divendres, 25 de febrer del 2011

Anar a per llana i tornar esquilat

L'edició del divendres 25 de febrer de l'Hora Nova publica aquest article d'opinió.


Anar a per llana i tornar esquilat

Ja vaig dir en alguna ocasió que parlar de la fiscalia i de les presumptes il·legalitats que va cometre l'exalcalde i l'exgerent no és tema que em satisfaci, ja que amb successos d’aquest tipus tots sortim perdent, especialment el prestigi del poble i la seva classe política. Però en aquesta ocasió em veig amb l’obligació de parlar-ne davant les darreres notícies. El Ministeri fiscal considera que hi podria haver delicte de prevaricació davant l’actitud que van adoptar els anteriors responsables municipals, especialment atenent a l'informe desfavorable que el secretari municipal va emetre davant la proposta de la gerència.

Però del que voldria parlar realment és del rerefons de tot plegat, allò que li dóna sentit al títol d’aquest article. Vull recordar una vegada més que la fiscalia ha investigat aquest assumpte (i ara ha presentat una querella al Jutjat de Figueres, segons informa la premsa) a partir de la sentència que va dictar la jutgessa del Contenciós Administratiu on preveia possible prevaricació en l’actuació del Sr. Sanllehí i el Sr. Pujol. Possiblement si l'exgerent no s’hagués entretingut a presentar contenciosos administratius contra l'Ajuntament a tort i a dret, probablement avui no estaríem parlant que va anar a per llana i va tornar esquilat. Amb això, no vull dir que les persones no tinguin dret a reivindicar judicialment els seus drets, tot el contrari, només vull dir que cal anar en compte i valorar les conseqüències que poden tenir les coses que fem.

I en cap cas és permissible acceptar insinuacions com les que el Sr. Sanllehí va fer dijous a la premsa escrita, on es pregunta per què aquest cas no va sortir a la llum abans. Cal recordar-li que la sentència on s’informa d’una possible prevaricació data de l’any 2010, i que la tramitació de la querella de fiscalia al jutjat data de febrer de 2011.

59 comentaris:

  1. En Sanllehi té coneixement de que se l´estava investigan a Fiscalia de Girona des del març de 2010, evidentment ni abans ni ara li dona la importància que té la greu imputació que se li fa: PREVARICACIÓ. No estem davant d´errors administratius com es diu a la premsa.

    La querella de Fiscalia ja s´ha presentat als jutjats (segons diu la premsa) la presenta directament EL FISCAL DE GIRONA no l´Ajuntament de Castelló d´Empúries.

    Pot dir el que vulgui sobre que és una conspiració política, judeo-masònica, etc.
    els fets són els que són.

    S´ha preocupat que de seguida el recolzin des del partit, cosa que em sembla igualment de preocupant. Com es deia en un comentari la coincidència de les dates potser és de Justícia Divina però la Justicía es farà als Jutjats de Figueres.

    Els diners públics els paguem tots i que aquest tipus de personatges es creguin que poden administrar-los com volen és per culpa nostre i és preocupant:
    la solució és no votar-los. Això si que està a les nostres mans.

    ResponElimina
  2. La gent del poble ens hem perdut alguna cosa? ja s'ha celebrat el judici? ja els han declarat culpables?
    o es que hem tornat al temps del garrote vil.

    ResponElimina
  3. I que vol dir amb això?.

    Veig que li dona poca importancia als fets que es denuncien. M´alegro que li sembli tant be que es facin les coses com un vol i no cm s´han de fer. Lamentable.

    I si, crec que s´ha perdut bastant si aixo li mereix aquesta opinio. Precisament la gent del poble sap moltes mes coses de primera ma de les que es publiquen sobre fets similars així que mes valdria no remoure massa.

    ResponElimina
  4. Que els declarin culpables es nomes una questio de temps. Han fet el que han fet i no hi ha volta de fulla, o algu es pensa que el fiscal no sap el que fa? Prou de intoxicar e insinuar complots, han comes un delicte i el sanllehi acabara inhabilitat i possiblement amb pena de preso.

    ResponElimina
  5. Parlem de temes que precupen de veritat, i no l'obsesió dels 4 ressentits que tots coneixem.

    1- Prostitutes a la C-260, crec que hi han unes 6 o 7. L'ajuntament no ha fet res de res per evitar aquesta lacra.(clar que al govern municipal esta ICV, aquests ja els hi sembla bé)
    2- Falta de seguretat a Empuriabrava, ens els ultims anys ha empijorat molt pero molt. L'ajuntament no ha millorat aquest aspecte
    3- Promoció turistica, practicament inexistent
    4- Canals, ponts. No s'ha fet res de res, esta igual que fa 4 anys
    5- Carril bici de Salins. Es un autentic perill per la circulació
    6- Festa major de Castelló, pobre, sense focs, molt trista
    7- Gestió ecónomica, l'ajuntament esta practicament arruinat.

    i molt més ....

