dilluns, 10 d’octubre del 2011

Algunes consideracions un cop passat l’estiu.


Ja han començat les revenges per part de la televisió que cobreix, per conveni amb l’ajuntament, les notícies del nostre municipi. Com bé sabeu a la passada legislatura va fer-se un concurs per a cobrir la informació municipal, com es venia fent fins ara, però amb un preu molt més baix, pràcticament la meitat. El concurs el va guanyar Empordà TV, però amb l’obligació de fer la feina amb molts menys diners de l’Ajuntament. Això, a mi, com alcalde que va promoure aquest concurs per estalviar diners al nostre municipi no se m’ha perdonat mai. Ja ho varem notar durant la passada legislatura amb el caire amb qual tractaven les noticies a on apareixia l’equip de govern. A ERC encara ho vam notar més durant la passada campanya electoral, amb boicot a notícies que generàvem. Finalment, ara, com que ja no tenim l’alcaldia i no ens tenen cap respecte, ens estan acollant amb el minutatge de les notícies (que mai abans havien aplicat) que volem difondre a través d’aquest mitjà. I tot això, per haver implantat una bona mesura d’estalvi a favor de la nostra vila, fet del que ens enorgullim, encara que ens ho facin pagar d’aquesta manera. Tot plegat lamentable per part dels dirigents d’aquest mitjà de comunicació. Visca la llibertat d’expressió!

El passat dia 29 de setembre es va celebrar un Ple ordinari al nostre Ajuntament. L’ordre del dia tenia 15 punts, dels quals tres eren a proposta d’ERC i que corresponien a tres mocions diferents.

Una en defensa del Sistema Sanitari Públic. La varem consensuar amb els altres grups polítics, va ser aprovada per unanimitat. Creiem que la Generalitat de Catalunya s’està extralimitant amb les retallades que ja afecten directament a la salut de les persones. En el nostre municipi ja ens han tret el servei d’una ambulància i està en perill el consultori municipal d’Empuriabrava, espai que vàrem ampliar i rehabilitar l’any passat i que va ser objecte d’una defensa aferrissada per part nostra a fi i efecte de mantenir-lo obert. Aconseguirà l’actual equip de govern que es mantingui obert? Esperem que sí.

La segona moció en suport a l’escola catalana. Hem de dir que inicialment vam presentar la nostra pròpia, però al veure que l’equip de govern en presentava una altra de semblant vam retirar la nostra. Va ser aprovada per majoria absoluta. Lamentem que no volguessin incloure un paràgraf que figurava a la nostra moció i que deia el següent: Donar suport als membres de la comunitat educativa que han mostrat la seva voluntat de no acatar la sentència i emplaçar la resta a seguir aquest camí, exigint alhora que el Govern de Catalunya, així com el Parlament català donin cobertura a aquests professionals i docents. Només es tractava de donar suport als mestres i professors, demanar que se’ls doni cobertura legal en la seva feina de defensa de la nostra llengua. Però es veu que l’actual equip de govern a l’hora de “mullar-se” no acaba de fer el pas, sembla que el fet de manifestar-se clarament no va amb ells. El fet de passar de les paraules als fets els fa tirar enrere. Ens hi haurem d’anar acostumant, tant CiU, com IPM, com Solidaritat pregonen unes coses i en fan unes altres. Cal que els nostres ciutadans en prenguin nota.

La tercera moció era per promoure el distintiu CAT a les matrícules dels vehicles municipals. Vam presentar aquesta moció arrel d’unes declaracions fetes pel portaveu del Govern, Francesc Homs, el passat 14 de juliol instant als ciutadans de Catalunya a enganxar el CAT sobre la E d’Espanya a les matrícules dels vehicles. Creiem que les administracions han de donar exemple, per això varem presentar aquesta moció. Com que els altres grups no hi estaven d’acord varem intentar  rebaixar el contingut de la moció, instant a posar l’enganxina del CAT al costat de la E, encara que fos fora de la matrícula a fi i efecte que els altres partits polítics hi votessin a favor. Però ni així, el CAT no figurarà als nostres vehicles municipals. Que hi diuen els votants de Solidaritat davant de les accions del seu regidor respecte aquest tema?

