dijous, 18 de març del 2010

Resposta al Sr. Joan Serra

Ja fa temps, en aquest meu bloc, vaig fer un exercici de reconeixement i vaig explicar a tothom que a Empuriabrava encara queda molt per fer. Aleshores explicava algunes de les greus deficiències que presenta la marina com un passeig marítim poc cuidat, uns canals navegables amb moltes deficiències, voreres inexistents... Es tracta d’un munt de mancances difícils de resoldre per la seva complexitat administrativa, sabeu que a Empuriabrava existeixen vàries concessions i l’Ajuntament no té (malauradament) potestat per intervenir en segons quins temes.

Però des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries tenim un llistat de coses on sí podem treballar, i així ho fem. Des de fa gairebé tres anys estem impulsant diferents actuacions a la marina i promovent millores per a facilitar el dia a dia dels nostres ciutadans. Amb tot això sincerament no entenc les declaracions de l’antic regidor de turisme, Joan Serra, en una entrevista al Setmanari de l’Empordà, on diu textualment “De res serveix presumir que tenim la marina més maca del món, amb cinc mil amarradors, si no tenim un clavegueram, enllumenat, voreres, jardins, una millor neteja...” Sabeu que el Sr. Serra va ser durant 12 llargs anys regidor de turisme del nostre municipi i aquestes mancances van existir abans, durant i després de la seva gestió. Això vol dir que si avui dia Empuriabrava encara no té enllumenat, voreres i més jardins és perquè durant tota una llarga dècada el Sr. Serra i el Sr. Sanllehí no ho van promoure.

És digne de reconèixer l’esforç que aquest consistori va fer l’any 1995 implantant el sistema de clavegueram al buit per Empuriabrava, cosa que posava de manifest les precàries deficiències que es localitzaven en aquesta marina construïda els anys 60 i amb la intenció de fer-la de luxe. Mica en mica i entre tots anem reconstruint un nucli urbà amb greus dèficits que no es solucionaran amb crítiques buides i destructives sinó aportant idees, suggeriments i solucions per a finançar les despeses. Segurament si el Sr. Serra i el Sr. Sanllehí haguessin prioritzat pressupostos a l'hora d’invertir, Empuriabrava tindria avui dia alguna cosa més que un mur de rajoletes (molt maco, per cert) que va costar més 110.000 euros a tots els ciutadans d’aquest municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada