dilluns, 3 de juny del 2013

Últim Ple ordinari: deixalleries, estelades, sobirania fiscal i modificacions de crèdit


El nostre ajuntament va celebrar Ple ordinari el passat dijous 30 de maig. Va durar 3 hores i va ser prou interessant i alhora decebedor en algunes decisions que es varen prendre.

Es va presentar la liquidació de l’exercici de 2012 amb un romanent de tresoreria positiu de 453.869’49 euros, i amb un endeutament del 78’97%.

Es va decidir, amb el nostre vot en contra, i amb l’abstenció d’Entesa reduir la zona de recollida selectiva amb el sistema de porta a porta per a particulars a l’Hort d’En Negre i tancar (excepte els dissabtes) la deixalleria situada al costat del cementiri. Nosaltres creiem que en la recollida del porta a porta, perquè funcioni falta una gran conscienciació per part dels usuaris, i això sembla que ara ha minvat. És un sistema car, però quan la situació econòmica millori esperem la reintroducció d’aquest sistema a quants més àmbits millor. A la llarga serà beneficiós econòmicament parlant pel nostre municipi. No podem estar d’acord de cap de les maneres amb el tancament de la deixalleria de Castelló. És utilitzada per molts veïns, tot i que l’equip de govern argumenta que només per 6 o 7 persones cada dia. Això és totalment fals! Els ciutadans estem pagant ja fa dos anys una taxa per sobre del cost del servei, i a sobre en tanquen alguns d’aquests serveis. És inadmissible! El regidor de torn, el sr. Martínez de l’UDEM va voler fer la gracieta i va dir que és més barat pagar el taxi als usuaris d’aquesta deixalleria fins Empuriabrava que mantenir aquest servei obert. Quina falta de criteri i quina poca sensibilitat!

El nostre grup va presentar una moció per que onegin estelades a llocs emblemàtics del nostre municipi. Creiem que és un encert que hi hagi un document aprovat pel Ple que vagi en aquest sentit, no fos cas que arrel de les protestes del PP es tornessin a retirar com ja va passar una vegada. La moció es va aprovar amb el vot en contra del PP i l’abstenció de l’UDEM.

Es va aprovar una moció donant suport a la declaració de sobirania fiscal de Catalunya , o sigui, que aviat el nostre Ajuntament pagarà els impostos a l’Agencia Tributària Catalana. Al·leluia! Nosaltres ja varem presentar una moció en aquest sentit fa uns quants mesos i l’equip de govern hi va votar en contra. Celebrem la rectificació,  encara que s’hagi portat a terme més tard del que nosaltres haguéssim volgut.

Es va presentar per urgència una modificació de crèdits de 292.535 euros.
Hi varem votar en contra. No és normal que es presenti una modificació del pressupost d’aquest import per urgència, sense que haguéssim tingut accés a la documentació per estudiar-la:

Es donen de baixa 292.535 euros d’amortitzacions, segons la regidora d’hisenda i l’Alcalde perquè els imports d’aquesta partida estaven mal sumats. No us sembla una mica increïble?

Les partides que es donen d’alta son les següents:
-9500 euros per externalitzar l’arxiu
-32.598 euros per senyalització del Centre Històric
-29.939 euros per gestió restes de poda i jardineria
-16.117 euros per externalització de nòmines
-20.570 euros per Conveni “Sons del Món“ (2 concerts de música)
-10.000 euros per Ruta de l’Art (per pagar el llibre)
-7.623 euros per assessoraments a l’àrea econòmica (import que es paga a l’interventor del Consell Comarcal per assessorar el nostre municipi)
-3.000 euros per gestió impostos municipals
-2.989 euros per assessorament per a subvencions
-24.200 euros per assessoraments de àrees i departaments (bufet Garrigues de Barcelona en relació al contenciós contra les zones blaves)
-3.000 euros promoció de festes i actes lúdics
-10.000 euros projecte Carles Fages de Climent (per publicitar l’obra del poeta)
-23.000 euros per neteja de platges
-100.000 euros per asfaltat de carrers
Jutgin vostès mateixos, però a nosaltres ens sembla que hi ha despeses supèrflues, com d’altres que es fan al nostre municipi. Potser si alguna d’aquestes no es portessin a terme no hi hauria excusa per no tancar la deixalleria de Castelló o es podria actuar en àmbits que s’estan menysvalorant com els educatius i esportius.  

