diumenge, 3 de juny del 2012

I la llibertat d'expressió?


Començo el resum del Ple ordinari celebrat el passat dia 31 de maig amb aquest títol perquè es varen produir unes circumstàncies que ens indiquen que en ple segle XXI, a Castelló d’Empúries, aquest dret tant preuat aconseguit a base de molts esforços per part de molta gent està minvant d’una manera alarmant amb aquest equip de govern que tenim ara al nostre Ajuntament.

La sala de plens era plena majoritàriament de persones en contra de l’establiment de les noves zones blaves que es volen implantar al nostre municipi. En un moment del Ple la gent va aplaudir amb força una intervenció d’una regidora de la oposició. En aquest moment vam sentir amb estupor i incredulitat a l’Alcalde amenaçar que si tornaven a alterar l’ordre públic faria desallotjar la sala. Aquestes mateixes paraules les va repetir una altra vegada en les mateixes circumstàncies. Des de quan aplaudir és alterar l’ordre públic? Quantes vegades en els darrers nou anys (que són els que porto com regidor o Alcalde) hi ha hagut aplaudiments a la sala?

Doncs moltes vegades, des de diferents plens del POUM, passant per algun Ple a on s’ha parlat de la problemàtica dels canals d’Empuriabrava i fins i tot en un Ple on es parlava del “mercat de les puces“ de Castelló Nou. I sempre hi ha hagut respecte mutu entre el públic i els membres del Ple.
A què treuen cap aquestes amenaces de l’Alcalde?

Clar que tampoc és normal fer un Ple custodiats per més de 15 agents de la seguretat (policia local, mossos d'esquadra, antidisturbis, mossos de paisà...) En quin món vivim? I per què inicialment varen impedir entrar a la gent a la sala de plens pel fet que anaven vestits amb una samarreta blava?

I per acabar-ho de rematar ara els grups polítics no podrem fer els resums dels plens que veníem fent fins ara a la televisió que cobreix l’actualitat local i que paguem entre tots els castellonins més de 2.000 euros al mes (Empordà TV). Aquesta mesura va clarament contra els partits de la oposició, ja que els regidors de l’equip de govern surten a la “tele“ sempre que volen.

Quina serà la següent mesura en contra de la llibertat d’expressió? 

Aquest Ple era ordinari i l’únic punt que es va debatre va ser una moció que vam presentar ERC i Entesa a favor del moviment “no vull pagar“, sobre els peatges de les autopistes. Va ser aprovada amb 8 vots a favor (ERC, Entesa, UDEM, i IPM), 7 abstencions (CiU) i 2 vots en contra (PP i Solidaritat). Aneu prenent nota, Solidaritat no ha donat suport a mocions com aquesta, la que varem presentar a favor de la insubmissió fiscal i la que demanava col·locar el CAT a les matrícules dels vehicles municipals.

En el torn de precs i preguntes vam qüestionar al govern municipal sobre el fet que els alumnes del Bruel es vegin perjudicats per la manca de transport  escolar gratuït; vam demanar dos informes de caire legal i econòmic, un sobre el fet que amb aportació del crèdit de la línia ICO per part del govern central es pugui finançar l’asfaltatge dels nostres carrers, obra que encara s’ha de començar; vam requerir major puntualitat dels treballadors de l’Ajuntament alhora de començar la seva jornada laboral; vam queixar-nos altra vegada sobre l’augment de sous a l’Ajuntament (una tècnica està cobrant 800 euros/mes més que l’any passat); vam preguntar sobre el mercat d’antiguitats de El Trabuc; vam preguntar sobre la Entitat Municipal Descentralitzada d’Empuriabrava; varem tocar el tema del concurs dels xiringuitos de la platja d’Empuriabrava (va quedar desert i en el pressupost d’aquest any hi figuren com a ingressos per aquest concepte 200.000 euros) i vam parlar de les noves zones blaves.

En fi, molt decepcionant l’actitud de l’actual equip de govern, vol actuar amb total impunitat, pretenent que ningú li porti la contrària i amb imposicions dignes de temps passats que ens pensàvem que ja no tornarien. 

40 comentaris:

  1. simplement, dir castello es com veneçuela amb un chaves com alcalde,tancant emissores i no deixan parlar al poble o els seus representants legalment escollits encara que estiguin a l'oposicio.
    llastima per castello i empuriabrava

    ResponElimina
  2. si mes no es curios, observant el planell editat a la pagina oficial de l'ajuntament setac, observo que en plano de les futures zones blaves, dintre del color verd, zona de lliure aparcament trobem la zona devant de la zona nit curiosament en dos negocis de dos regidors, i en la zona de club nautic tamebe de color verd o sigui lliure de aparcament tambe el negoci d'una acual regidora i un altre membre de le llista convergent, si mes no curios veritat?

    ResponElimina
  3. hola salvi te olvidas de la modificacion de credito punto 4 4.5 que afecta ha dos trabajadores del ayuntamiento,y van ha perder por segunda vez su nomina del ayuntamiento.que opinas sobre el tema.saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si , a la passada legislatura varem fer que diversos treballadors de Castello 2000 passessin a formar part de la plantilla de l'Ajuntament , per questions d'operativitat : els dos pintors , el fuster , les dones de neteja . Crec que va ser una bona decissió i que crec que s'hauria d'haver mantingut .

      Salvi

      Elimina
    2. dons en el proxim ple ho sessio ordinaria els hi podria retreure y demanar explicacions no creu

      Elimina
  4. En aquest poble ja n'hi ha prou d'amiguismes i parentivitats! Després de saber-se quins són els millors sous de l'ajuntament, què més hem de sentir per a reaccionar?
    Veiem com mensualment molts treballadors reben "com calers caiguts del cel" 4.000, 5.000 i 6.000 euros, que en algun cas són el doble si tenim en compte l'altre membre de la parella perquè també hi treballa. I hem de veure com en Sensellei i la seva troupe foten el dit a l-ull als matxaques de sempre? Què pretén fer aquest paio? Passar tot Deu a Castelló 2000 i després privatitzar-la i així enlliurar-se de gairebé un centenar de treballadors? Seria prou capaç!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sera problema tambien de la pandilla de vagos que hay en la plantilla del ayuntamiento........ ??

      Elimina
  5. Tothom aquest poble, des de l'alcalde, als regidors, oposicio, treballadors municipals fins a l'ultim mico sap que el principal problema de l'ajuntament son els grans sous que cobren una 40 de persones. Mes de la meitat no es mereixen cobrar aquestes millonades.

    PERQUE NINGU FA RES AL RESPECTE?

    ResponElimina
  6. Per què en aquesta administració anomenat Ajuntament hi han sous que superen amb escreix els 3000 E mensuals ....500.000 pessetes i més?
    És ètic què ens passin la mà per la cara aquests individus que molts d'ells ni veus pel poble?
    De qui és la culpa i perquè no s'en demanen responsabilitats?
    Saben els polítics que la forquilla del capítol 1 del pressupost d'una administració qualsevol o amb més raó ,un ens públic, per funcionar correctament hauria d'estar en un 20 a un 35% i no com aqui, que segur supera amb escreix el 60%?

    Solucionin el tema o ens veurem perjudicats tothom.Gràcies

    ResponElimina
  7. vergonyosa la actitud dels sr.alcalde, en la visita als comerciants del sector sant mori, va veure una catifa que no li va agradar, es va discutir amb algun comerciant i l'excusa tinc una reunio molt important i adeu fins l'any que be, molt be senyor alcalde i sequit, el temps passa factura.

    ResponElimina
  8. Renovar la política es una frase que se usa por coaliciones políticas después de una derrota.
    No se hace referencia a ella mientras se está en el ejercicio del poder.
    Pero ¿qué es la renovación política?
    Algunos la asocian con el cambio por rostros más jóvenes, interpretando la crítica a la clase política como una de corte generacional.
    Otros apelan al cambio de estilos para sintonizar con las demandas ciudadanas (twitter, facebook), e incluso algunos lo relacionan con la intención de implementar fórmulas de democracia directa (plebiscito).

    Pero, hay un tema de la renovación menos abordada, que es la relativa a los contenidos de la política (IDEAS).

    VA POR USTEDEZ......

    ResponElimina
  9. Avui he vist les maquines d'asfalt per la urbanització, no han tingut tot l'ivern per ferho, si volem un municipi de Q, tindrem que fer els deures al ivern, pero tots... ajuntament i comerciants
    Per cert no acabo d'entendre que el regidor de can Dari,vagi explicant que ell no te res a veure amb les zones blaves..???
    I vagi donant excuses de que ha estat l'alcalde tot solet.

    ResponElimina
  10. Ja ben podria ser que els regidors estiguin començant a treures les puces de sobre pel que fa a aquest tema. Em sembla en a mi que està costant més d'una picabaralla a uns quants regidors. La "sort" que té el Sr. Alcalde és que com que no es fa amb la gent del poble, no ha de donar explicacions a ningú. I quan surt el tema diu que té pressa. Això és tot un alcalde! El que no acabo d'entendre és l'actitud de personatges com el sr. Gallego, que defensen a capa i espasa al batlle-tot poderós, amb urpes, dents i queixals, com si li anés la vida. Quin vassallatge, si us plau...

    ResponElimina
  11. asi me gusta la pasta de la zona azul a pagar los sueldos de algunos 3mileuristas trabajadores del ayuntamiento, eso si para pintar y arreglar ciertos barrios no hay ni un euro

    ResponElimina
  12. falta ver que empresa se lleva la concesion de la zona azul.........................;;;;;;;

    ResponElimina
  13. home al sr Gallego li estan sortin les ampliacions i reformes per un tubo...
    que penseu que la gent entra al ajuntament per amor al proxim. En Gallego defensara a mort al xerif

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si us plau, digues on son les obres i ampliacions perque amb tres trevalladors que em quedan pocas cosas puc fer. Difama que algo queda. Quins pobres homes tenim al poble que l´únic que fan és inventarse històries per desacreditar gent que intentan fer el máxim pel poble. Cree el ladrón que todos son de su condición.

      Elimina
    2. El que no és ètic ni estètic és que un constructor sigui el regidor d'urbanisme. Ni aquí ni enlloc. També els promotors haurien de tenir prohibit pels seus partits presentar-se de caps de llista o anar en llocs capdavanters. Per aquí hauria de començar la regeneració política.

      Elimina
  14. en este pueblo no hay "regidors" en todo caso hay marionetas que solo saben decir si y hacer la pelota al jefe. Aunque el sr.Gallego como minimo da la cara, no como los otros que se esconden

    ResponElimina
  15. Sentitn-ho molt jo acceptaré les zones blaves quan abaixin o acomiadin a qualsevol d'aquells que cobren fortunes al mes. Llavors, si tot i així no hi ha un duro, que posin les zones blaves...

    ResponElimina
  16. Totalment d'acord, zones blaves pero amb reducco de sou o acomiadament de tots els que cobren una pasta a l'ajuntament. Tots sabem que hi han administratius o persones que no foten no ni cop que estan cobrant mes que metges, mossos o professors.

    ResponElimina
  17. sembla que el sanllehi li ha sortit un gra el...., segons la premsa ja es replenteja si aquest estiu s'aplica la zona blava o no, nomes felicita la nova associacio aparaguda i no nomes que apretin amb el tema de les zonas blaves si no en totes les que afectan el benestar del municipi, endevant,

    ResponElimina
  18. salvi, que et passa? aquest blog te poca activitat, anima't, aquest blog es de les pocs llocs on es poden exposar crítiques de forma lliure.

    ResponElimina
  19. se que falta dinero, pero lo que no entiendo es que esta pasando que se estan notificando a mansalva recibos segun la recaudacion ejecutiva del ayuntamiento pendientes de pago, y cuando llamas la excusa que te dan es que ha sido un error y que se han enviado notificaciones de recibos ya pagados,creo que si esto es asi el regidor competente en la materia tendria que dar algun tipo de explicación, y pedir algun tipo de responsabilidad al iluminado que le corresponde la dirección de esta recaudación que seguramente cobra un buen sueldo a final de mes

    ResponElimina
  20. un 30 per cent de regidors menys representa a castello, 4 regidors, 0 90000 euros d'estalvi anuals, perque esparar 2 anys i mig, sr, rajoy convocatoria d'eleccions municipals ja.

