dissabte, 1 de febrer de 2014

Resum d'un Ple en el qual vàrem votar a favor de totes les propostes

El passat dia 30 de gener hi va haver Ple ordinari al nostre Ajuntament. Vàrem votar a favor en els 11 punts presentats a debat. Creiem que un partit polític seriós com ERC ha de saber estar a l’altura de les circumstàncies en cada moment, i si estem d’acord amb les propostes dels nostres rivals polítics, doncs evidentment les votem favorablement. Evidentment vàrem manifestar la nostra disconformitat en diferents temes en el torn de precs i preguntes, perquè veiem que aquest equip de govern cada dia “navega” més.

Es va aprovar iniciar els tràmits per redactar el ROM, reglament que ha de regular entre d’altres el funcionament dels Plens.

Es va aprovar una moció per a sancionar els immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses.

Es va aprovar una moció per donar suport a la consulta aprovada al Parlament de Catalunya per decidir el futur del nostre país.  

Es va aprovar amb el vot favorable de tothom, excepte el PP, una moció presentada per ERC contra l’avantprojecte de llei que prepara el ministre Gallardón sobre el dret de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària de l’embaràs.

Es va aprovar licitar la concessió administrativa del servei públic de transport urbà de viatgers. Es tracta de fer concurs per un servei regular de bus urbà per a 8 anys, amb 15 parades i un preu de sortida de 148.500 euros/any. Nosaltres creiem que per la idiosincràsia del nostre municipi aquest és un servei molt necessari i és imprescindible que funcioni d’una manera perfecte. Per tant, reclamem a la mesa de contractació que sigui molt curós a l’hora de triar la plica guanyadora quan toqui, i un cop adjudicat el servei, se’n faci un control molt estricte.

Es va aprovar definitivament, en caràcter d’urgència, el catàleg de béns culturals d’interès local. Es varen desestimar dues al·legacions, una del govern central, que pretén enderrocar els edificis existents a la platja d’Empuriabrava. Suposem que les accions del govern central no s’aturaran aquí, i que presentaran als jutjats un contenciós.

Al torn de precs i preguntes vàrem fer onze intervencions.

-Vam demanar les gestions fetes per les cinc persones assistents a Fitur.

-Varem preguntar sobre el camp a on Teveca fa part de la seva activitat sense permís d’activitats.

-Vam preguntar sobre l’aprovació del POUM per part de la comissió d’urbanisme. L’Ajuntament encara no ha rebut el document però ja podem dir, després de 9 anys de tràmits, que el POUM ja està aprovat.

-Vàrem preguntar sobre el PUOSC, sense notícies encara per part del Departament de Governació de la Generalitat.

-Vàrem preguntar per temes de seguretat ciutadana, del mateix Ajuntament i de la població en general.

-Vam preguntar per les preinscripcions escolars i vàrem constatar que l’equip de govern va tard en aquest tema.

-Vam manifestar públicament que la web de l’Ajuntament està plena de faltes de tots tipus.

-També vàrem incidir en diferents aspectes del transport escolar que no ens satisfan. Creiem que el Consell Comarcal ha marcat un gol al nostre consistori en aquest tema, pel que fa al transport a les escoles d’Empuriabrava.

-També vàrem corroborar la disbauxa que hi ha a l’hora de fer els programes de les activitats que organitza l’Ajuntament, en aquest cas de la festa de la Candelera. A part de no concretar correctament les activitats que es fan, ens vàrem queixar que no hi hagués cap activitat per a la gent gran (com un ball).

A part del Ple, voldria manifestar dos aspectes que crec cal remarcar:

Des que va entrar aquest equip de govern totes les activitats festives es fan a través d’una empresa propietat d’un alcalde convergent de l’Alt Empordà. I la gent del nostre municipi no té dret a guanyar-se la vida o què?

S’estan fent encàrrecs aprovats a la Junta de Govern Local a empreses propietat de regidors de l’equip de govern, com per exemple l’encàrrec de tasques d’excavadora per a moviment de terres d’una excavació arqueològica a l’empresa Transports i Excavacions Canet. Lleig, no us sembla?


Salutacions

10 comentaris:

 1. Que han fet per la seguretat? digueu una unica mesura? cap, nomes han reaccionat quan han entrat 2 cops a l'ajuntament

  ResponElimina
 2. Felicito su actividad reciente en escribir en su blog, lo cual me conlleva a pensar que estar en el paro le da opción a aburrirse y a escribir mas de lo normal que hacia hasta ahora, y es de suponer que ya perfila la precampaña para volver a presentarse como candidato a alcalde de la Vila, sea honesto, por favor, no caiga en la tentación de de escribir cosas que no son realmente como las cuenta.De lo contrario haremos uso de la hemeroteca, que eso nunca falla SR. Güell.

  ResponElimina
 3. Quin nivell de regidors que tenim, uns arreplegats sense ofici i benefici que s'han d'aprofitar del seu carrec per fer guanyar diners.

  ResponElimina
 4. el mes gros de tot es l'augment de la partida de personal i sense tenir en compte els acomiadaments, renuncies a plaçes cas de l'interventora i supressio de una plaça de gestio en benefici de la senyora del actual encarregat de Cenet. que ha ocupat la baixa del seu marit evidentment per 872 euros mes al mes, i que se sapiga no s'ha contractat cap policia de mes, aixo si tenim panells que informan de la velocitat del teu vehicle, i ha demunt quan es passat riuen total 24000 eurillos de res.

  ResponElimina
 5. Aquest equip municipa esta en caiguda lliure, no fan ni una de bona, es increible y no reacciona ningu

  ResponElimina
 6. penso que lo dels encarrecs a una empressa relacionada amb un regidor es de jutjat de guardia, que espereu desde l'oposicio

  ResponElimina
 7. L altre dia amb un amica de Figueres, em va dir que no es compraria mai una casa a Empuriabrava, que era un llos que havia caigut amb la decadencia, descuidat, amb poc manteniment etc ... Un lloc sense glamour

  Com hem arribat aquesta situacio?

  ResponElimina
 8. i deien d'en Pere Iglesias, pero al final tothom fa ho mateix, a qui tothom a veure que pot treure.

  ResponElimina
 9. Cada mes es fa un ple, Sempre hi han extraordinaris. Es tracta de cobrar mes cada mes. Els regidors guanyen mes diner, l'alcalde. Algu pot contestar?

  ResponElimina
 10. 2975 euros de l'ajuntament per dedicacio parcial
  3000 euros rodons del consell comarcal per dedicacio parcial
  total ni mes ni menys 5975 eurillos de res

  ResponElimina