dimarts, 14 d’agost del 2012

En resposta a la Sra. Iglesias: Els equipaments municipals.


No me’n puc estar de respondre a la Sra. Iglesias després d’acusar l’anterior govern municipal d’abandonar els equipaments municipals. Ja en el seu moment, durant el transcurs del darrer Ple, vaig respondre-li sorprès per la seva acusació. Ara, amb les corresponents notes de premsa, puc desmontar-li el fals retret que va dedicar-nos.
Una de les primeres actuacions del Govern d’Unitat va ser precisament l’arranjament de la façana del Palau dels Comtes, el color de la qual estava en un estat prou deteriorat. És curiós recordar que, ja en aquell moment, la Sra. Iglesias va criticar la nostra actuació.
Poc després la sala municipal va rebre un important rentat de cara. La part interior de l’antic edifici va ser pintada i rehabilitats els elements més malmesos de l’habitacle inclòs el mateix escenari.
No vam deixar ni un sol moment desatesos els centres d’ensenyament de primària. En el cas del CEIP Ruiz Amado, el centre més antic del municipi, vam invertir suficients recursos econòmics i tècnics com per a pintar l’escola, dotar-la de nous punts elèctrics, fer el tancament dels contenidors de la cuina…
L’Ajuntament va intervenir en els vestidors del camp municipal d’esports del centre històric, proporcionant una caseta per a encabir un nou dipòsit d’aigua calenta i donar solució a la problemàtica que existia. No ens oblidem de la pintura de la totalitat de la graderia, la reforma del bar i menjador.
L’antic mercat, que durant tants i tants anys va romandre abandonat de la mà de Déu, va ser condicionat pel nostre govern. D’aquesta manera es rentava la precària imatge que aquest equipament proporcionava i se li dotava d’una funció, en aquest cas com a punt d’escombraries per a eliminar d’altres propers que molestaven a la ciutadania.
Com a obra de reforma, consolidació i millora destaca per sobre de totes la que vam aconseguir portar a terme al centre cívic d’Empuriabrava, ja que gràcies a la nostra actuació vam dotar a la Marina d’un consultori mèdic en condicions òptimes i una nova oficina de turisme adaptada a les noves necessitats.
El cementiri municipal també va rebre una sèrie d’intervencions que mai més s’han tornat a produir com el reforç del sauló pel terra de la instal·lació, la pintura i la reforma de les parets malmeses, la substitució dels estris deteriorats, la reforma de la façana principal...
I a tot això no hem d’oblidar les millores que es van efectuar a les dependències provisionals dels centres d’ensenyament i de la policia local mentre s’acollien en els corresponents mòduls...
Amb la precària situació econòmica que ens trobàvem també vam ser capaços d’impulsar estudis per a la rehabilitació d’elements històrics que vam localitzar al “Centro”, com el teló, dues bambalines i d’un decorat antic.
Amb aquest llistat, al qual segurament hi falten altres actuacions, no se’ns pot acusar  precisament d’oblidar-nos dels equipaments municipals i dels serveis que oferien a la ciutadania.
La inoperància del govern del Sr. Sanllehí és el que té: una obsessió tremenda per a desviar l’atenció de la seva ineficàcia a costa d’acusar al govern anterior de treballar malament. Sort que el temps i les falses promeses electorals fan veure a la gent les coses tal i com són.
No voldria acabar sense dir, tal i com varem constatar en el passat Ple, que el que caldria és intentar evitar que les persones que treballen a l'Ajuntament tinguin més privilegis que la resta de ciutadans del nostre municipi, com per exemple a l’hora d’adjudicar el lloguer del pis del metge de reforç d'estiu que aquest any s'ha llogat a familiars d'una  persona vinculada estretament a l'àrea que ho gestiona.  A Castelló d’Empúries existeix una borsa molt àmplia de propietaris que disposen d’un immoble per a ser llogat. S’han d’acabar els favoritismes d’aquest tipus, ja que representen un insult per a la resta de la ciutadania.a

27 comentaris:

  1. soy trabajador del ayuntamiento y para complementar el ultimo párrafo de su escrito, es indignan-te, que este trabajador/a, ademas y de forma irregular se le haya complementado su sueldo en 6000 anuales dentro del complemente especifico, y posteriormente 3000 mas anuales dentro del complemento de productividad, infringiendo toda las normas estipuladas dentro de todas las normativas estipuladas por la ley de presupuestos, le pedimos sr guell que ya que el comité de empresa del ayuntamiento es totalmente inútil e inoperante, a través de los grupos de la oposición se denuncien estos hechos en las instancias competentes.