    Tot i aixó crec que en Salvi es una bona persona que vol fer la feina pero te els pitjors socis (PP+Transfuga+ICV)

    ResponElimina
  6. Aquest poble no té remei, si tothom sap coses perquè no és denùncia,ja! amiguismes, enxufismes,parentius etc. Ara que s'acosten les eleccions molta xerrameca i llençar trastos pel cap els uns i els altres és que el poble no te poder? i ser crítics amb els seus representants? NO! qui calla otorga. Tant els d'abans com els d'ara! Quina merda! sembla que tota la trempera la teniu a la cartera,casum dena, però que pasa aquí, vergonya d'alguns, i d'altris al costat del cínic luciferiá P.Iglesias tant en llista de candidatura com de pacte.

    Castelló ratllat de GROC!

    ResponElimina
  7. El problema de debo de l'ajuntament es que els diners dels nostres impostos van a pagar el sou dels funcionaris, hi han masses funcionaris i massa ben pagats que es toquen els nassos !!

    ResponElimina
  8. Avui hem conegut que Josep Rodà abandona la política, doncs ho lamento profundament. Finalment sembla que la vella guàrdia ha acabat amb aquest senyor que, malgrat discrepàncies que pugui tenir a nivell pilític, ha estat un regidor que ha sabut estar al peu del canó. L'han "obligat" a retirarse, però en realitat més hagués valgut la pena que ho haguèssin fet aquests vells soldats que tant intoxiquen el socialisme castelloní. Precisament aquells que abans que aterres per aqui en Rodà no eren ningú, de fet ara tornaran a no ser res mes.

    ResponElimina
  9. Vull denunciar que a EMPORDATV no han publicat la noticia de la querella al sanllehi, es molt trist que un mitja de comunicacio que paquem entre tots sigui tan clarament parcial a favor dels interessos de CIU. Treuen temps per publicar noticies tan interessants com que han enxampat a un conductor a 175 km/h o que han canviat les cistelles de un poliesportiu i de una noticia que surt al diari de girona no s'enrecorden.
    Si CIU vol tenir la seva tele que se la paguin ells, amagant noticies l'unic que fan es perdre credibilitat.

    ResponElimina
  10. Molta xerrameca de "XIRINGUITU" per aquí!!

    ResponElimina
  11. Molta llana per esquilar! Vtè Sr. GÚell ÉS UN DELS 2ons d'arrera el del Santllehi, ja sap que com alcalde no deixa de ser Vtè un titella!

    ResponElimina
  12. La llana alguns la tenen al clatell i a vegades no els deixa pensar!

    ResponElimina
  13. En sanllehi anuncia als mitjans de comunicacio que si es alcalde tornara a canviar el POUM.
    Es una vergonya que canvii el POUM per pagar els favors que li fan els seus socis de Unio mantenint-lo de candidat, els famosos terrenys del aerodrom propietat del delegat de unio i la requalificacio del restaurant del ex nº2 de unio per fer-ne un hotel. Tots a prevaricar que no passa res¡¡

    ResponElimina
  14. Evolució política:
    CiU: el Presumpte prevaricador, la Brossa, la Iglesias, el paleta i la timonera
    Marca blanca PSC: Niceto, Barceló i Carreras
    PP: Ni en Genovés ni en Carrasco (els hi han fet el llit com a en Rodà als socialistes)

    ResponElimina
  15. La UDEM esta negociant amb CIU una llista conjunta, es veu que en sanllehi no les te totes de arribar tot sol a la poltrona.
    Mes els hi val a la UDEM que els votin molts extrangers que no sapiguen de que va la cosa, perque si resulta que un partit que diu que el seu principal argument es la defensa de empuriabrava de l'abandonament que ha patit, pacta amb la persona que ha sigut alcalde durant 12 anys i que es el principal responsable de l'abandonament de empuriabrava, els que som d'aqui no els votarem ningu. Senyors de la UDEM acaben de perdre tota la credibilitat que poguessin tenir, UDEM marca blanca de CIU.

    ResponElimina
  16. Sobre UDEM es poden dir moltes coses, com que dos dels tres principals impulsors del partit no viuen a Empuriabrava, concretament un viu a Barcelona i l´altre a Roses, que no tenen gent per fer una llista, suposo que posaran a les dones, el fills, el cunyants, un que pasava per ahi... que no tenen ni un ral per fer la campaya, que deuen calers, que la poca gent valida i que treballava ha marxat, Que el sr. (per dir algo) Auge es un mentiner, no te paraula i que nomes esta obsesionat amb ser regidor i tindre un despatx, igual que els seus "compinxes" els Srs. Joan Puerto i en Xavier Martinez (aquests que no hi viuen a Empuriabrava, recordo), que porten una bona colla de mesos dien que no han pactat am CIU. quan tothom sap que aixo es mentida, que no se quan faran les llistes, perdo m´oblidava que no tenen gent, que encara estem esperant que es posicionin sobre el tema dels atermanaments, que ho hagues costat res,etc... etc...
    En fi espero i desitjo que aquesta colla de ... no entrin en el govern de Castello i Empuriabrava per que coneixen- los com els coneg ho tenim clar!
    Per la meva banda fare tots el possibles per que aixo no passi, dintre de les meves possibilitats, i encoma a tots els habitants d´Empuriabrava per que aixi ho facin.
    Seguim en contacte. Salut i força.

