dissabte, 28 de desembre del 2013

Pressupostos 2014

El passat 23 de desembre es van aprovar els pressupostos pel 2014 del nostre Ajuntament.

El grup d’ERC ens vàrem abstenir, ja que vam considerar que tant pesaven els aspectes positius com els negatius alhora d’emetre el nostre vot.

Cal dir que parlem d’un pressupostos expansius, ja que augmenten en un 7,10 %.
Els préstecs vius a 31 de desembre de 2013, sumen la quantitat de 14 milions d’euros.
El percentatge en despeses de personal és del 38 %.

Aspectes positius a considerar

L’endeutament a 31 de desembre de 2013 es preveu que serà del 63,20 %, dada que considerem positiva. Cal dir que a l’any 2006 el nostre Ajuntament tenia un endeutament del 115 % i al 2011 del 90’35 %. Com podeu comprovar ha anat baixant fruit de les mesures preses pels diferents equips de govern i per les prescripcions fetes des del govern central i la Generalitat de Catalunya.

Es preveu fer un préstec per a poder fer inversions d’1.800.000 euros, dels que se’n destinaran 1.067.000 a construir la primera fase del nou passeig d’Empuriabrava, si la Generalitat de Catalunya atorga la concessió del passeig a l’Ajuntament.

La partida destinada a promoció econòmica i comercial és la que més augmenta en percentatge, ja que passa de 39.275 euros a 107.079 euros.

Aquests pressupostos recuperen activitats educatives i de caràcter social que ja s’havien implantat en la passada legislatura i que s’havien deixat de fer.

Cal valorar positivament també la subvenció del SOC per poder contractar gent a l’atur que faci tasques en aquest cas de caràcter social.

Aspectes negatius a considerar

No estem d’acord en què es cobrin interessos pels fraccionaments alhora del pagament de impostos i taxes, ja que cal donar facilitats a la gent per poder pagar.

Ens hagués agradat més prudència alhora de consignar ingressos per la zona blava de 432.000 euros, sobretot quan sabem que hi ha converses per tal de restringir-ne l’ús, fet que ha de comportar uns menors ingressos per l’Ajuntament.

No estem d’acord que ha hagi partides a l’àrea d’alcaldia que entre les tres augmentin en 89.000 euros (campanyes de difusió, despeses de protocol i premsa).

La partida d’assessoraments a àrees i departaments és de 90.000 euros.

La partida de subvencions esportives només és de 15.000 euros.

Trobem insuficients les partides per poder fer amb unes bones condicions el casal d'estiu i el parc infantil de Nadal.



11 comentaris:

  1. llegint l'escrit publicat a diari de girona fen referencia a les zones blaves d'Empuriabrava, nomes dedueixo i puc dir,que Deu us agafi confesats, comerciants que fins ara no esteu afectats per les zones blaves, si enten be el missatge de diari de girona, l'ilustrissim ha de conservar el mateix numero de places, pero si que suavitza les que hi ha devant de platja, i dona una franja horaria al migdia per els restaurants que puguin fer caixa, es aixo o no, si es aixi veig una estura de zones qui fins ara no estaban afectadas i ara ho seran, perque hem de pensar que la empressa concessionaria no es una ONG.

    ResponElimina
  2. Realment aquesta gent s'ha begut l'enteniment, enlloc de reduir les zones blaves, incrementa les zones de pagament.

    ResponElimina
  3. entiendo que los concejales de ciu tengan que callar sobre las zonas azules, Udem no pinta nada, va a desaparecer, pero Ipm o socialistas es un partido que en teoria aspira la alcaldia no diga ni Mu, sumisos totales por un sueldo.

    ResponElimina
  4. El tema de la seguretat, es un cachondeo, aquest d'en Puerto que torni a fer d'estiuejant que no coneix el municipi. Ciu no deia que faria moltes coses en seguretat, no ha fet res de res.

    ResponElimina
  5. la seguridad es el tema mas importante para los ciudadandos, especialmente para los que viven en ampuriabravam, que cada dia hay algun robo

    ResponElimina
  6. perque no podem tenir politics de nivell, com els de Roses, em sembla que si preguntes al ciutadans de castello i empuriabrava, tots et diran que Roses esta molt millor i que ens ha superat. Aquin tenim politics de pacotilla

    ResponElimina
  7. Senyor Güell en el proper ple podria demanar explicacions del cost del viatge a Cambodja i de la Fira a Fitur. Tinc entès que hi varen anar 5 persones, fins i tot la familiar d'una regidora, amb despeses pagades i grans tiberis a Casa Lucio.
    Gràcies.

    ResponElimina
  8. REUNIÓ DE TREBALL ENTRE L’AJUNTAMENT DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES I LA COMMUNE DE PENNAUTIER EN EL MARC DEL PROJECTE CULTURAL TRANSFRONTERER

    Representants polítics i tècnics d’ambdós municipis treballen conjuntament per a l’organització d’una activitat cultural relacionada amb l’escriptura transfronterera

    El passat dijous 23 de gener de 2014 la sra. Antònia Carbonell, Regidora de l’Àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries


    QUE INTERESSANT PEL MUNICIPI, AQUESTA REGIDORA NO ERA LA QUE HAVIA DE SALVAR EMPURIABRAVA?

    ResponElimina
  9. En el pueblo se la conoce como la regidora viajera. Israel, Barcelona (15 o 20 veces), Madrid (2 veces), Pennautier (3 veces), Jaca... Y un largo etcétera. Me gustaría saber el coste de viajes y dietas de esta señora... Almenos tendríamos esta información... Ya que ella no explica nunca nada del trabajo realizado. Siempre habla el alcalde. En Empordá Televisión y en los plenos. ¿Esta señora tiene boca? Pues almenos nos ahorraríamos un pasaje.
    La genta está en el paro y haciendo cola en Cáritas... Y nuestros governantes dando ejemplo (ironía)... Viajes, cenas, comidas... Y el pueblo sucio, inseguridad, una zona comercial de pena, la zona azul, un paseo marítimo penoso... ¿Y se tiene que pagar para venir a Empuriabrava? Por lo que se ofrece me voy a otros pueblos más cercanos y con más encanto. Gracias. (Disculpad que escriba en español pero no sé escribir en catalán).

    ResponElimina
    Respostes
    1. mucho viaje pero empuriabrava da pena, el otro dia un cliente que se compro una casa, me dice que se arrepiente, que despues de ver la suciedad y que da miedo pasar por el paseo, ,que se la venda y le busque algo en Roses

      Elimina
    2. es cierto nunca explica nada, que aporta?

      Elimina