    ResponElimina
  2. Una reflexió: si els fets som tant greus, tal com dieu ¿ com és que costa tant posar-hi nom i cognoms a la denuncia ? o millor ¿ per què no existeix cap denuncia formal, en l'ámbit jurídic o admnistratiu ? suposo que aquesta seria una de les feina que caldria exiguir als regidors de l'oposició ¿ oi ? ¿ tanta por teniu, o be es que -potser- no existeix cap irregularitat per denunciar ? si és així, millor no llançar sospistes o insinuacions de presumpts casos de corrupció o favoritisme, i a on és molt sencill identificar la persona acusada, doncs en l'article d'en Salvi, ni en el primer comentari publicat, es te els nassos, per dir les coses per el seu nom (i cognoms) en aquests supòsits (tirar la pedra, però no del tot, i amagar la ma) potser seria millor callar i no fer insinuacions de possibles fets delictius, doncs si no existeixen no cal parlar-ne, i si existeixen, el que cal es denunciar-los allà a on es registren les denuncies, no a la xarxa que tot ho aguanta i suporta. En això es veu el nivell i les ganes de la nostra oposició.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I vostè perquè no posa el seu nom i cognoms?
      Que potser amaga alguna cosa ? Que potser sap alguna altra cosa ?
      Aquí també veiem el nivell i les ganes de vostè

      Elimina
  3. Donc tota la raó al segon comentari, al igual que l'afer de Castelló 2000 que no varen estirar prou de la veta i demandar als responsables, endeutant a la ciutadania, afegin-t'hi algunes irregularitats urbanístiques amb que varen fer l'ull viu.

    ResponElimina
  4. Com a mínim ara tenim un regidors preparats, capacitats i amb formació. Regidors valents que gracies a les decisions que prenen, començarem a veure millores importants als equipament municipals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No em facis riure... Preparats? Preparats per callar, fer el submís, dir amen a tot, no obstaculitzar les decisions de l'amo, parar els cops, i sobretot preparats per rebre els 1.200 euros que cauen al mes per portar la etiqueta de regidor. Indignant!!

      Elimina
    2. bla, bla, bla i bla, bla, bla

      Elimina
    3. Molt bona resposta "bla, bla, bla.." encertada i sobretot amb arguments, com els pocs arguments que hi ha per a mantenir el MERDA DE GOVERN que tenim a Castelló.

      Elimina
  5. sobretot preparats i capacitats, i el mes acollunant valents per pendre decisions, sobretot si le pren nomes un.

    ResponElimina
  6. Los equipamientos municipales, no se, pero empuriabrava si que esta descuidada. No se hace ningun tipo de promocion, actividad ludica, nada de nada. En Castello todavia hacen algo en verano entre la fiesta mayor, el encendido de velas, los conciertos y el trovadors, pero en Empuriabrava ninguna actividad, solo un mercadillo nocturno de ilegales y se acabo. No entiendo que pinta la udem y tanto concejal de empuriabrava si al final no hacen nada. Empuriabrava esta muerta, solo con una cuarta parte de los que hacen en Rosas me conformaba

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es cierto. Estoy totalmente conforme con tu comentario. Es increible. Como bien dices: "NO ENTIENDO QUE PINTA LA UDEM Y TANTO CONCEJAL DE EMPURIABRAVA SI AL FINAL NO HACEN NADA". Esta es la gran pregunta. En Empuriabrava hay una gran decepción de UDEM. Yo les voté y me siento realmente "engañado". Una lástima y una gran oportunidad perdida. ¿Quién volverá a creer en una formación que se presente para defender Empuriabra?. Una lástima. No me lo explico.

