dissabte, 3 d’agost de 2013

Reflexions a l'hora de la migdiada


La calor apreta, el vent del sud es sufocant, però no per això deixo de donar voltes a algunes coses que passen a casa nostra.

Estic repassant el programa de la Festa Major d’enguany i no deixen  de sorprendre’m algunes coses que d’un cert temps ençà es van repetint. Pel que fa a la programació dels actes al nostre municipi, no feu gaire cas, ni dels preus d’alguns actes, ni del dia en què es fan. Hi ha errades, com de costum. No us passi com a mi, a les festes del Carme, que vaig anar a escoltar les havaneres i quan vaig arribar ja les havien fet, l’horari del programa estava malament...

Per fi ja s’han instal·lat els desfibril·ladors. Devem ser l’últim municipi de la província a tenir-los en marxa. Sembla que tot hauria de ser més fàcil, ja els teníem concedits per part de la Diputació a finals de la passada legislatura, el maig de 2011.

A l’últim Ple ordinari, el passat 25 de Juliol, ens varen quedar clar diverses coses:

L’actual equip de govern no aprèn dels errors. L’any passat el Casal d’estiu va ser un desastre, i això s’ha notat en les inscripcions d’aquest any. Doncs bé, aquest any la cosa no ha millorat, al contrari, per tant l’any que ve suposo que hi haurà menys inscripcions. A aquest pas ja no caldrà organitzar el Casal des de l’Ajuntament, ja no hi haurà nens que vulguin venir. Una llàstima tot plegat, ja que fa ben pocs anys érem l’enveja dels  casals del voltant, i ara és tot el contrari.

L’actual equip de govern primer executa i desprès, quan té la gent ben enrabiada diu que pot ser negociarà amb les diferents associacions del municipi per arreglar algunes coses . Estic parlant de les zones blaves. El mal que s’ha fet ja no té remei, i en tot cas s’havia d’haver parlat abans. Ara mateix, amb aquesta imposició, estem sortint de forma molt negativa a diferents mitjans de comunicació, amb el descrèdit que això suposa per tots nosaltres, el municipi i de retruc tots els veïns. Això se’n diu  “llueve sobre mojado“, ja que el mal que han fet les zones blaves es veu agreujat ara per publicitat negativa de Castelló d’Empúries. I l’empresa concessionària, quan no recapti els diners que esperava, es quedarà de braços plegats?  Crec que no, i que anirà a trucar a la porta de l’Ajuntament. Tot plegat, ni fet expressament es podia haver fet pitjor.

Quan aneu per la carretera de Castelló a Empuriabrava, no fixeu la vista a la pantalla de leds del centre de serveis, no fos cas que us despisteu i tingueu un accident de trànsit, és molt possible que us passi, vigileu!

Ara l’Ajuntament es gastarà 5.500 euros en reparar la catapulta. Voleu dir que val la pena? No hi ha altres maneres de fer-ho de forma gratuïta? Que no hi ha treballadors a l’Ajuntament que poden fer-ho en hores de feina?
Fa pocs dies he estat a l’Alguer i n’he vist tres fetes de fusta massissa, molt millors que la nostra, encara que em sàpiga greu dir-ho.

Creiem que si sobren diners de partides de personal per diferents motius (interventora, excedències, baixes laborals) el que cal fer és guardar aquests diners per l’any que ve i rebaixar el tipus impositiu del nostre municipi. Estem pagant un IBI altíssim, una taxa d’escombraries per sobre del cost del servei i quan fraccionem pagaments ens cobren interessos. I a sobre ens tanquen serveis que paguem de sobres, com la deixalleria de Castelló, el servei porta a porta de recollida selectiva (sense posar contenidors grans d’orgànica)  Ufff, tot plegat un desastre!

Bé, i com si no tinguéssim prou notícies negatives a casa nostra, encara hem d’escoltar el Sr. Mas i el Sr. Rajoy sortint per petaneres i amagant el cap sota l’ala.

Per sort, sempre ens quedarà poder fer la migdiada!


2 comentaris:

 1. Per criticar s'ha de saber del que es parla.......Casal d'estiu???? Vina i veuràs el que es fa!!!!! Si hi ha poques inscripcions és degut a que cada vegada hi ha més casals...futbol, vela, basquet.....i suposo que els diners i que molts pares ara es queden amb els fills.
  Aviam si això també serà per culpa del govern o dels monitors...que fan una feina digníssima i amb bona voluntat.

  ResponElimina
 2. Sr. anònim , se molt be del que parlo.
  Des que el casal s'ha externalitzat anem de mal en pitjor.
  Hi ha mainada apuntats al casal que els hi fa mandra anar-hi cada dia, això deu ser per alguna cosa , no ?
  En quant a les inscripccions dels altres casals, dir-te que he parlat amb pares que m'han dit que els hi han apuntat perque el casal municipal l'any passat va funcionar molt malament
  També estaria be que els monitors parlessin amb la nostra llengua ( el català ) a la mainada
  La gestió del casal l'ha de portar directament l'Ajuntament , està comprovat que cada vegada que s'ha extarnalitzat no ha funcionat
  Evidentment que tenim molts bons monitors a Castelló d'Empúries , no fa falta anar a buscar-los a fora , suposo que amb això estarem d'acord oi ?
  Be , m'agradaria que una altra vegada , en comptes de fer el comentari con anònim , diguessis qui ets, així almenys ho podrem comentar-ho quan ens trobem pel poble , perque suposo que ets d'aqui, oi ?

  ResponElimina