dilluns, 1 d’agost del 2011

Sobre la suspensió del POUM de Castelló d'Empúries


He llegit a la premsa la resolució de la comissió d’Urbanisme de Girona sobre el POUM del nostre municipi. No l’he rebut oficialment, però sembla que l’han suspès. De fet ja ens esperàvem que així fos, només cal veure la composició del govern de la Generalitat i el nou govern de Castelló d‘Empúries. Recordem que en campanya electoral el Sr. Sanllehí no va deixar de recordar-nos que si ell tornava a ser el nou Alcalde faria tornar el POUM a casa per refer-lo.

També he llegit a la premsa els motius que s’al·leguen per tal de no aprovar la nostra proposta de POUM. Es diu que a la zona de les Calandrieres hi ha una intensitat d’edificació massa alta, fet totalment discutible, però el que no podem acceptar de cap manera és que es digui que estan previstos, en aquesta zona, edificis de 10 plantes d’alçada. Crec que aquestes afirmacions venen donades per una mala informació o per una lectura errònia de la fitxa tècnica d’aquest polígon. També sembla que es posa en dubte la reordenació de la zona del Trabuc, que havíem previst. Si no tira endavant la nostra proposta, Empuriabrava es quedarà sense el mas de El Trabuc com a equipament municipal que nosaltres vèiem com a molt necessari i com un equipament de futur per a la nostra vila per a dur a terme activitats de caire juvenil i cultural a Empuriabrava. També es qüestiona la zona d’equipaments de serveis nàutics a la zona de Sernau, equipaments de titularitat municipal que garantirien un bon servei per sempre més a les nàutiques del nostre municipi. També es qüestiona el vial que passaria per darrera els horts, vial que nosaltres considerem indispensable per a garantir una bona viabilitat entre el centre històric i la zona d’equipaments educatius, de salut i lúdics de l’Hort d’en Mayor, fent així que el rec del molí fos una zona de vianants. 

En fi, a l’espera de conèixer de primera mà la resolució de la comissió d’Urbanisme, hem de dir que no ens satisfà i que estarem atents a les noves propostes del Sr. Sanllehí sobre el POUM. ¿A veure quines noves zones del nostre municipi entraran ara a formar part dels diferents polígons? S’admeten apostes...

4 comentaris:

  1. els terrenys entre l'aerodrom i la carretera que "casualment" pertanyen al delegat de unio

    ResponElimina
  2. Tots en sabem d'uns quants que comencen a fregar-se les mans de cares a una nova modificació del pla general. Però compte, que ningú es pensi que estem a l'any 2006-2007. Les coses han canviat molt, especialment pel que fa a temes urbanístics. Evidentment amb la crisi immobiliària, no val el mateix un terreny urbanitzable ara que fa cinc o sis anys enrere. De totes maneres, tothom sap que hi ha molts d'interessos darrera d'un planejament. I qui ho negui s'enganya a si mateix. De fet, és normal. En un poble tothom es coneix, i qui més o qui menys té alguna propietat afectada per un planejament o un altre. És normal, els veïns són terratinents i això comporta treure'n profit molt legítimament. Ara, el que cal determinar és quin ús es fa del privilegi d'ordenar el territori i quines directrius s'usen per edificar o no... I això ja és més subjectiu, però lícit, clar.

    ResponElimina
  3. Això dependrà dels "interessos" que hi hagin en joc aquesta vegada sobre la taula. I els canvis estrategics del Poum no seran més que el reflexe del canvi de forces polítiques al nostre municipi i que cadascú tregui les seves pròpies conclusions. Quatre anys més de projecte, que aquesta vegada, sí, el consistori tractarà d´aprovar tant si com no i que no deixarà "penjat" i arriscar-se a que un nou canvi de govern li "tombi".

    ResponElimina
  4. I que els propietaris dels terrenys siguin amics del que decideixen que es recalifica i que no tambe us sembla licit? al meu poble d'aixo s'en diu prevaricacio, tot i que aqui semblem valencians, tenim un alcalde imputat per prevaricacio i el tornem a votar. tenim el que ens mereixem

    ResponElimina