dijous, 26 d’agost del 2010

Empuriabrava a primera línia de l'actualitat televisiva

Suposo que és per la temporada estiuenca i per la proliferació de programes de televisió de caire similar (el del reporter a peu de carrer i amb micro en mà), però darrerament Empuriabrava està ocupant una quota de pantalla a les televisions d’arreu del món que mai abans havia aconseguit. Els seus canals navegables, les cases de luxe arran de mar, les impressionants embarcacions que hi naveguen, el centre de paracaigudisme, les diferents platges i els seus serveis... per aquests i algun altre motiu més la marina castellonina té cabuda en aquests espais a cavall entre l’entreteniment i la informació, que darrerament abunden substanciosament a les graelles televisives. Com a castelloní això em sembla perfecte, i fins i tot encara m’agradaria que Empuriarbava fos més coneguda i ocupés més minuts a les pantalles de tot el món. Però el que veritablement m’amoïna i fins i tot em sap greu és que s’hagi tardat més de 40 anys en poder veure la singularitat d’Empuriabrava en aquestes pantalles. Sí, més val tard que mai! Els terribles esforços de promoció de tots els equips de govern que ha tingut Castelló d’Empúries i l’impuls del sector privat del municipi en difondre Empuriabrava es veuen ara recompensats en part amb un retard mes que considerable. No puc comprendre com la construcció d’aquesta “Venècia espanyola” com tant els hi agrada dir i que tant sovint sentim que l’anomenen hagi passat tant desapercebuda i com és que ara tots els canals de televisió la difonen com si fos un invent de fa tant sols 40 dies i no 40 anys.

Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Antena 3 TV, Telecinco, la Sexta… gairebé totes les cadenes han parat atenció aquest estiu a Empuriabrava. Doncs ara es tractarà de veure si la col·locació d’aquesta marina en el mapa espanyol ens ajuda a sensibilitzar a l’Administració de l’Estat perquè deixi de tocar la moral a tots els veïns d’aquest municipi amb les (im)pertinents amenaces i problemàtiques que té l’habilitat de generar amb innecessàries mesures com la dels atermenaments dels canals navegables entre d'altres.

Potser ara que Empuriabrava és una mica més coneguda (per aquesta Espanya que cada cop es distancia més de nosaltres) serà el moment de solucionar els seus problemes, o si més no de donar-los a conèixer, encara que sigui, en un altre tipus de programes de televisió.

2 comentaris:

  1. Té raó, senyor alcalde! És curiós que el tema dels canals no centri l'atenció de les teles. estic segur que si això passés a Madrid (ja sé que és impossible perquè ells no tenen mar) els diaris d'abast nacional n'anirien plens i les tv es farien molt de resó. Com que estem a la perifèria....
    Però aquí qui té el paper més decebedor és TV3 (la suposada nostra) que aquest tema no el treballa. O sigui que milers de persones poden veures afectades per això del ministeri de Costes i TV3 ho deixa passar com si res. Si abans deia que son la perifèria de Madrid amb les altres teles, sembla que hem de pensar que som la perifèria de Barcelona per a TV3. Sempre condemnats a ser segon plat!
    Per cert, senyor alcalde, felicitats per la feina que està fent amb aquest tema dels canals. La idea d'enviar una carta a la ministra va sestar molt bé. Jo potser li hauria enviat a l'altre iluminat, al ZP també!

    ResponElimina
  2. Avui sí que Empuriabrava ha sortit a TV3.Malgrat que ha estat per fer ressó de la notícia de l'aprovació definitiva de l'atermanament dels canals amb la respectiva perdua de drets de propietat.
    PD: Enviar la carta convidant a la ministra a visitar Empuriabrava va estar molt bé pero alguna cosa més podrien haver fet,com per exemple provar de fer un front comú de tots els grups polítics municipals envers el problema.
    O potser tenien unes altres directrius "polítiques" que no els hi ha permés portar a terme ???

    ResponElimina