dissabte, 29 de setembre de 2012

Castelló d’Empúries, territori català lliure


El passat dijous, 27 de setembre, va celebrar-se un Ple ordinari al nostre Ajuntament. En ell va aprovar-se una moció amb la qual vam declarar Castelló d’Empúries “Territori català lliure”, amb 15 vots a favor, un en contra (del PP) i una abstenció (UDEM).

Vull destacar que des que sóc representant públic del nostre consistori, ara fa 9 anys, aquesta és la moció més important que mai s’ha aprovat al nostre Ajuntament, i amb un ampli consens, 88% de vots favorables i 6 % de vots en contra. És especialment satisfactori veure que una moció d’aquesta transcendència presentada inicialment pel nostre grup municipal va ser  fàcilment consensuada amb altres grups polítics i recolzada amb tant de suport. Els ajuntaments són l’administració que està més al costat dels ciutadans i, per tant, els seus representants estem obligats a recollir les seves inquietuds i traslladar-les a les altres administracions. És per això que des dels municipis no podem estar aliens al que passa al nostre país, ans el contrari, hem d’estar amatents als esdeveniments i ser-ne actors principals.

Ara és un moment crucial per a Catalunya, i tots hem d’empènyer cap a la mateixa direcció: Independència, nou Estat d’Europa, dieu-li com vulgueu.

Molts castellonins vam assistir a la gran manifestació de la Diada. Tots vam sentir el crit unànime dels manifestants: INDEPENDÈNCIA!

Què vol aquesta tropa?  Un nou Estat d’Europa
Què vol aquesta gent? Catalunya independent

És per això que Castelló d’Empúries ja és un dels més de 70 municipis catalans que han aprovat aquesta moció que ha de servir per donar força i per ajudar i empènyer al nou Parlament de Catalunya que sortirà de les properes eleccions i al nou govern de la Generalitat a seguir el camí iniciat per la gent del nostre país l’Onze de Setembre de 2012.

ERC sempre ha estat un partit de caire municipalista. Recordem que, desprès unes eleccions municipals, el President Macià va ser escollit President de la Generalitat i va proclamar la República Catalana des del balcó de la Generalitat. És per això que des dels municipis demanem al nou govern de la Generalitat que en els propers mesos i abans del referèndum que s’haurà de convocar es doti dels instruments necessaris per fer viable el procés cap a la independència del nostre país, entre d’altres els següents:

-La creació dels corresponents registres civils, mercantils i de la propietat.

-La creació d’una hisenda pròpia i d’un banc nacional, des del qual es gestionin el règim fiscal i el finançament dels serveis i institucions publiques.

-La constitució immediata d’una administració fiscal i de justícia de Catalunya sense ingerències estrangeres.

Caldrà tenir molt present el paper dels governs locals en la construcció del nou Estat. L’objectiu primer de qualsevol estructura administrativa ha de ser poder donar un serveis de qualitat a la ciutadania, independentment del lloc del país on visquin. Caldrà bastir estructures administratives que permetin aplicar criteris de simplificació administrativa i d’eficiència i eficàcia.

Instem també a la Generalitat que es doti dels instruments bàsics per a poder garantir els drets a les prestacions socials que tenen els ciutadans catalans.

La Generalitat també ha d’iniciar un procés d’internacionalització del cas català i ha de buscar els suport de les institucions europees, així com també ha d’obrir negociacions amb el govern espanyol per a la bona resolució de la fase de transició cap al nou Estat Català .

VOLEM LA REPÚBLICA CATALANA!

Depèn de TOTS nosaltres aconseguir-ho. Si tots remem en la mateixa direcció ho aconseguirem.

Ànims!

11 comentaris:

 1. I en Cortada ja va votar a favor? Fins i tot em resulta irònicament extrany, venint d'un home que, malgrat representar SI, va votar en contra de la moció dels peatges. Aquest ajuntament és un circ on cada dia els nans creixen un pam.

  ResponElimina
 2. de espectaculo fue el argumento de la udem, para justificar la abstencion de uno de sus representantes,solo queda decir AUGE DIMISSIO

  ResponElimina
 3. La mayoria de los concejales actuales son de lo mas inutil, peor los de la udem se llevan la palma. No entiendo porque a la politica se dedican siempre los mas incompetentes del pueblo.

  ResponElimina
 4. la udem es un timo, ha enganyat a mitja ampuriabrava, defensa ? en tot cas indiferencia

  ResponElimina
 5. Ostressssss AUGÉ DIMISSIÓ! Mai la dimissió d'algú havia tingut tanta requesta

  ResponElimina
 6. Bones, estic tan satisfet de que ja gairebe som independents, res nomes falten tres o quatre retalls, que en breu podrem al mateix temps que rebrem la nostre independencia del comtat de Barcelona, donar.li a les urbanitzacions periferiques de castello, la independencia. Què vol aquesta tropa? Empuriabrava ja es Europa Què vol aquesta gent? El mas nou independent. salut.

  ResponElimina
 7. Amb en Mas, el govern dels millors, mai aconseguireu la independència que preteneu. Ja heu sentit al vostre President: "estructures d'Estat", "dret a decidir", "nació associada al regne d'Espanya", "nació amb el cap d'Estat d'Espanya"... au vaaa! Amb aquestes eleccions en Mas pretén la majoria absoluta que no ha aconseguit mai i haver de prescindir de tothom per poder tirar andavant les retallades que tenen en previsió i els pressupostos que els hi doni la gana, sense PP's ni Esquerres ni òsties. La independència ha estat una cortina de fum superbona per a convocar eleccions i aconseguir una majoria absoluta. Tot un montatge per dotar-se del suficient poder per a fer i desfer. No us enganyeu!

  ResponElimina
 8. AUGE DIMISSIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SI US PLAU JA 20% JOAN PERTO DIMISSIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SI US PLAU 20%
  EL DE LA LAVANDERIA ES QUE NO SE COM ES DIU DIMISSIOOOOOOOOOOOOO 20%
  LA TIMONERA I EL VENEDOR DE SABATES DIMISSIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 40 %
  I SI QUEDA ALGUNA COSA SANLLEHI DIMISSIO.........................

  ResponElimina
 9. Es sap de bona font que hi ha molt malestar entre els mateixos membres del govern. Per ja no dir entre regidors i tècnics de la casa gran. Patètic. El govern dels millors.

  ResponElimina
 10. es una verguenza, los que tenemos crios pequeños el aumento del 20 por ciento del precio del servicio de guarderia con familias mileuristas, eso si contratos nuevos en el ayuntamiento, subidas de sueldos de escandalo a las protegidas, el alcalde no se descuenta ni un euro de sus sueldos, en fin lo dicho vergonzoso, eso si el año proximo tendremos que pagar para aparcar, bueno casi todos menos los 13 de la tarjetitat VEHICULO AUTORIZADO-

  ResponElimina
 11. Si això de les autoritzacions és cert... apaga y vámonos! Si això és cert seria de jutjat de guàrdia. Això seria pixar-se a les nostres boques.

  ResponElimina