    ResponElimina
  21. soy un afectado por el deslinde de los canales, desde este blog agradecer las multiples gestiones efectuadas por el equipo de gobierno anterior con idas i venidas al ministerio y el departamento de costas, una vez mas al salvi i todo el equipo anterior gracias mi propiedad vuelve a tener el valor que le corresponde

    ResponElimina
  22. al fi una bona noticia, eliminar regidors, com a minim a Castello tindrem uns quants inutils menys que mantenir, regidors que no foten ni cops i s'emporten un diners cada mes. Perque volem 13 regidors que NO serveixen per res.

    ResponElimina
  23. un 30% de regidors representa que la legislatura 2015-2019 hi haurà només 11 regidors. Hauria d'esser amb efectes immediats .

    ResponElimina
  24. la seva casa mai va deixar de tenir valor les accions d'ape dient que defensaven a la gent dient mentidessi feien mal

    ResponElimina
  25. alucinant la noticia de diari de girona, el dia 1 D'AGOST es posa en marxa la zona blava a empuriabrava, vergonyos, com es nota que el sr.sanllehi li cauen del cel els diners, jo tinc negoci a la marina, el dia 17 de juliol plena temporda, si el passeig comercial no hi contabes els cotxes de la gent que hi traballa, queda mes de la meitat d'aparcaments vuits, enhorabona sr.alcalde, gracias de part de tots els comerciants.

    ResponElimina
  26. la ape ha estat la ruina per ampuriabrava, masa interesos personals!

    ResponElimina
  27. simplement acomiadant amb la nova reforma laboral a uns quants dels xucopteros de l'ajuntament que cobren sous de ministres, podriem tenir unes festes del Carme decents i tenir recursos per me activitats.

    ResponElimina
  28. aneu votant Sanllehi i Auge. Doncs aplique-vos allo que diu l'andrea FABRA. PERQUE AQUEST SENYOR NO HA ENGANYAT A NINGU, ÉS EL MATEIX DEL 1995-2007, NO HA CANVIAT GENS . s'HA DE RECONEIXER QUE HO HA FET BE. TE ALLO QUE ES MEREIX. Doneu les gracies a la timonera, Auge i la nou de CIU, el senyor de les cubes d'aqualia i el pilota que porta el vaixell a la processó que tan han fet per aquest senyor. Tenim allo que ens mereixem, Tan el volieu doncs ara a tragar. Els turistes no pagaran zones blaves i els locals que vagin en bicicleta i s'ha acabat. Per expliquen que la directora tecnica ( ex del alcalde i unica treballodora que li han pujat el sou el 2012 dos vegades ) s'ha autollogat el pis pels metges de reforç de l'estiu i a sobre C2000 li ha fet les reformes. Que maco .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és motiu de cese!!!

      Elimina
    2. et deixes al de les deixalles de jardineria

      Elimina
    3. Tinc entes que aquests que van al mercat d'en Botello al trabuc que fa un cop cada mes , mes i mig paguen un promig de 20 euros. Quan paga a l'ajuntament aquest senyor per fer el mercat algu ho sap. Salvi ho pots preguntar al proper ple

      Elimina
  29. si es cert aixo d'aquesta directora tecnica es molt gros, de jutjat de guardia, i a sobre donan consells tot el dia com si fos l'abogada dels pobres, quina cara. DIRECTORA TECNICA SI AIXO ES CERT AL CARRER.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  30. enhorabuena a los comerciantes i politicos de la oposicion por conseguir parar la implantacion de las zonas azules,fuerza i adelante para evitar nuevas tentaciones en un futuro

    ResponElimina
  31. Els comerciants d'Empuriabrava han parat al peus al fatxenda de l'alcalde i els seus sicaris. Enhorabona ! La nova associació que segueixi treballant, sense baixar la guàrdia, per aturar la zona blava l'any vinent doncs estarem també en recessió i no convé de cap manera. Que s'abaixin els sous els 40+13 que tothom sap.

    ResponElimina