Al torn de precs i preguntes varem intervenir l’Anna i jo mateix, i entre d’altres qüestions varem expressar la nostra opinió sobre aquests temes:

Varem qüestionar diferents aspectes de les zones blaves, com per exemple  els aparcaments al final de l’avinguda Joan Carles I , que estan creant problemes de trànsit. El regidor corresponent, de l’UDEM, ens va dir que els havien demanat els veïns de la zona, ja que inicialment no estaven previstos. Llavors quan un veí demani que li treguin la zona blava de davant casa seva, també li faran cas? O és que hi ha veïns de primera i segona categoria?

Varem incidir a l’Alcalde que el Consell Comarcal ajudi a pagar el cicle formatiu que han adjudicat al nostre municipi, ja que el benefici serà per tota la comarca i de moment qui paga el local és Castelló d’Empúries (70.000 euros/any).

Varem preguntar pel serveis a la platja aquest estiu. De moment, el més calent està a l’aigüera, i estem ja a 1 de Juny. L’actual concessionària dels serveis plega el 10 de Juny i a hores d’ara no hi cap alternativa. El que sí és segur, segons l’equip de govern, és que no hi haurà discoteca. De moment, ni discoteca ni gaire res més.

Varem preguntar per la situació de Castelló 2000. Ens varen  assegurar l’Alcalde i el sr. Gallego que l’únic que volen es fer convenis separats pels treballadors d’aquesta empresa de serveis i el de l’Ajuntament i que el conveni de l’Ajuntament també s’hauria de dividir en dos, un per funcionaris i l’altre pel personal laboral. Sens va assegurar que això no significa cap cas un pas per a la privatització de Castelló 2000.

Varem reclamar la instal·lació ja, dels desfibril·ladors que ens ha donat la Diputació, arrel del conveni que el nostre equip de govern va fer en el seu dia, ja fa almenys dos anys.

Bé, com veieu, es varen tocar diversos temes, però una de les conclusions  és que segons per què hi ha diners i segons per què no n’hi ha. També es pot dir que els senyors de l’UDEM, quan es presentem mocions de caire identitari o que sobrepassen àmbits del municipi se solen abstenir, al·legant a la diversitat del seu electorat. Com si el seu electorat no es pogués beneficiar del que es demana en aquestes mocions!
També veiem que la situació de la platja d’Empuriabrava aquest estiu serà força desastrosa, si no canvien les coses en pocs dies. Entre els pocs serveis i les zones blaves...


26 comentaris:

  1. 20.000 € per 2 concerts? Cada concert 10.000 €?
    Em sembla molt car. Amb aquests diners es podrien fer mes de 15 concerts de tot tipus a la platja i a la Basilica amb grups de certa qualitat pero mes económics. Especialment amb un municipi amb tan poques activitat ludiques al carrer, s'ha de buscar fer el màxim d'actes.

    ResponElimina
  2. Que diu la udem ? no veig cap despesa important per Empuriabrava, la unica es la neteja de la platja !

    ResponElimina
  3. a empuriabrava al final no hi quedará ningú, imagineu aquest estiu, zona blava, la platja deserta, cap activitat inseguretat etc ... els comerciants i restaurants acabaran tancan, ¿qui vindra a obrir botigues?

    com sempre ampuriabrava la gran olividada y perjudicada

    ResponElimina
  4. a ver si se nota un poco la inversion, en la zona que vivo de ampuriabrava, en 2 años , no han hecho nada, esta igual, no han pintao, ni asfaltado, ni reparado las señales, a ver si mejora porque de momento vamos a peor

    ResponElimina
  5. vergonyos,9500 euros per extarnalitzar l'arxiu
    es que pensen fotra fora algu.
    29939 euros mes per la gestio de restes de poda i jardinaria
    pero tanquem la deixalleria de Castello perque no es rentable.
    16117 euros per externalitzar nòmines
    es que pensen fotra fora algu.
    20570 euros per dos concerts per minories
    volem havaneres aquest estiu amb aquest import podem fer una audicio cada dia.
    7623 euros assesorament area economica
    no tenim prous assesors.
    3000 euros gestio d'impostos municipals
    no sabem si ban destinats a dinars per els empleats d'aquesta area?
    2989 euros per assessorament subvencions
    quina pena amb la gent tan prepara que hi ha a la casa gran que es necessiti assessorament extern.
    24200 euros només per Bufet d'advocats per el tema contenciós zones blaves
    diu molt poc dels advocats que te en nomina actualment l'ajuntament.
    10000 euros publicacions privades fages de climent
    que las pagui la família.
    i mentrestant na pagan.
    SANLLEHI I UNS QUANTS MES DIMISSIO JA

    ResponElimina
  6. JO NO ENTENC COM ENS PODEN PUJAR TANT ELS IMPOSTOS PER FINALMENT PAGAR PUBLICACION DE FAGES DE CLIMENT, LLIBRES DE LA RUTA DE L'ART ETC. JO NO ARRIBO A FINAL DE MES I L'AJUNTAMENT LLENÇANT EL CALES !

    ResponElimina
  7. vamos a peor, mucha gente pensava que este ayuntamiento mimaria a Empuriabrava però la estan acabando de destruir

    ResponElimina
  8. l'ajuntament donarà 5.000 ticktes de zona blava a l'associacio Tot Comerç, pero aquesta associacio a qui representa? els actual regidors de ciu l'han destruit, pregunteu per empuriabrava, ningú sap que fan i a que es dediquen a diferencia de la de Castelló

    ResponElimina
  9. que fan i que representan es clar simplement son el braç politic de C.I.U, a la marina servidors del actual alcalde i dir a tot amen, encara no han dit res de les zonas blaves, ja esta be, per ells tot esta be, varen esser el primers en possar el crit al cel, quan l'antic equip de govern va cedir un local public per el registre de propietaris d'amarres, avui han cedit el mateix edifici un local per una empresa PRIVADA que te la explotacio de les zonas blaves i ningu ha dit res, es un exempla nomes.

    ResponElimina
  10. OSTIA!!!.
    El Sr. Sanllehi amb les estelades i senyeres "a munt i avall" i ara resulta que l'empresa concesionaria del parkings es de MADRIZ.

    Ai no!!! que son els que han donat la millor oferta. La pela es la pela !!!

    ResponElimina
  11. unos politicos que no escuchan a sus ciudadanos, son políticos que no tienen futuro, al final ampuria se va ir al garete

    ResponElimina
  12. alucinant, la zona blava destruint empuriabrava, i l'alcalde a Castelló bevent vi del car a costa dels cuitadans, amb un concert que val una pasta !

    ResponElimina
  13. indignant, el regidor que hauria de defensar als comerciants i la hosteleria i el que ha posat les zones blaves bevent vi gratis pagat per tots, ara entenc perque volen la zona blava

    ResponElimina
  14. posiblemente el sr.Sanllehi deberia plantearse la renuncia como Alcalde de esta poblacion delante de las constantes y desafortunadas decisiones que ha tomado ultimamente, seria aconsejable para el una retirada a tiempo y volver ha recuperar su antiguo cargo de confiança, antes de que la urnas lo decidan por el y se quede sin una cosa ni otra, Salvi quizas seria el momento incluso de presentar una mocion de confianza, es posible que ni los suyos crean ya en el.

    ResponElimina
  15. Comença l'estiu i surten terrasses com bolets pero només pels amics dels règim es clar . Fixeu-vos amb la terrassa del super Montserrat al costat de la llibreria on treballa la regidora . apareix cada estiu .Ara també el poblat tipic on cert empresari fracassat pero amb molt bones relacions al poder ( gran amic de la regidora d'activitats ) i que ha anat a la llista ( GRIM95 - UPM 99 -CIU 2007 ) ha posat taules . D'altres però només tenen entrebancs com el romanes de l'UDEM o on hi havia l'antic bar pirata o els cubans de Castelló. CIU són uns sectaris .....

    ResponElimina
  16. les zones blaves faran mal a Empuriabrava .Ningú les ha demanada, ningú les portava al programa electoral , i ni tan sols es va sondejar a la ciutadania. Passat l'estiu ni haura que han de tacar. Per a la cert a la façana del centre de serveis Empuriabrava fa tres dies hi han col.locat una gran pantalla fent publicitat ,hi ha publicitat del regidor sabater per cert. tinc un amic que volia fer el mateix per col.locar-ne una a la bolera i tot van ser entrebancs. potser que s'aclareixi una mica aquest ajuntament.

    Qui ha col.locat la pantalla.
    Quant cobra l'Ajuntament per la pantalla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Solament anuncía el "sabater" ? Jo també estic anunciat i no he tingut tants entrebancs. És una empresa privada qui ha pagat aquesta pantalla, l´Ajuntament no ha pagat rès i el que vulgui anunciarse només ha de contactar amb l´empresa que l´explota.

      Elimina
  17. sembla estrany la resposta anterior, al que es fa referencia es que en compliment de distancias a la carratera sembla que aquesta no compleix, no el que es projecta a la mateixa uns ho varem solicitar fa temps i no va esser posible i altre pimpam i col.locada que algu ens ho expliqui, ho aprofitem perque en salvi fagi la pregunta en el proxim ple.

    ResponElimina
  18. No entenc com l'ajuntaament ha llogat la sala polivalent als moteros bandits, aquest motoclub es caracterita per la violencia i baralles. Ens interessa aquet turisme ? Potser deixaran diners, diuen que seran 2.000 motoristas. No crec que sigui una bona imatge pel municipi. Ens venen per 4 duros al millor postor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No entiendes... como vas a entender si no ves mas allà de la estelada. Tu diras lo que quieras pero en cualquier fiesta de pueblo, ya sea Carnaval o cualquier fiesta de estas ultimas que se promocionan en la Sala Polivalente, han dejado mas peleas, suciedad y robos que esta gente, que a bien seguro que muchos negocios han podido recuperar algo de esta mala temporada que estamos sufriendo... No he visto ninguna pelea, ni nada por el estilo en todo el municipio... te has preocupado de hablar con los comerciantes y hoteleros?... Parece mentira que se critique la promoción del municipio sabiendo que el Ayuntamiento no ha dado ninguna clase de facilidad... ha ido con la normativa al dedillo y ellos se preocuparon de cumplir con todo lo que les exigieron... Cuantos no querrian que cada fin de semana hubiese un acto asi... ya sea con los Bandidos o con los castellers... pero no... si no lo hace la iniciativa privada, nadie hace nada... por que nuestro Ayuntamiento y sus técnicos en promoción turística parece que tan solo se preocupan de cobrar el sueldo y hacer cuatro pijadas en la Playa de Empuriabrava que no trae ningún beneficio al municipio... ahora eso si... alguna técnica se vanagloria de decir y recalcar lo bien que hace su trabajo.

      Elimina
    2. has vendido mucha cerveza? a tu el pueblo te importa un comino, solo tu cartera.

      Elimina
    3. Que yo no vendo cerveza... quítate la estrella de la frente y piensa un poco... y sobre todo lee y entiende

      Elimina
  19. I HAN APARCAT LES MOTOS EN ZONA BLAVA SENSE PAGAR-NE CAP . AIXO NO ESTA. EM DIUEN QUE EL REGIDOR D'URBANISME APARCA LA FURGONETA A L'OBRA QUE A SALINS EN ZONA BLAVA I NO EN PAGA CAP. L'AUGE VA A COMPRAR TABAC A L'ESTANC DEL XON'S I APARCA A LA RAMPA DE L'HOTEL . QUIN EXEMPLE TOTS PLEGATS

    ResponElimina
  20. si s'hi anuncien altres empreses pero com ho sabien abans que es col.loques perque no a tothom ho sap o l 'hi han ofert la possibilitat d'anunciar- se . d'altre banda un dia provocarà un accident perque tothom es que mirant la pantalla

    ResponElimina
  21. Aqust es poble dels xaqueteros, tothom es monta o es cambia de partit per tal de cobrar un sou

    ResponElimina
  22. NO ESTARIA DE MÁS QUE EL CONCEJAL O CONCEJALES QUE SE ANUNCIAN EN LA PANTALLITA, ENSEÑARAN LA FACTURA... NO VAYA A SER QUE LA EMPRESA HAYA QUERIDO ANUNCIARLES GRATUITAMENTE, YA ME ENTEDÉIS...

    ResponElimina