dimecres, 11 de maig del 2011

El clavegueram d'Empuriabrava i l'esforç que representa

Aquesta propera legislatura serà la definitiva! Empuriabrava acabarà d’instaurar la xarxa de clavegueram al buit que va iniciar pels volts de 1998 i que la doten d’uns serveis bàsics de primera necessitat que, els promotors de l’època, van negar-se inexplicablement a crear en el seu moment. Trista decisió! Ara, més de 40 anys després, tothom sap que en paguem les conseqüències amb costoses, feixugues, complicades i molestes obres.

Però després de 13 anys d’intens esforç per part de tots, les tasques d'implantantació tindran els seus fruits i Empuriabrava gaudirà d’una merescuda xarxa de clavegueram, oblidant les desagradables fosses sèptiques que durant tantes dècades les han acompanyat.

Durant aquesta legislatura, marcada -com sabeu- per les dificultats econòmiques, les obres d’aquesta xarxa han estat més complicades de l'habitual. No us negaré que estem patint un endarreriment en el ritme d’implantació, però que lluny del que diuen molts rumors no es deu a res més que a la falta de puntualitat en el cobrament de les contribucions especials d’alguns veïns. Hem de ser pacients i assumir les dificultats socials que pot patir la nostra ciutadania, i poc a poc anar resolent aquesta situació que ja té els dies comptats.

L'actual fase d’obres, a pagar pels ciutadans, suma un pressupost d’aproximadament 12 milions d’euros. Hem passat al cobrament de dues terceres parts, al voltant de 8 milions d'euros, dels quals 1.335.000 euros resten pendents de pagament, d’aquests: 250.000 euros són rebuts fraccionats i 958.000 estan en via executiva (degut que els contribuents no han assumit el pagament). Aquestes dades mostren que la celeritat que desitjaríem no pot assolir-se, però malgrat tot, al final d’aquest mes de maig la implantació del clavegueram arribarà al 66 % de la obra, el que representa que el 75% de la població afectada per aquestes obres ja tindrà el servei.

Parlar de clavegueram i criticar l'endarreriment que pateixen les obres és menysprear l'esforç que molts veïns d'Empuriabrava estan fent per poder pagar la quota corresponent.

1 comentari:

  1. Molt bé Sr. Güell és perfecte la seva explicació en quant a costos del famós clavegueram d'Empúriabrava una crosta de la gestió municipal del moment en que és va fer la marina. En sorprén que en el seu mandat hagin posat nom a unes rotondes dels promotors, amb la rascada de butxaca que costa als contribuents. Caldria explicar que aquets Srs. és varen omplir molt bé les butxaques.

    ResponElimina