      Elimina
  7. Respecte a la regidora que ha fet aquestes declaracions, es l'exemple clar de com sent mediocre es pot arribar adalt a base de fer la pilota i obeir sense reflexio ni opinió. El tipic politic que et fa pensar que estem governats pels pitjors.

    ResponElimina
  8. Pues pudemos empezar por el "top manta" ya que Roses (y Santa Margarita) están consiguiendo mucha publicidad y promoción para su municipio con esta actividad tan turística. Quizás en Roses les pueda interesar lo que tu llamas "mercadillo nocturno" y a Udem el "top manta" pués eso fué lo que pasó con un regidor de Udem solo de entrar en el Ayuntamiento, y todo por querer salir en la foto y no valorar nada de lo hecho por los otros (y mira que lo avisaron y se lo explicaron) tambien podemos recordar actuaciones musiciales gratuitas que se hacian los útimos veranos en distintos lugares públicos de Empuriabrava,y que ahora se han dejado de hacer. Creo que el año pasado fué el último y porque lo encontraron ya montado y financiado, que si no. De seguridad ni te hablo, ahora con los regidores de Udem parece todo arreglado y antes todo, todo, todo era un desastre. Todo está limpio, seguro, en Delta Muga ya no existen garages-vivienda ni en okupas Comercial Alberes, y Empuriabrava promocionándose en primera linea !!! viva la Udem (su filial Rosa dels vents) y la madre que los parió a todos !!!! Podemos aprovechar el blog y hacer un concurso de ideas para promocionar Empuriabrava, a ver que sale entre todos, así los de la oposición pueden plantear propuestas (aunque no les van hacer ni caso)

    ResponElimina
  9. DE MERCADILLO NOCTURNO DE ILEGALES NADA DE NADA.SI TE REFIERES AL MERCADO DEL PASEO MARITIMO. ESTAN CON EL PERMISO DEL AYUNTAMIENTO PREVIO PAGO DE UNA CANTIDAD ESTIPULADA POR EL MISMO AYUNTAMIENTO Y PRESENTANDO TODA LA DOCUMENTACION REQUERIDA. O ESO O 300 ILEGALES COMO EN ROSAS. QUE ES PEOR? ACUERDATE QUE TODO EL MUNDO TIENE QUE COMER CADA DIA Y A GANARSE LA VIDA

    Y SI SALVANDO LA FIESTA DEL CARMEN, LA FERIA DEL BARCO Y LAS FERIAS DE NAVIDAD Y EL MERCADO DE LOS SABADOS, Y LOS FUEGOS ARTIFICIALES ( A LO MEJOR EL ULTIÑO AÑO ) DE SAN JUAN, EL BOGGIE DE NAVIDAD DEL AEROPUERTO, LA CABALGATA DE REYES Y EL CARNAVAL . NADA DE NADA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuidadín, cuidadín !!!!.
      El mercado nocturno SOLO tiene una definición: COMO HACER QUE UNA ACTIVIDAD ILEGAL PASE A SER LEGAL.
      ¿Que me dices que pagan una cantidad estipulada? Hombre, si ejercen una acitividad, deberan pagar igual que todos (Vamos digo yo)
      ¿Pero tu te has dado una vuelta por alli? ¿Me puedes decir donde están las facturas de compra de los bolsos CHANEL, DIOR, D&G, BURBERRY, etc. etc.
      ESTO ES UNA COMPETENCIA DESLEAL CON TODA REGLA Y NADA MAS.
      ¿En que mundo vives? ¿Acaso todos los que están alli crees que pagan los autonomos, o las nóminas de los empleados, o el curso de seguridad en el trabajo, y la póliza de seguros contra incendios y resposabilidad civil, y los impuestos municipales por sanidad y clavegaram, y la póliza de seguro colectivo para los empleados, y el recibo de la luz con todos sus impuestos, .....? Te vuelvo a preguntar si tu sabes en que mundo vives. Sólo me queda una respuesta, debes trabajar de administrativo. NO creo que trabajes detras de un mostrador teniendo que defender el caja de cada día.
      Nadie dice que no tengan derecho a comer !!!. Que alquilen un local y ejerzan la actividad alli. De lo contrario: FUERA !!!.

