dimecres, 23 de juny del 2010

Joan Augé i UDEM, benvinguts!

Avui a la premsa hem tingut l’oportunitat de conèixer el nou partit polític que, segons sembla, es presentarà a les properes eleccions municipals. Des d’aquí la meva més sincera benvinguda a l’escenari polític d’aquest municipi. En un país com aquest la representativitat social que simbolitza un partit enriqueix la democràcia i potència la convivència entre les persones, per tant aquesta és una bona notícia per a tots.

Reconec que l’aparició del grup de Joan Augé podrà captar l’atenció, especialment, d’aquells veïns de la marina que per circumstàncies diverses es decantin per aquesta nova opció, però compte, no utilitzem (si us plau) la confrontació entre els nuclis com a eines de joc per obtenir rèdit electoral. Això podria ser molt perjudicial per a tothom.

Hem de concebre aquest municipi tal i com és, socialment molt ben avingut. Hem de creure amb aquesta “ciutat” i amb les seves persones que entrellacen les seves vides a remolc del centre històric i d’Empuriabrava. Hem d’apostar i creure en l’esperit fraternal que comparteixen els nens de les nostres escoles i que estimen tot allò que avui dia és el seu municipi. Aquí ningú és el protagonista, i ni molt menys l’antagonista. I per molt que algú intenti promoure un sentiment d’enfrontament entre el Centre Històric i Empuriabrava s'equivoca, d’això n’estem molt convençuts. Si tothom entén això, anem pel bon camí .

Amb el que no estic d'acord és amb les declaracions fetes pel Sr. Joan Augé al Setmanari Empordà on diu: "Volem liquidar la prepotència dels que ens governen i defensar Empuriabrava vers els antagonismes amb el poble de Castelló". Aquest govern que actualment dirigeix l'Ajuntament ha mirat de tractar a tothom per igual, sense tenir en compte la seva procedència, el color de la seva pell, la llengua que parlen o el seu status econòmic. Potser el Sr. Joan Augé no estava acostumat i ha vist que l’status que tenia amb l'anterior equip de govern ara ha canviat i ara se’l tracta com a qualsevol altra persona. El Sr. Augé també diu que els regidors només haurien d'estar a l'Ajuntament dues legislatures. En part hi estic d'acord, ara només falta que el Sr. Augé digui amb qui NO està disposat a governar si el seu partit surt amb representació a l'Ajuntament, ja que hi ha politics que ja fa molts anys que hi són!

3 comentaris:

  1. RESPOSTA D’UNITAT I DEFENSA D’EMPURIABRAVA – UDEM A L’ALCALDE SALVI GÜELL

    Gràcies per dedicar el seu preuat temps d’Alcalde a UDEM i a la meva persona. Ho fa, però amb unes frases extretes fora del context del meu discurs. D’això en diré mala fe.

    Vostè dóna a Joan Augé i a UDEM una falsa benvinguda. La seva reacció, impròpia d’un Alcalde de “Tots”, expressa una evident enrabiada.

    En la meva intervenció davant els mitjans de comunicació, perquè ho sàpiga, vaig parlar d’unitat, diàleg, sentit constructiu, participació, sense enfrontaments, Ajuntament de Tots, som compatibles, sortir-ne reforçats, etc. No em digui que aquestes paraules volen dir trencar la cohesió social entre els veïns de la Vila i la Marina. Vol dir que no és a vostè a qui l’interessa la confrontació ?

    Segueixo… Miri el meu status és el mateix de sempre, mentre que vostè, fa tres anys, sí que va canviar d’status ! Per cert, un status molt ben remunerat !

    I si creu que UDEM és un apèndix d’algun partit polític amb representació a l’Ajuntament, va molt equivocat. Nosaltres som gent independent !

    I si el preocupa tant el sentit del vot d’UDEM a la investidura del proper Alcalde de Castelló-Empuriabrava, només li diré que si vostè amb un 16% dels vots ha arribat a ser Alcalde, UDEM també pot aconseguir l’Alcaldia l’any vinent. Fins i tot, potser, amb el seu vot a favor !

    Salutacions d’un fill de Castelló que viu a Empuriabrava.

    Joan Augé, President d’UDEM.

    http://www.udem-empuriabrava.blogspot.com/
    udem.empuriabrava@gmail.com

    ResponElimina
  2. Benvolgut Sr. Augé,
    Lamento profundament que consideri falsa la meva benvinguda. Em decep. Suposo que això depèn de l’òptica des d’on es vulguin veure les coses...

    En relació a la seva resposta voldria recordar-li (així ho vaig expressar en el bloc) que les meves paraules analitzaven l’article publicat a la premsa sobre la presentació del seu partit. I que lluny de treure-les de context vaig analitzar-les i sotmetre-les a rèplica. Li recordo quines eren: “volem liquidar la prepotència dels que ens governen actualment”, “defensar Empuriabrava vers els antagonismes amb el poble de Castelló” o “L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha de ser de tothom i no només d’uns quants”.

    En cap cas pot acusar-me de mala fe o de desitjar la confrontació, això ja ho hauria de saber, ja que em coneix personalment i mai parlant amb vostè m'ha manifestat aquestes expressions que ara utilitza.

    En quant a la meva remuneració, que ja se n’ha parlat força, vull dir-li que és publica i per tant tothom té dret a saber el que cobro. Per cert, quan vaig ser elegit Alcalde vaig rebaixar-me el sou respecte a l'anterior batlle, aproximadament un 25%, i ara davant la precària situació econòmica l'he tornat a reduir un 7% més.

    En el seu escrit comenta que en algun moment insinuo que vostè i el seu grup són un apèndix d’algun grup polític... En cap moment vaig dir-ho ni insinuar-ho. Potser l’ha traït l’inconscient?

    Atentament,
    Salvi Güell.

    ResponElimina
  3. Aquest Augé no té talant polític. I no ser com volen millorar empuriabrava sense enderrocar-la casi tota, primer.

    ResponElimina