dimecres, 29 d’abril de 2015

Sobre la revista "La Muga"

Ja fa temps que aquesta revista que, hauria de ser una eina d’informació municipal, ha perdut l’essència per la qual va ser creada i ara mateix no deixa de ser un pamflet al servei de l’equip de govern per fer-se propaganda d’una manera més o menys encoberta. 

Veiem que en aquest darrer exemplar, de l’abril-juny de 2015, ens informa de: la platja, l’evolució econòmica de l’Ajuntament d’aquesta legislatura, Cenet, el museu de la Cúria-Presó, la feina que han fet alguns voluntaris en la rehabilitació de diferents espais, el pla de millora de l’avinguda Tramuntana, els càmpings del nostre municipi, les diferents activitats pels joves, la Creu Roja, els ponts peatonals sobre els canals, la biblioteca, l’arxiu, la Farinera, i diferents fotografies d’actes celebrats a casa nostra. 

Dels ponts peatonals, més valdria que en comptes de fer-ne itineraris, els reparessin, ja que algun dia algú prendrà mal, pel mal estat en què es troben. 

És curiós que facin un resum de l’evolució econòmica de l’Ajuntament d’aquests darrers sis anys, ja que normalment a la revista es tracten temes d’actualitat. Per tant, seria molt més raonat, al nostre entendre, que cada any s’hagués fet un resum econòmic de l’any anterior i així la gent hauria tingut de primera mà la informació que nosaltres creiem que és interessant i necessària. Però clar, estem en campanya i es tracta de no deixar perdre l’oportunitat de fer-ne, igual que les inauguracions encobertes, la presentació de llibres pagats per l’Ajuntament... i tot en un període en què la llei electoral no ho permet.

El que passa és que donar números ara dels últims sis anys pot fer que els imports i raonaments que es fan no siguin del tot precisos. Ves per on, clar, després de sis anys, pot ser que hi hagi errors, no? 

Estaria bé que la revista digués que si ara es paguen els proveïdors més ràpid és gràcies al préstec de 3.200.000 euros fet pel govern central, del qual a hores d’ara encara no hem amortitzat ni un euro. “Ja ho faran els que vinguin darrere nostre”, deu pensar l’actual equip de govern.   

Pel que fa al tema de la recaptació executiva cal dir que funciona bé, i ens n’alegrem. Però també caldria ressaltar la tasca que va fer Xaloc de 2007 a 2011 en la depuració dels padrons, ja que a juny de 2007 hi havia un problema molt greu a l’àrea d’hisenda en aquest tema. Per cert, el fet que la recaptació executiva es porti directament des de l’Ajuntament, no hauria de ser obstacle perquè tothom pagués els seus impostos d’una manera o d’una altra. Els senyors regidors de l’equip de govern ja m’entenen, oi? 

Quant a l’endeutament municipal, cal dir que s’ha anat reduint des de 2008 fins a l’actualitat, en part per la millora econòmica i també per les restriccions a nivell de legislació que han obligat a les administracions a ser més curosos en la despesa. 

Cal dir que la mesura que va imposar l’actual equip de govern de cobrar interessos pels fraccionament dels impostos i les taxes és per nosaltres del tot inadmissible. En èpoques de crisi, el que cal és donar facilitats a la gent de bona fe que vol pagar.

Ens n’alegrem que ara l’Ajuntament estigui millor que el 2011, així com també el 2011 estava molt millor que el 2007, a on recordem vàrem haver de fer un pla de sanejament de 4.000.000 d’euros per tal de redreçar la situació heretada d’un equip de govern encapçalat pel mateix Alcalde que hi ha ara.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada