dimarts, 29 d’octubre del 2013

Resum del darrer Ple extraordinari. 25 d’octubre de 2013, 21h.

Sorprèn una mica que convoquessin un Ple el passat divendres al vespre, i més tenint en compte que s’aprovaven les ordenances fiscals de l’any 2014 i el text refós del POUM. Els temes eren suficientment importants com per haver-ho fet un altre dia o inclús el mateix dia a una altra hora. No va ser casual doncs, que pràcticament no hi vingués ningú. Potser l’equip de govern és el que volia...

A l’ordre del dia hi havia 9 punts, dels quals en destaquem els següents:

Punt número 4. Aprovació de la puja de la tarifa de l’aigua a Empuriabrava del 3%. Hi vàrem votar en contra. L’IPC de l’any passat va ser del 1,7%, per tant no és normal una puja del 3%, i més tenint en compte que una de les raons en què es basa aquesta puja és la disminució del consum. O sigui, que quan hi ha més consum, més negoci per l’empresa Aqualia, i quan hi ha menys consum, que paguin els contribuents.
Curiós, no creieu?

Punt número 5. El grup municipal d’ERC vàrem presentar una moció per l’aturada definitiva i pel desmantellament del projecte Castor. Creiem que primer és la seguretat de les persones abans que el negoci que puguin fer empresaris com el Sr. Florentino Pérez. Es va aprovar amb 16 vots a favor i un en contra, el del PP. El Sr. Genovés s’ha especialitzat a defensar al nostre ajuntament totes les accions i decisions del govern central, encara que siguin d’algun altre partit que no sigui el seu.

Punt número 6. Es varen aprovar les ordenances fiscals per l’any 2014. No estem d’acord que es cobrin interessos en els fraccionaments d’impostos i taxes. Se n’ha de facilitar el pagament a la gent, no posar-hi entrebancs. Vàrem demanar un pronunciament explícit a l’alcalde perquè l’IBI de l’any 2015 no s’apugés. No s’hi va comprometre, fet per a nosaltres molt negatiu, ja que l’Ajuntament ara té marge per apujar-lo, fet que seria del tot inacceptable.

La taxa d’escombraries, per tercer any consecutiu, és superior al cost del servei, o sigui, que els ciutadans d’aquest municipi paguem més del que toca. I això pot empitjorar de cara a l’any 2015, ja que possiblement l’abocador s’apugi i potser ja serà obligatori fer la recollida selectiva a tot el municipi, amb l’increment del cost de tot plegat.
Són tres bones raons per votar en contra d’aquestes ordenances.

Punt número 7. Es va aprovar la verificació del segon text refós del POUM. Es va aprovar amb 15 vots a favor i dues abstencions (ERC). Cal dir primer de tot que aquest POUM és molt millor que el que es volia aprovar l’any 2007, i que l’equip de govern del qual jo era l’alcalde va retirar i modificar fins a arribar al document actual, tot i que no ens satisfà del tot. Hi ha dos aspectes que no ens agraden, l’excessiva edificabilitat del Polígon la Muga Sud i que el Trabuc no passi a mans municipals, o sigui, de la gent del municipi. Esperem que aquesta hagi estat l’última aprovació respecte a aquest POUM que es faci al nostre ajuntament, que va començar a tramitar-se oficialment el març de 2005. Ara passarà pel sedàs de la comissió d’Urbanisme de Girona. 


Va ser un Ple força tranquil, això sí, nosaltres vàrem fer sentir la nostra veu i crec que la postura que vam prendre en aquests punts la podria subscriure la majoria de la gent del nostre municipi.

4 comentaris:

  1. Gracies Salvi per informar al poble

    ResponElimina
  2. Salvi no enteng per que no us manifesteu sobre les zones blaves. La gent necessita algu amb qui contar i poder desafogarse. Anims i segur que ho sabreu fe mol be.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona pregunta. Ja fa temps, aquesta pregunta vaig fer.li directament en aquest mateix bloc. Encara NO tinc resposta.
      Sr. Güell: esta voste a favor de la zona blava? SI o NO?
      Gràcies.

      Elimina
  3. El dia 10 d'Agost de 2012 el meu blog publica el butlleti que ERC va repartir per tot el municipi.
    Podeu desplegar-lo cliquant a sobre i veureu la nostra posició envers les zones blaves ( tota la 2ª pàgina )

    ResponElimina