En aquest Ple també va quedar clar que també han començat les retallades en el Departament d’Ensenyament de la Generalitat a la nostra vila. La subvenció per alumne de 0 a 3 anys ha passat de 1800 euros/any a 1600 euros/any. Creiem que el govern dels millors està fent retallades en els sectors mes sensibles. Creiem que la fi que persegueixen es la privatització de serveis, tant en educació com en salut.

Pel que fa a la modificació de crèdits proposada pel govern municipal, varem votar en contra per tres motius: Per l’increment de la partida dedicada a indemnitzacions a regidors, ja que sempre hem dit que hi ha masses regidors a l’equip de govern i que per tant la seva retribució és excessiva. Per l’increment de la partida d’assessoraments jurídics en 17.930 euros. Per la disminució a la partida de banc d’aliments en 4.000 euros. No es pot retallar un servei tant bàsic com aquest, al contrari, s’hauria d’incrementar, la demanda cada vegada és més elevada, cada vegada hi ha més necessitats bàsiques per cobrir.

Ja per acabar voldria dir-vos que es va aprovar demanar una operació de crèdit a llarg termini d’1.382.000 euros, que serviran per cobrir pòlisses de crèdit que ja té l’Ajuntament i que a finals d’any han d’estar cobertes seguint les instruccions del govern central. Que ningú s’enganyi, això no és diner nou que pugui entrar a l’Ajuntament, és per complir amb les exigències del govern del  Sr. Zapatero que ja vàrem començar a aplicar i a complir l’any 2010.

Hem de dir també que en el torn de precs i preguntes vàrem fer disset intervencions, demanant que es tiri endavant la valoració de llocs de treball com a possible mesura d’estalvi en el capítol 1 de despeses de l’Ajuntament. Així es qüestionava els criteris utilitzats per l’equip de govern per a acomiadar personal de l’Ajuntament, preguntant sobre els augments de sou que hi ha hagut darrerament en divers personal de l’Ajuntament. També va qüestionar-se sobre la postura de l’UDEM en contra de l’estació d’autobusos d’Empuriabrava, el funcionament intern del Festival Terra de Trobadors d’enguany amb els temes de l’ocupació de via pública per part de bars i restaurants i qüestionant el funcionament del mercat amb el tema del cobrament en euros de moltes parades. També vam demanar com és que s’ha deixat perdre el transport escolar que feia el Consell Comarcal a l’escola El Bruel. Al final de tot vàrem mostrar el nostre desacord amb el tipus d’acte que va fer-se aquest any per celebrar la Diada Nacional de Catalunya, sense cap cartell que l’anunciés i sense publicitat a la web de l’Ajuntament.

27 comentaris:

  1. es normal que augmentin el pressupost per advocats, d'alguna manera ha de cobrar un sobresou l'exgerent de l'ajuntament, i advocat a estones lliures a Figueres

    ResponElimina
  2. en cortada te feina a controlar les dunes amb la seva numero 2 a les llistes que "per casualitat" van contractar just despres de les eleccions, no li pregunteu pel CAT a les matricules que com ell es dedica a medi ambient de cotxes que contaminen no en vol saber res.

    ResponElimina
  3. ELS QUE ES QUEDIN SENSE MENJAR AL BANC D'ALIMENTS PODEN ANAR A DINAR A CASA DE L'ALCALDE AMB EL SOU QUE COBRA SEGUR QUE POT CONVIDAD CADA DIA A 2 O 3 PERSONES A DINAR A CASA SEVA

    ResponElimina
  4. Perque no es va posar el CAT a les matricules quan ERC tenia l'alcaldia?

    ResponElimina
  5. ERC ha d'intentar a acostar-se a CIU, com esta intentant Junqueras a escala nacional.

    ResponElimina
  6. Salvi, al ple de dijous et vaig veure amb poca energia.

