dissabte, 4 de setembre del 2010

La falta d’ètica d’Empordà Televisió

No sé si haureu notat el tuf que desprenen algunes de les darreres notícies d’Empordà TV sobre el nostre municipi.

Aquesta televisió privada rebia de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries 4.100 euros al mes per cobrir l’actualitat informativa de la nostra vila. Els acords ja venen dels anys 90, amb uns imports mensuals que s’han anat actualitzant any rere any.

Com podeu comprendre, i amb els temps que corren, vam entendre des de l’equip de govern que aquesta quantitat de diners era excessiva. Per aquest motiu hem iniciat un concurs per adjudicar (al canal de televisió guanyador) el servei d’informació de l’actualitat castellonina per dos anys amb la difusió de notícies, l’agenda, la cobertura dels alctes, entrevistes, l’hora de l’Alcalde, dels regidors… amb un cost màxim de 2.500 euros al mes.

Empordà TV es pot presentar per fer aquest servei, només faltaria. Però la nostra sorpresa ha arribat quan ens han dit (de paraula) que no es volen presentar, ja que ells cobren de l’Ajuntament de Roses aproximadament 60.000 euros l’any i no poden assumir el servei de Castelló d’Empúries a un preu tant inferior. També argumenten que si acceptessin desprès seria Roses qui els voldria pagar menys. En tot cas això forma part de la seva política empresarial i s’ha de respectar.

Però la reacció d’aquesta empresa no s’atura aquí. Des de fa uns dies ja ens han confirmat que aplicaran una política informativa respecte a les activitats que organitza l’Ajuntament totalment destructiva , “fotent tanta canya com faci falta“, segons la “periodista“ que cobreix les notícies i el director de la televisió. Per tant, prepareu-vos! Els qui encara us quedin ganes de veure aquesta televisió asistiran a un lamentable espectacle de desqualificacions i noticies tendencioses . De fet, ja han començat.

És evident que l’Ajuntament es defensarà de la manera que cregui més oportuna, només faltaria. El que no pot fer un poble és cedir al xantatge de qualsevol empresa subministradora de serveis que no es pugui sortir-se’n amb la seva. Segons la nova llei de contractació hem de fer un concurs públic per aquest servei i així ho estem fent.

Crec que calia començar a explicar el que està passant respecte aquest tema, independentment de la informació oficial que properament anirà emetent el nostre Ajuntament.



7 comentaris:

  1. Hola Sr. Alcalde,
    En primer lloc em sento agrait per haver-nos explicat la realitat amb TVRoses. Molts de nosaltres no teniem ni idea que aquesta televisió rebés tants diners públics, cosa que la veritat m'entristeix. Com molt bé ha esplicat vostè mateix amb 4.000 euros al mes es poden fer moltes coses, motiu pel qual crec que aquesta mesura del concurs l'haurien d'haver pres una mica abans. Però de totes maneres és una decisió encertada.
    En segon lloc voldria expressar com a castelloní la més sincera REPULSA I REPUGNÀNCIA vers l'actitut d'aquesta televisió, per dir-ho d'una manera eleganta i sense entrar en insults. Quina sovèrbia és aquesta? Què es pensen o qui es pensen que són? La CNN? Quina colla de palanganes!! Estem parlant de gent incompetent, poc professional, que s'equivoca constantment, i que amb prou feines saben construir una frase amb coherencia. Aquests han de venir a dir-nos què i quant hem de pagar tots els castellonins per tenir un parell de notícies al dia? Vinga vaaaa! Faltaria més!
    Agrait per la decisió i endavant per si heu de prendre accions legals contra aquesta colla de xantatgistes.

    Balanyué

    ResponElimina
  2. Jo en sé d'un que es beneficiarà de tota aquesta merda. I és algú tant merdós com ells...

    ResponElimina
  3. buenas tardes señor alcalde ,comparto con usted que este tipo de servicios debe de estar siempre precedido por un concurso publico,libre y que todos puedan obtar al m ismo ,pero me entristece que a estas alturas ,todavia estemos muchos esperando su intevencion publica sobre el famoso anonimo sobre los acuerdos de la junta d gobierno ,señor alcalde es verdad lo que pone en esas hojas ?

    ResponElimina
  4. I quina mania d'emprenyar a L'alcalde amb els fulls anònims!! Sóc treballador de l'Ajuntament i li puc dir a tothom que casi tot allò que pot arribar a indignar a la gent (ulleres, gratificacions per naixaments, per defuncions...) són uns acords que recull el conveni de treballadors i que va signar l'anterior Alcalde. De veritat us penseu que en Güell amb "lo del puño cerrado" que és hauria proposat això al comitè?! ((amb tots els resctes, eh, Sr. Alcalde))
    Dons no, això ve de més de 10 anys de dictadura, prepotència i fer el que li sortia dels c...
    Què curiós que els fulls anònims no posen el sou de l'antiga secretària de en Sanllehí (que per cert, encara conserva per ordre judicioal), o el seu d'aquells magnific gerent que vam tenir...

    ResponElimina
  5. No contestaré de forma oficial cap anònim. Les respostes oficials les donem des de l'Ajuntament quan entra un escrit per registre i ve signat amb noms i cognoms. Justament si són anònims deu ser per alguna cosa, o que no diuen la veritat, o que diuen veritats a mitges, o que donen informació errònia per desinformar a la gent, o que volen provocar. I ara ens trobem en un cas d'aquests.
    Només vull dir que aquests anònims són fets amb molta "mala llet", és un montatge per tal d'erosionar l'equip de govern i són frases extretes de juntes de govern d'aquests darrers tres anys modificades i alterades per tal de desinformar a la gent.

    Salvi Güell

    ResponElimina
  6. Però algú s'ha pres mai seriosament la informació de TeleCutre? No m'ho puc creure!
    NOmés penso que si és veritat això dels 300.000 euros que diuen que han donat a TVR desde l'inici ja podien haver contractat a professionals amb cara i ulls.

    http://www.aragirona.cat/noticia/30489/castello-dempuries-denunciara-emporda-tv-al-consell-de-laudiovisual-de-catalunya

    ResponElimina
  7. Le propongo una cosa al sr. Alcalde y a todos los candidatos de cualquier partido político en Castellón: Y SI NO SUBVENCIONAMOS NADA MÁS A NINGUNA CADENA DE TELEVISIÓN???? Ni TVRosas ni cualquier otra! Nada! Y ese dinerillo (que vaya tela!) que nos ahorramos. ¿Trato hecho?
    Vamos, por 4.100 euros monto aquí la corrresponsalía de AlQaeda en Castellón si hace falta! No te digo!

    ResponElimina