurien de donar facilitats a la gent de bona fe que vol pagar els seus impostos, no posar pals a les rodes i gravar-los amb interessos. Això ja ho venim reclamant des de fa molts anys.

Es va aprovar amb la nostra abstenció adjudicar un contracte d’arrendament operatiu no financer per adequar l’enllumenat del Sector Puigmal d’Empuriabrava. Ja estem d’acord en què es posi enllumenat nou al Sector Puigmal, només faltaria... Però no ens fiem dels concursos del nostre Ajuntament, sobretot arran de la disbauxa que hi va haver en el concurs del bus urbà, a on se’ns va informar malament i això ha tingut conseqüències en els ciutadans del nostre municipi. A principis de legislatura se’ns va dir que ens convidarien com a oients a tots els concursos de l’Ajuntament, fet que només ha succeït en una o dues ocasions en tota la legislatura. Vàrem demanar poder assistir-hi d’ara endavant fins a final de legislatura. Se’ns va dir que cap problema, però ja ho veurem...


A part del Ple, voldríem manifestar el nostre desacord amb l’acord de l’Ajuntament amb la  concessionària de les zones blaves per pagar una part del cànon del 2013 a principis de 2015. A canvi de què? A part de perjudicar greument el nostre comerç i el nostre turisme, a més l’Ajuntament no pot disposar dels diners del cànon fins un any i escaig més tard? Això no té cap ni peus. I el cànon de 2014, quan el cobrarem? Què se’ns està amagant?

Voldríem felicitar també a tota la gent de l’ANC i voluntaris del nostre municipi que estan treballant pel bon desenvolupament del 9N, suplint les mancances del govern de la Generalitat en l’organització d’aquest procés participatiu. I voldríem també que es fes cas omís al Tibunal Constitucional, òrgan totalment polititzat i que el Govern mantingui Sí o Sí el 9N.


Cada dia som més a prop de l’alliberament nacional.

NI UN PAS ENRERA !!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada