dimarts, 11 de març del 2014

La nostra visió del darrer Ple i alguna coseta més

Des d’ERC volem donar la nostra visió sobre el Ple de l’Ajuntament que vàrem fer el 6 de març a les nou del vespre, que va durar 45 minuts i que no va tenir més públic que tres periodistes.

Van haver-hi vuit punts a l’ordre del dia, dels en destaquem els següents:

-El Ministerio de Justicia  comunica a l’Ajuntament que ha rebut la moció que vàrem presentar des d’ERC en suport a la querella contra l’Estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament del president Lluís Companys i Jover i 47 polítics catalans més. Esperem que en prenguin bona nota.

-El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona comunica a l’Ajuntament que ha desestimat el recurs interposat per la Delegació del Govern a Catalunya contra l’acord de Ple de data 30 de maig de 2013 pel que es manifesta la voluntat d’aquest municipi d’exercir la sobirania fiscal i iniciar els mecanismes necessaris per tal de procedir al pagament de l’IRPF i de l’IVA de l’Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya. El què també és interessant d’aquesta sentència és que condemna a la Delegació del Govern Central a pagar les costes d’aquest contenciós.

-Es va aprovar definitivament el pressupost de l’Ajuntament per l’any 2014. El nostre vot va ser el mateix que el de l’aprovació provisional, l’abstenció, ja que el redactat i els imports no han variat respecte a la primera aprovació. L’explicació del vot la trobareu a l’escrit d’aquest mateix blog de data 28 de desembre de 2013.

-Es va aprovar amb el nostre vot a favor formalitzar el conflicte en defensa de l’autonomia local contra la Ley 27/2013 de 27 de desembre de “racionalización y sostenibilidad de la administración pública” del govern espanyol. És una llei que envaeix completament competències de l’Estatut de Catalunya i l’autonomia local, deixant els ajuntaments com a instruments només administratius i sense capacitat per gestionar els serveis més propers als ciutadans, que en són els més perjudicats. Aquesta llei concentra els serveis en ens supramunicipals com el Consell Comarcal i la Diputació sobretot, que el seu finançament depèn completament del govern central, amb el perill que això suposa per la continuïtat de segons quins serveis, a part d’allunyar-los de la ciutadania.

-Es va aprovar l’adequació de l’enllumenat exterior del sector Puigmal d’Empuriabrava. La tecnologia que s’utilitzarà serà la dels leds, canviant 357 punts de llum. El sistema pel finançament serà l’arrendament operatiu no financer amb opció de compra, o sigui, l’Ajuntament pagarà a l’empresa adjudicatària 23.826’87 euros / any durant 10 anys per fer aquesta feina i per fer el manteniment d’aquest enllumenat. Passats aquests 10 anys l’Ajuntament serà el propietari d’aquests elements. Faltarà veure quines millores presenta l’empresa adjudicatària en el preu i en altres temes. També faltarà veure el cost d’aquest manteniment un cop passats els 10 anys per valorar la bondat o no d’aquest sistema de contractació i finançament. El què vàrem manifestar nosaltres va ser la defensa de l’empresa de serveis de l’Ajuntament, Castelló 2000, per fer aquestes feines, ja que creiem que es prou capaç de portar a terme aquests treballs i fer el manteniment d’aquestes instal·lacions. I no només creiem en la seva capacitat sinó que també creiem que són ells que ho han de fer, ja que per això, entre altres assumptes, es va constituir aquesta empresa municipal.

A part del Ple, voldria fer consideracions sobre algun altre tema d’actualitat del nostre municipi:

-El Sr. Gallego va manifestar en un diari que li semblava bé la residència a Empuriabrava d’un magnat ucraïnès relacionat amb l’antic president d’aquest país. Nosaltres creiem que no tot s’hi val a l’hora d’acceptar ciutadans amb alt poder econòmic, ja que si la riquesa d’aquestes persones l’han obtingut d’una manera presumptament fraudulenta, il·legal o criminal, no haurien de ser benvingudes, al contrari, s’hauria de rebutjar contundentment la presència al nostre municipi d’aquestes persones.

-El passat dia 8 de març va ser el dia internacional de la Dona. Estaria bé que l’equip de govern avisés amb suficient antelació dels actes previstos pels diferents esdeveniments, i no el dia abans com en aquest cas.

-Felicitem i agraïm a la gent que ha participat en el nostre carnaval: comparses, carrosses, gent particular que es va disfressar per lliure... Molt bona feina i ànims que ja només falten 360 dies pel carnaval de 2015!

6 comentaris:

  1. Sobre el tema del senyor d'Ucraina, crec quen el sr. Gallego te tota la rao del mon. Que esta buscat per la interpol? Que hi han proves que es un mafios? No s'ha sap.

    A Empuriabrava necessitem gent de nivell i no xusma, que ja en tenim molta.

    Estic segur que la majoria dels votants d'Empuriabrava estarien d'acord.


    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. el problema es que el sr. Gallego dona a entendre en les seves declaracions que a aquest municipi vol que vingui gent amb diners amb independencia si els ha guanyat de manera licita o ILICITA. Aixo, entenc jo es el qual retreu en Salvi al Sr. Gallego . I a mi em sembla be. No es pot estar d' acord amb aix'o en Salvi te rao. Ara be tampoc es pot anar sospitant de la gent rica pel simple fet de ser ho i amb aixo dono la rao al senyor Gallego. Ningu sap com ha guanyat el centims el senyor Igor Sharov i no consta que estigui en la llista de persones que els hi han embargat els centims i propietats a l-estrangers. Pero una cosa si he apres perque he estat en paisos comunistes i ex/comunistes. i els nous rics d-aquests paisos son els antics liders comunistes que tenien acces i control als recursos del pais i van aprofitar el moment de la transcio per embutxarcar se tot el qual van poder.

      Elimina
  2. Sr. Güell.

    Li recordo que Vosté ha sigut el màxim representant d´aquest municipi durant quatre anys. El comentari sobre aquest Sr. ucraïnès és molt desafortunat de part seva. Vosté ha de tenir un respecte per qualsevol ciudatá que hagi escollit el nostre poble per instal·lar-se. L,únic que sabem és que aquest Senyor és la mà dreta d´un expresident escollit democràticament en una República democràtica amb bones relacions amb el nostre Estat. Si Vosté té informació que jo, la Policia o els jutges no tinguin sobre la fortuna d. aquest Senyor, o les seves activitats , li agrairé que ho comuniqui. En cas contrari li agrairia una disculpa sobre el seu comentari o una rectificació.

    Jose Manuel Gallego Balsera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni rectificació ni disculpa , sr. Gallego . Llegeixi be el meu comentari i veurà que tinc tota la raò. Potser va ser vosté el que no va estar gaire encertat en les seves manifestacions . La presumpció d'inocencia la te tothom, només faltaria. Jo no la discuteixo . Però hi ha coses que fan una mica de pudor , no li sembla ?

      Elimina
  3. Empuriabrava necessita gent de nivell amb alt poder adquisitiu, si no que volem ser un LLoret? un Salt?

    ResponElimina
  4. Què més voldríem ser un Lloret!!!

    ResponElimina