dimarts, 18 de maig del 2010

Sembla ser que comença la precampanya

Gràcies a la professionalitat de la revista CRAE hem conegut la notícia que el cap de l’oposició, el desaparegut de la vida pública Xavier Sanllehí, tornarà a presentar-se a les properes eleccions municipals per (segons dóna a entendre) “retornar l’ordre” a aquest municipi. Malgrat que deixa clar que és amb CiU cal recordar que el Sr. Sanllehí canvia de partit de manera periòdica i potser ja toca canviar. De fet, hem de recordar, que no va aparèixer a la fotografia que Artur Mas va fer-se recentment a Figueres amb els “barons” de Convergència de la comarca. Allà trobàvem els principals representants del partit i el cap de llista de Castelló d’Empúries (el tercer municipi de l’Alt Empordà) no hi era, o si més no, no se’l va veure... Esperem que properament (i si pot ser abans de les properes eleccions al Parlament de Catalunya) sapiguem (del cert) tots els castellonins amb quina formació es presentarà com a alcaldable.

Cal dir que des d’Esquerra sí tenim clar qui serà el candidat a les properes eleccions municipals, seré jo mateix; encapçalant per tercera i darrera vegada la llista que estem preparant pel mes de maig de l’any vinent. En aquest cas ja compto amb el suport de la Secció Local d’Esquerra a Castelló d’Empúries i amb el vist-i-plau de la Federació Comarcal d’Esquerra a la nostra comarca.

Aprofito l’avinentesa per fer alguna consideració a les respostes que fa el Sr. Sanllehí a l’entrevista d’aquesta revista. NO és cert que l’aliança que vam fer l’any 2007 fos en contra del PSC. El Sr. Rodà sap perfectament que la mateixa nit de les eleccions se li va oferir una alcaldia que ell mateix va declinar. En canvi sí que és cert que va ser una aliança, entre altres coses, contra el Sr. Sanllehí i la seva manera de governar. Un govern que ha portat a aquest Ajuntament a tenir un pla de sanejament de quatre milions d’euros, una empresa municipal de serveis al llindar de la fallida econòmica i algunes accions realitzades a l’anterior mandat de dubtosa legalitat que estan essent investigades per les autoritats competents.

En referència a l’acció de govern, voldria assenyalar que les grans obres i equipaments dels municipis normalment es plantegen en una legislatura i s’acaben inaugurant a la següent. És un fet habitual a molts ajuntaments i el nostre no és cap excepció. Ara estem acabant projectes de l’anterior mandat i, a la propera legislatura s’acabaran altres projectes que ara s’estan iniciant...

3 comentaris:

  1. Hola Salvi. Et vull fer algun comentari sobre algunas noticies i fets ocurreguts a la nostre vila.
    Primer et fare un aclariment sobre la candidatura de Xavier Sanllehí. Molts son els rumors que pot ser per oscurs interessos electorals, han sorgit derrerement sobre si es présentava o no com a candidat de CiU de Castelló per les properes eleccíons.Desde el meu lloc de mil.litant de Convergencia et puc assegurar que Xavier es el nostre candidat i en totes les reunions que hem tingut sempre ens ha transmès les seves intencions de ser el candidat si els mil.litants el recolçavem.
    Segona reflexió; desde diferents medis de comunicació he sentit que lájuntament presentaria una denuncia contra l ´Estat per el tema del atermenaments dels canals de Empuriabrava. Si aquesta noticia arriva a présentarse vull demanar al Consistori el cessement inmediat del equip juridic de l´Ajuntament. Desde l´octubre del 07 vam commençar les converses desde la Associació de Constructors de Castelló i Empuriabrava. Els dos advocats del equip juridic ens van assegurar que es tenían de seguir les pautas de la llei de Costes que ens impossaban desde la concessionaria. No habia res a fer ens asseguraban. Per aixó la meva sorpressa que dos anys i mitg desprès s´agi fer un gir de 180 graus. ¿ que ha cambiat ? si son els mateixos advocats no ho entenem. Exigim el seu cesse.
    Tercer comentari. També desde la Associació de paletes volem fer una queixa. Les obres del claveregueram son una de les esperances de tenir feira cuan acabin per començar a fer les conexions. La falta de control esta fent que els mateixos trevalladors cuan acaben la feina s´ofereixen als propietaris i per 500 euros estan fen les conexions. Volem més controls i no solament amb las nostre feinas si no amb tots els tervalls de il.legals que ens estan fen fora als pocs empressaris que quedem vius. Graciès Salvi

    ResponElimina
  2. Benvolgut Sr. Gallego,

    En primer lloc li agraeixo la seva resposta i el temps que ha dedicat.

    En relació als seus dubtes vull aclarir-li que la concessió dels canals d’Empuriabrava depèn de la Generalitat de Catalunya i l’acte d’atermenament dels canals pertany al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí de l’Estat, per tant no tenen res a veure una problemàtica amb l’altra.

    Des dels serveis jurídics es van presentar en el seu dia diferents al•legacions en relació a aquesta decisió ministerial i que de no tenir-se en compte i si s’acaba imposant en contra dels interessos dels propietaris i del propi Ajuntament, el consistori presentarà un contenciós a l’Audiència Nacional per salvaguardar els drets de tots els ciutadans de Castelló d’Empúries.

    Pel que fa al tercer punt, la queixa que formuleu des de l’Associació de Paletes, vull dir-li que un cop s’ha detectat aquesta situació s’ha procedit a controlar-la i evitar que es segueixi produint, donant més possibilitat a professionals com vostè al rendiment d’aquestes tasques.

    Finalment, pel que fa al tema polític, sap vostè molt bé que els rumors (i no rumors) han posicionat al Sr. Sanllehí al Partit dels Socialistes, i observant la seva trajectòria política (ERC, UPM i CiU) no seria difícil de creure. A vegades només cal parlar amb dirigents comarcals del seu partit per entendre-ho. Però, això sí, s’agraeix el seu aclariment com a militant.

    Salvi Güell.

    ResponElimina
  3. Hola

    Aquest rumor sobre el Sr.Sanllehi em sembla molt fort. Sr.Salvi, perque diu "no rumors", quina credibilitat tenen? Si fos cert, em semblaria de molt mal gust per part del Sr. Sanllehi.

    ResponElimina