dissabte, 29 de març de 2014

Novetats a la vista a Castelló d'Empúries

El passat dijous 27 hi va haver Ple ordinari al nostre Ajuntament. Va durar dues hores, amb pocs punts a l’ordre del dia però amb un torn animat de precs i preguntes.

Es va aprovar per unanimitat el Pla d’Acció d’Energia Sostenible del nostre municipi. Es tracta de preveure mesures amb l’objectiu de reduir en un 25% les emissions de CO2 al nostre municipi de cares l’any 2020. Hi ha previstes 62 actuacions, algunes ja començades. Aquestes actuacions es portaran a terme en instal·lacions municipals,  enllumenat públic, semàfors, flota de vehicles, transport públic urbà i carrils bici. Es promourà la instal·lació de plantes de biomassa, plaques solars, recollida d’escombraries amb separació de la fracció orgànica. Es faran cursos de conducció eficient...Vàrem insistir en no deixar aquest document en un calaix, com sol passar moltes vegades. S’ha d’elaborar un pla periodificant aquestes actuacions, valorar-les econòmicament i seran els diferents equips de govern els encarregats de portar-les a terme dotant-les econòmicament amb les partides pressupostàries corresponents en els pressupostos de cada any.

D’altra banda es va aprovar, sense el nostre vot favorable, l’adjudicació de diferents concessions administratives de la via pública per a la instal·lació de marquesines destinades a establiments recreatius de restauració. Es tracta de permetre marquesines ja considerades fixes en diferents establiments d’Empuriabrava per a vuit anys a la zona del Poblat Típic, Port Salins i Alberes Comercial. A la proposta s’inclou la instal·lació d’una marquesina en via pública en un establiment de la vila al camí vell de Sant Pere, que nosaltres varem discutir per temes de seguretat, i perquè permetre instal·lacions de   noves marquesines en via pública obre un precedent al nostre entendre perillós, ja que es concediran d’una manera totalment subjectiva, o sigui, a criteri de l’equip de govern de torn, ni més ni menys.


En el torn de precs i preguntes vàrem incidir en diferents temes:

Concessió del passeig marítim d’Empuriabrava. Sembla ser que la decisió està al caure, amb perspectives bones de cara a la tardor d’aquest any. Mentrestant veurem quins serveis tindrem aquest estiu. Toquem fusta.

Zones Blaves. Hi ha un acord entre Ajuntament i concessionària. L’acord no es fa extensible a les diferents associacions del municipi, que segons l’Alcalde n’han estat informades i prou. Hi haurà canvis que s’hauran d’apropar per Ple. Sembla que el cànon s’ha renegociat a la baixa. I també sembla que aquests canvis es faran sense que l’ADECU hagi retirat el contenciós. Curiós, oi? L’Alcalde va afirmar que aquest estiu les zones blaves no han empitjorat sota cap concepte el turisme al nostre municipi. Aquesta afirmació creiem que és temerària i totalment falsa.

Gestió canals. Sembla que aviat el govern de la Generalitat n’aprovarà la gestió per part de l’Ajuntament.

Arranjament de camins. Vàrem reclamar urgentment l’arranjament del camí vell de Roses entre el Masnou i el Puliol, malmès per una empresa privada que ha construït un Garden.

Estelades. Vàrem reclamar les dues estelades que falten instal·lar al nostre municipi. Segons el Sr. Gallego, Castelló 2000 està fent els pals. De fet, això mateix ens va dir fa uns quants mesos...

Parades bus transport escolar. Ens vàrem fer ressò de la disbauxa d’aquesta setmana en la parada de la zona d’Alberes, amb constants canvis segons anaven arribant queixes veïnals i dels comerciants de la zona.

Web. Vàrem incidir una vegada més en els errors que hi ha constantment a la web de l’Ajuntament.

Entre altres temes, d’això vàrem parlar i discutir durant dues hores.
9 comentaris:

 1. Salvo, gracies a tu sabem que es cou a l'ajuntament, a la web de l'ajuntament res de res, ens volen tenir la ignorancia.

  ResponElimina
 2. Si finalment s'abaixa el cànon a la concessionària de la zona blava, s'haurà fet una contractació "typical spanish"; fas un concurs, ho guanya la millor oferta (clarament desmesurada i evidentment impossible d'obtenir beneficis) i a l'any següent li arregles els tractes per a què doni benefici, i a les altres ofertes del concurs que els hi donin...
  L'única justificació que hom podia trobar en la imposició de la zona blava era la quantia desmesurada del cànon, però si ara s'abaixa, rebenten l'únic argument, i demostraria allò que es diu, que l'Ajuntament i la concessionària són cul i merda, esperem que t'equivoquis...
  Dir que la zona blava no ha afectat el turisme i el comerç d'Empuriabrava, és no conèixer absolutament res del que passa a la vila... I aquests són els Unió Defensa EMpuriabrava... doncs encara sort...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Y como dejar de hacer medidas de seguridad tales como un carril bici juxtapuesto a otro paralelo, o gastarse el dinero en pintura amarilla... actuaciones que sin duda ayudan a mejorar la calidad de nuestros vecinos asi como como gastarse el dinero de nuestros impuestos en ayudar a unos a ganarse la vida a costa de la red comercial del municipio.

   Elimina
 3. El centre Emprem el gestionen L'Auge i la Fuentes? quin parell d'emprenedors !!! Destaquen pel seu brillant curriculum

  ResponElimina
 4. apart del cost d'aquest nou servei, dues persones adscritas mes conserge mes mantaniment,que ens costa la baixa de l'interventora assesor de roses, ara es parla d'un altre antic assesor, una tecnica fen d'administrativa un altre tecnic que pel sol fet de firmar s'en porta un paston, una assesora externa per executiva, que ens costa tota aquesta moguda, potser que facin un pensament i portin ja un interventor amb cara i ulls, al poble li sortira mes barat. i en quan el tema de les zones blaves es molt facil parlar quan tens un sou assegurat, i no has de pagar ni lloguer del local ni sous dels teus empleats.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estic d'acord amb tu. ¿Hi ha en algún lloc l'organigrama d'aquest centre amb noms i cognons de les persones que el formen? ¿Ho sap algú?

   Elimina
 5. Un politic ha de solucionar els problemes de les persones i sobretot escoltarles, pero al nostre municipi els nostres representants no posen mes que problemes als seus veins (zona blava, puja d'impostos, falta de manteniment etc .) i d'escoltar al poble, res de res, al reves si els veins es queixen, passen d'ells.

  Els d'abans tindrien molts defectes, pero eren propers i escoltaven als veins.

  Espero que a les properes eleccions tots els partits presentin gent propera i valida.

  ResponElimina
 6. La prepotencia li passarà factura a l'actual alcalde.

  ResponElimina
  Respostes
  1. T'equivoques. Hi ha molta gent que li agrada ser manada, que ni governada per autèntics dictadorets. Ojo al dato. Mes de dos mil vots avalen en Sanllehí. Un alcalde que venua de dotze anys de mandat amb clars alts i baixos ...pero...

   Elimina