    ResponElimina
  7. si home tots a donar suport al prevaricador i a la seva colla d'ineptes¡ en Salvi ho haura fet millor o pitjor pero ningu pot dir que no ha estat honrat com batlle. Del personatge que tenim com alcalde actualment no es pot dir el mateix, i la causa que te ara al jutjat no sera l'ultima que li vingui.

    ResponElimina
  8. Potser ERC no va posar el .cat perque en aquells moments no havia sortit un conseller de la generalitat animant a tothom que ho fes.

    ResponElimina
  9. Ara tenim un alcalde despota, gandul ( cobra per estar un 90% i no si està un 25% , envoltat de peons que no poden fer un pas sense la prèvia autorització del Jefe com li diuen. Que trist, l'altre dia hi havia una reunió a Alcaldia i un pobre regidor estava sentat a fora al passadís sense poder entrar.

    ResponElimina
  10. Es queixen que la plantilla de personal esta inflada un 53% . Qui l'ha inflada Sr. Sanllehí si no voste . Quants treballadors han entrat del 95 al 2007. Esta imputat per haver fet fixe a 23 treballadors del 2003-2007 . LA majoria d'aquests vots comprats per ser cap de llista de CIU el 2003. I la pujada de sous a pocs dies de les eleccions del 2007 i denunciat pels partits de l'oposició. En que pensava si no en comprar vots i voluntats. I la quantitat de treballadors que van entrar del 95-99 almenys 40 treballadors. Per cert diuen que el germa de la secretària ha de tornar a entrar a l'Ajuntament . No li doneu un cotxe no fos cas que vagi a fer negocis immobiliaris en horari ordinari de feina com feia abans. I també diuen que ha d'entrar la que li cauen els cabells . Aquesta noia va entrar com AODL a Turisme i s'ha fet un lloc a l'AJuntament quan els dos AODL actuals tenen els dies comptats i una altra ja va caure el desembre passat. Augé ves en compte que et marcaran gols per tot arreu. Quants milers d'euros al cap de l'any suposaven la suma de puges de tots els treballadors del maig del 2007. I L'Increment del capitol I del 2003 al 2007 per haver contractat 23 persones.

    ResponElimina
  11. esperem que obri la setmana que be, la seu de CIU, si home ja sebeu aquell bar de la carretera penseu que lo que es diu alla es de ben segur cert, no entenc com encara hi fan les asembleas socialistes.

    ResponElimina
  12. El bar del qual parlen comença per J i acaba per R?

    ResponElimina
  13. Em sembla que tenim Sanllehí i CIU per anys a l'ajuntament. L'actual oposició és practicament inexistent, tenim al PP que es invisible, a la pijo-perro flauta d'ICV que no diu mes que tonteries, encara sort que ERC lidera l'oposició i aporta iniciatives interessants i realitza critiques constructives pero el problema d'ERC es que el poble no la veu com un alternativa de govern ja que la seva ultima experiencia a l'alcaldia no va ser gaire positiva.


    Firmat

    Analista polític professional

    ResponElimina
  14. no s'enten com el sr.sanllehi, demana un esforç els treballadors de l'ajuntament amb una rebaixa del 10% del sou a canvi de res, i ell mateix no el fa renuncian al sou de alcalde, i deixan el res despreciable su del consell comarcal.

    ResponElimina
  15. els socialistes castellonins sempre es venen al senyor Sanllehi . No volien ser crosa de ningú ... deien . Tenien un somni .... I un cap de llista que no ha fotut res durant quatre anys el qual vol dir que ha tingut 4 anys per preparar una super campanya , durant la campanya es creien que arrasiren peró han despertat del somni En aquest poble no se l'estimen tant com es pensava , si fins i tot la seva ex-dona tenia clar que era el millor candidat per ser alcalde. Han perdut el nord . Pensaven treure 6 i s'han quedat en dos .

    ResponElimina
  16. Dificilment el causant dels problemes sol aportar la solució i el causant dels problemes per més que hagi estat el triomfador principal només el senyor Sanllehí. Qui ha inflat la partida de personal sino ell. Qui feia politica d'aparador durant dotze anys ? Qui no ha estat ni un euro en època de vaques grasses quan entraven cèntims a dojo. Ara que no es queixi que l'Ajuntament està fotut que està com ell el va deixar. L'únic que ha anat a favor ha estat el pla Zapatero . Per més que diguin s'han fet moltes coses aquests quatre anys, aviam que fan ells. amb les quantitats de promeses que han fet. Per cert de l'entitat Municipal descentrelitzada , què se sap senyor Sanllehí . Treballi que té molta feina ...

    ResponElimina
  17. Que s'en ha fet de l'UDEM i la gran feina que havien de fer per Empuriabrava? els carrers continuen inundant-se, l'asfalt esta ple de forats i cada dia hi ha mes robatoris. Del clavegueram no cal ni que en parlem i la degradació continua imparable. Empuriabrava no millorara mai mentres depengui de Castelló amb el prevaricador i els seus titelles.

    ResponElimina
  18. als senyors de l'UDEM els mateixos problemes que van utilitzar per treure 3 regidors seran els mateixos que els enfosaran perque tampoc podran fer res per solucionar-los .

    - la neteja dels carrers, la manca d'aceres , la seguretat, la mortaldat comercial . aneu a Platja d'Aro un dissabte o un diumenge a qualsevol estació de l'any . Veureu la diferencia entre una localitat turistica i l'altre.

    A mi els quals es queixen que no tenen aceres em fan molt riure, més que res perque segur que tenen tantes ganes de pagar contribucions especials com de tirar-se a la piscina sense saber nadar. I els que es queixen de la neteja i no són capaços de collir un paper del terra.
    Aixó el super-tècnic de Roses ( ex alumme del tènic de Medi Ambient de Castelló ) ens ho arreglerà, el que no sap és que aquí encara hi han més Pillos que els quals hi puguin haver a Roses. Pobre noi... no saps que t'espera ni on et fiques .

    ResponElimina
  19. Podrien posar al Puerto a l'entrada d'Empuriabrava amb una armilla reflectant i un pito fent controls als personatges sospitosos de ser delinqüents a veure si així baixen els robatoris. I si no dona l'abast que demani ajut a la controladora de dunes de Solidaritat que ja li va el tema de controlar.

    ResponElimina
  20. El senyor Puerto ja té prou feina amb el presunto violador, el presunto estafador i el presunto ladron. El senyor Sanllehí ja us ha explicat als senyors UDEM ell va tenir la genial idea de pujar-li el sou perque era un senyor que no se'l podia deixar marxar a un altre ajuntament perque era imprecindible. Sr. Puerto, ha d'aprendre a canviar cromos si se'n vol sortir.

    ResponElimina
  21. Aquests del bar que esmenten per aquí dalt són de jutjat de guàrdia. Un dels seus propietaris, que era regidor pel PSC a l'Ajuntament, va ser un dels efèrrims defensors del partit a Castelló i va oposar-se fermament a que en Sanllehí passés a formar part del PSC. I ara resulta que sembla el seu advocat. En aquest poble tot és molt raru.

    ResponElimina
  22. raru,raru pero que molt raru

    ResponElimina
  23. el qui ha perdut amb els del bar es el serra, ara els dilluns a la nit el bocata es a santa clara i abans a sant mori

    ResponElimina
  24. l'estafador ja sabem qui es, el lladre tambe, pero tenim l'incognitga qui es el violador sr.puerto

    ResponElimina
  25. sobre el violador hi han vàries versions ...

    ResponElimina
  26. el que no es pot fer son aquets comentaris per part del regidor devant una reunio de veins al centre civic, si es cert endavant i expedients pero sempre dintre de la legalitat i amb la maxima discrecio.

    ResponElimina
  27. aquet poble esta ple de presuntos, presuntes prevaricadors, lladres, estafadors,violadors, i casualment tots treballen a organismes publics, castello cada vegada fa mes pudor i tenir d'alcalde a un d'aquets presuntos no ajuda gaire

    ResponElimina