dijous, 15 d’agost de 2013

Algunes consideracions sobre les declaracions de la regidora Iglesias al setmanari EmpordàConsideracions sobre l'entrevista feta a la regidora d'hisenda del nostre Ajuntament al setmanari Empordà. Publicada el dimarts 13 d'agost.


Com a Alcalde i regidor d’Hisenda durant la passada legislatura voldria fer unes petites puntualitzacions sobre l’entrevista a la regidora d’Hisenda i festes del nostre municipi, publicada al Setmanari Empordà el dimarts 13 d’agost. 

Jo ja entenc que tothom vol vendre la seva feina com la millor del món, i tothom vol fer veure a la gent que les seves actuacions en la política són magnífiques, però no per això s’ha de dir mitges veritats ni mentides als nostres ciutadans. 

La Sra. regidora diu que les obres del clavegueram estaven aturades. Dons sí, cada estiu s’aturaven per poder portar a terme sense entrebancs l’activitat turística i comercial del nostre municipi. Creiem que és millor aquesta actitud que això de posar impediments al sector, com és imposant zones blaves a dojo com s’ha fet aquest any. A més, a mesura que s’anaven recaptant les contribucions especials, s’anava pagant a l’empresa constructora. L’actual equip de govern el que va fer només prendre possessió va ser passar la tercera quota de les contribucions especials sense esperar a tenir acabades les obres, amb la conseqüent “emprenyada“ dels usuaris.  

Si per alguna cosa es va passar la recaptació executiva a Xaloc, és pel desgavell que hi havia en aquest tema a l’Ajuntament, sense possibilitats de fer efectius alguns  cobraments per falta dels mecanismes necessaris. Xaloc va posar ordre al padró de l’executiva, i un cop fet això, l’actual equip de govern ha recuperat aquest servei, i ens alegrem que funcioni, ja que és positiu pel municipi. Però el que no es pot fer és menysprear la feina feta per una  sèrie de gent en el seu dia.  I que no parli d’embargaments de comptes, que amb Xaloc ja es feien. 

No acabo de tenir clar si es paguen els proveïdors a 30 dies, tal com va assegurar la regidora en una comissió informativa i un Ple, o a 90 dies com diu a l’entrevista. Evidentment que el crèdit fet pel govern estatal als ajuntaments ha ajudat a escurçar el termini. 

També diu que es devien un milió d’euros aproximadament al Consell Comarcal pel tema de l’abocador. Bé, això no és cert. Sí que es devien vàries mensualitats, en tot cas menys que les que nosaltres ens vàrem trobar el 2007.  

En el programa electoral, el grup de CiU deia que faria una auditoria dels comptes de l’Ajuntament. Dos anys més tard encara l’estem esperant, i ara diu que no la faran. Què passa? Que durant la campanya volien generar dubtes sobre la nostra gestió econòmica i ara veuen que no tenen res a “pelar”?  

Quant al nivell d’endeutament del nostre Ajuntamemt li recordaré a la regidora que al 2006, quan ella ja estava a l’equip de govern, era del 115%. A la nostra legislatura es va baixar fins al 90,35% al 2011, baixant al 2012 al 79%.  

Quant al Festival Terra de Trobadors, dir-li que nosaltres no vàrem fer pagar mai per aparcar, que això ho han començat  a  aplicar ells  en aquesta legislatura. 

I jo em pregunto, si ara tot va tan bé al nostre Ajuntament, per què no es prenen les següents mesures?: 

Rabaixar l’IBI que paguem tots els contribuents, ja que estem al màxim permès  

Rebaixar la taxa d’escombraries, ja que estem pagant una quantitat per sobre del cost del servei. Un 11% de més el 2012 i un 4% de més aquest any.

No aplicar interessos als contribuents que fraccionen el pagament de les seves taxes i impostos, ja que crec que ara és moment de donar facilitats a la gent que vol pagar, i no és temps de posar entrebancs. 2 comentaris:

  1. Es una mica pesat haver de recordar en cada moment que al 2008 varem haver de fer un pla de sanejament de 4 mil.lions d'euros fruit de l'herència de l'anterior equip de govern

    ResponElimina
  2. I sort que et vas dedicar durant quatre anys a recordar-ho. Que sino... encara s'ho creuria la gent. Menys mal que el poble ja ha calat a aquesta gent. Que comencin a acomiadar-se de les poltrones perquè no en repetirà cap!

    ResponElimina