dimarts, 3 de desembre de 2013

Consideracions sobre el Ple del 28 de novembre i altres assumptes

 El passat 28 de novembre vam celebrar Ple ordinari al nostre Ajuntament:

El grup d’ERC vam presentar una moció de suport a la querella contra l’Estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys i Jover i 47 representants polítics catalans més. Cal recordar que el president Companys és l’únic president europeu escollit democràticament que va ser afusellat pel feixisme. Aproximadament unes 192.000 persones varen ser empresonades i afusellades per règim feixista del general Franco i continuen essent considerades culpables per la justícia espanyola. La llei d’Amnistia de 1977 continua vigent i empara la impunitat pels crims de la dictadura franquista, malgrat la sol·licitud de derogació feta per part de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans i altres entitats de prestigi com Human Rights Watch i Amnistia Internacional.

Tancades les portes de la justícia espanyola, la justícia argentina ha assumit des de fa uns mesos la investigació dels crims del franquisme arran de la denúncia de diverses víctimes. El nostre diputat Joan Tardà va presentar el dia 15 d’octubre al jutjat federal número 1 de Buenos Aires una querella criminal contra l’Estat espanyol per aquests fets. Aquí a Castelló d’Empúries, la moció de suport a aquesta querella es va aprovar amb 16 vots a favor i una abstenció, la del PP.

Els punts número 6 i 7 eren aprovació de bases i convocatòria per a regir processos selectius per a cobrir places d’auxiliar de biblioteca i de conserge. Creiem que és interessant que en època de precarietat laboral l’Ajuntament pugui oferir llocs de feina a gent que ho necessiti. Però en aquests casos ho troben del tot innecessari perquè creiem que a l’Ajuntament hi ha suficient personal degudament qualificat per ocupar aquestes places vacants. El nostre vot va ser en contra.

Es va passar per urgència el punt d’aprovació del projecte bàsic de millora del passeig marítim d’Empuriabrava i sol·licitud de concessió al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Creiem totalment inadmissible passar per urgència un punt important com aquest, sobretot per no tenir la feina feta amb el temps suficient, quan l’alcalde ens havia dit diverses vegades que a l’octubre ho tindrien tot a punt. Evidentment que estem d’acord en fer un passeig nou a Empuriabrava i poder tenir la concessió dels serveis per 50 anys, però això no està assegurat, ja que també poden optar a construir el passeig i obtenir-ne la concessió empreses privades. El que no veiem clar és com es finançarà la construcció d’aquest passeig, d’un pressupost de 3,2 milions d’euros. 

En el torn de precs i preguntes vam fer 14 intervencions i volem destacar el següent:

Vam qüestionar l’activitat de l’empresa TEVECA a un camp a on no té el permís d’activitats i on recentment hi va haver un foc que encara fumeja, amb el perill que va suposar pels veïns de la zona. Creiem que s’han de prendre mesures de seguretat estrictes que ara mateix no hi són.

Vàrem interpel·lar a l’Alcalde sobre la EMD d’Empuriabrava que no tenim clar que vulguin tirar endavant, ja que ho han publicitat en mitjans de comunicació però no han iniciat cap tràmit per tirar-ho endavant. Nosaltres estem en contra d’aquesta figura administrativa, ja que suposaria moltes més despeses pel municipi perquè es duplicarien moltes partides pressupostàries amb la inclusió d’un bon sou per algun dels regidors actuals. Nosaltres som partidaris, tal i com deia el nostre programa electoral, del regidor de districte, amb especial cura per Empuriabrava.

Vàrem reclamar estelades a més rotondes del municipi, tal i com es va comprometre l’equip de govern ja fa uns quants mesos.

Vàrem preguntar quan seria la fira de Nadal i la regidora ens va dir que el 8 de desembre. Ara resulta que són els dies 6, 7 i 14 de desembre a diferents indrets del nostre municipi. En aquest cas la regidora de cultura en comptes d’informar el que va fer va ser desinformar.

També varem qüestionar la informació de la web de l’Ajuntament. Apareixen dades endarrerides i incomplertes amb informacions totalment caducades de l’any 2010.
També varem qüestionar la política d’informació de l’Ajuntament, amb la mala costum de donar notícies que encara no s’han produït.

També varem qüestionar el viatge pagat per l’Ajuntament a la regidora d’educació a l’assemblea del club de les Badies més belles del món, a Cambodja. Sobretot quan no ens van saber dir què hi anava a fer, així com tampoc el regidor de turisme ens va saber explicar el contingut d’aquesta trobada i el paper dels nostres representants en aquest esdeveniment. De Roses hi viatja una regidora, de l’Escala hi viatja una tècnica, de Sant Pere Pescador no viatja ningú i de Castelló d’Empúries, dues persones. O la gent de Castelló val la meitat, o potser amb una persona que hi vagi hagués estat suficient. No creieu?

A banda del Ple volem manifestar el nostre desacord amb alguns procediments de contractació del nostre Ajuntament, per exemple la nau industrial per a magatzem de material i maquinària de l’Ajuntament. Es van publicar les bases per a la contractació en data de 18 d’octubre, o sigui, va començar el procés aquest dia i ves per on aquesta nau en tal data ja estava mig plena de material i maquinària de l’Ajuntament. Es podria dissimular millor, no creieu?
8 comentaris:

 1. curios molt curios sobretot el tema de la Nau, i justament llegint les pliques per el proces de lloguer sembla que ja esta adjudicada abans de sortir a concurs, superficie tal metros tal cara tal lavabos tal, en fi una pallasada per la resta de propietaris del poligon sense cap opcio, haurem de acostumarnos ha penjar propaganda electora quan arribi l'hora, aixi sempre serem compensats d'alguna manera.

  ResponElimina
 2. Salvi, gracies per informar el poble, si no es per tu no sabriem res del que passa a l'ajuntament, em sembla que ben poca gent sap el tema de Cambojda, ho normal seria que anes el regidor de turisme?

  ResponElimina
 3. Veiam si ho he entès be: no es pot dir el nom del porc d'aquests dos mecenes d'en Sanllehi, pero nosaltres hem de consentir que es beneficien a costa nostra de tot el que tenen i tot els que ela atorga aquest alcalde... Molt interessnt. Llastima que en aquest pais no tenim justicia ni tenim res. Ara torneulo a votar!

  ResponElimina
 4. Qui son els dos mecenes? Son gent coneguda pel poble, ai, aii, ai. ja tenen la seva recompensa.

  ResponElimina
 5. EN LUGAR DE ARREGLAR EL PUEBLO, VIAJES A CAMBOYA PARA 2 PERSONAS, UNOS 10.000 EUROS, NADA QUE LO PAGUEN LOS BURROS DEL PUEBLO, VERGUENZA

  ResponElimina
 6. Sembla mentida, aqui ja no fa falta dissimular per res, a dedo, si senyor.

  ResponElimina
 7. aqui es forren els de sempre, que a sobre son els que tenen mes cales, on acabarà aixo, Salvi, si us plau, quan tornis a ser alcalde, d'aqui un parell d'anys, fes neteja.

  ResponElimina
 8. tambe es veu populi, que la plaça de la biblioteca ja esta mes o menys adjudicada, total per el que es veu es tracte d'un altre nucli privilegiat cobran un sou a carrec dels impostos que pagem tots, aixo pasara a menys que l'oposicio i foti un parell i ho denuncii on calgui, ja en tenim prou de sages a costa de tots repertim els llocs de treball, AUGE DIMISSIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  ResponElimina