      Elimina
    2. SI NO PAGAN TODO LO QUE TIENEN QUE PAGAR PARA ESO HAY AGENTES DE IMMIGRACION, INSPECTORES DE HACIENDA Y INSPECTORES DE TRABAJO. me consta que este verano estuvieron un sabado por la noche en empuriabrava. LOS VENDEDORES DEL SABADO EN EL MERCADO TAMBIEN QUE BUSQUEN UN LOCAL. PORQUE A FIN DE CUENTAS TAMBIEN PERJUDICAN A LAS TIENDAS DE TODO EL AÑO. OH NO

      Elimina
    3. el mercat dels dissabtes i dimarts també també perjudica els negocis establerts tot l'any al municipi peró tothom té dret a viure

      Elimina
    4. ese el DARI SE LE VIO EN LA MANIFESTACION DEL 03/08/2012 A LAS 18.00 en Santa Margarita aguantando la pancarta con los politicos de Rosas y La Junquera. Se ve que esta muy en contra del top manta. estaba a titulo personal o en representacion del aYUNTAMIENTO. EL presidente comarcal desaparecido en combate ( por lo que cuentan en Finlandia ) disfrutando de unas supuestas merecidas vacaciones.

      Elimina
    5. hi ha un refrany que diu els laments en la adversitat solen estan adormits en la prosperitat. Ningu va dir res dels senegalesos abans del 2008.

      Elimina
  10. En Sanllehí i l'UDEM tenen un greu problema amb Empuriabrava. Els ciutadans estan comprovant en primera persona que aquest nucli està més deixat de la mà de Dèu que mai. I això vinguent d'un govern que la major part dels vots els ha replegat d'allà, doncs no és gaire ètic.
    L'anterior govern podia tenir moltes tares, però crec que mai sel's podrà acusar de deixar de costat a Empuriabrava. Segur que en Salvi podria explicar molts maldecaps que li va produir trebalar per a Empuriabrava.

    ResponElimina
  11. blaa bla bla bla, gallego siempre estas igual reproduciendo el mismo cd, parace que os haya repartido a todos uno igual.

    ResponElimina
  12. entre la quantitat de grans superficies i la implantació de zones blaves estan matant el petit comerç

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sobre tot les zones blaves. He escoltat l'entrevista a la TV de Roses amb la regidora socialista, Sra. Dolors Barceló, i ara resulta que reconeix que "es podia haver fet d'una altra manera". SI aixo esta molt be, pero el resultat final es que la zona blava esta aprovada i Empuriabrava no es mareix una altra hipoteca de per vida que acabarà per enfonsar definitivament el petit comerç. Sra. Barceló, voste caldrà que recordi sempre, que hi va donar suport. Desde el centre d'Empuriabrava la felicito de tot cor. (Sort que al principi de l'entrevista i en relació al 11-S diu que "els politics estan per escoltar la gent i no es pot desatrendre la veu del poble") Moltes gràcies per escoltar els afectats.

      Elimina
  13. tothom sap que la udem es el timo politic mes gran que ha hagut. La gent d'empuriabrava ha vist que nomes miran per la seva butxaca i jubilacio.

    ResponElimina
  14. Sr. Guell: que trist! que trist es veure que vosté ha estat cuatre anys a l'alcaldia i no va fer RES per arrenjar les inundacions per pluja que es produeixen a Sant Mori i Moxó. Que trist es veure com vosté fa una descripció rera l'altre de les actuacions i no puc estar-me de preguntar-li si sap que Empuriabrava també existeix. Fa molts anys que estem aixi. Van pasant els govens municipal i ningú fa res. QUE TRIST SENYOR GUELL.

    ResponElimina