    ResponElimina
  17. ERC = Tocats perque no han pogut pactar amb Solidaritat
    PSC = Tocat i enfonsat (no tenen llista, tots han dimit, l'Alcala els fa el sat amb UPM)
    PP = Tocats i enfonsats (En Julian i en Carrasco fora del partit)

    Ara toca veure CIU, ICV, Udem, Ciutadans i Solidaritat

    ResponElimina
  18. Avui el poble en va ple, en Carrasco i en Julià Genovés estan fora del partit popular!
    S'estan aliniant els astres perquè el presumpte prevaricador (com diuen aquí dalt) torni a ser l'Alcalde. Diuen fins i tot que en SAnllehí hauria anat a demanar SOS a velles glòries del PP...
    El més ridícul de tot plegat és la cap de llista que posaran, una senyora que no coneix ni Deu.

    ResponElimina
  19. Sembla ser que el PP es transforma amb Ciutadans !!
    El proper govern municipal podria ser Solidaritat + ERC + PP + Ciutadans + ICV

    La bomba !!!!

    ResponElimina
  20. Que no tingui por el de dalt, que els temps passats tornaran. En Sanllehí ja s'ha assegurat de "col·locar topos" a totes les llistes electorals. Al Pseudo-PSC té el seu antic gerent de C2000 (aquell que va deixar un forat d'1 milió d'euros a l'empresa). Al PP la dona de l'actual president, que visto lo visto donaran suport (si és que treuen algun representant) al Sr. Sanlle. L'Augé d'UDEM (sota el meu criteri) menja de la mà d'en Sanlle. Amb aquests ja té assegurada la majoria. A menys que l'electorat castelloní recapaciti i se'n adoni de tot allò que ens va deixar aquest... (que cadascú posi l'adjectiu que més li convingui i a l'alçada del seu criteri).

    ResponElimina
  21. De totes maneres, per rocambolesc que sembli, el còcktel: Solidaritat, ERC, PP, Ciutadans i Entesa estaria més bé que la retornada del Sanllehí. Quin apreci que li tinc!

    ResponElimina
  22. PP+SOLIDARITAT ? T'has begut l'enteniment ??
    Tot pel poder !!!

    ResponElimina
  23. Que pot pactar el PP amb ERC o Solidaritat amb Ciutadans ?? Aixó es enganyar al votant ! T'imagines al parlame al grup mixt que en Rivera i Laporta fen el mateix partit??

    ResponElimina
  24. Si s'acaba presentant Ciudadanos al municipi, aixó serà una vergonya!

    ResponElimina
  25. Els partits haurien de explicar abans de les eleccions amb qui pactaran o no, jo no votare a cap partit que acabi fent alcalde al prevaricador i la seva colla de titelles.

    ResponElimina
  26. ERC i Solidaritat han de fer tot el que estigui a les seves mans per anar junts. Si no quedaran com dos partits residuals. Els capitostos de Girona o BCN que diguin el que vulguin però el que val és la autonomía municipal, només faltaria! Salvi fes-me cas o si no la cagaràs. Les sigles que les porti en portabella a BCN, a l'Empordà, a les municipals, hem de fer el que més ens beneficiï.
    Salutacions a tots i totes !

    ResponElimina
  27. Es molt trist que el partit que governa Catalunya i que hauria de donar exemple, avali i protegeixi al presumpte gran prevaricador ! El cap comarcal, un tal Pere Vila, va dir que no li havia passat pel cap fotre fora al Sanlle. La veritat és que pel cap no li passen gaires coses, però per la butxaca li passen tres sous ( director de l'escola d'hostaleria, alcalde de Llançà i vicepresident del consell comarcal. En Sanlle també té tres sous. " Dios los cria i ellos se juntan ".

    ResponElimina
  28. Solidaritat te prohibit en el seu reglament de politiques municipals pactes amb PP o PSOE ( esta a la web de SI) aixi que dificilment es produira el escenari esmentat en el comentari anterior.

    ResponElimina
  29. En el PP no saben allò que diu: "Más vale malo conocido que bueno por conocer"?

    ResponElimina
  30. Esperem que SI es presenti sola, si no perque serveix?

    ResponElimina
  31. SALVI:Els impostos pujen cada cop mes i estem em crisis.¿Tu ho pots solucionar?

    ResponElimina
  32. M'alegro de saber que Solidaritat es presenta sola !!! En Joan es un bon candidat !!

    ResponElimina
  33. i tant que és un bon candidat. Si treu dos regidors, fins i tot, pot ser alcalde. Qualsevol menys en Nicetu i en Sanllehi. Per cert aquest ultim li fan una entrevista al Punt. Diu que fa una llista equilibrada. Felicitats. Sr. Sanllehi. Una cosa no treu l´altra. Espero que algun dia totes les llistes que es presentin siguin llistes cremallera Castello-Empuriabrava. En aquest aspecte les millors llistes han estat PSC 95, UPM 99 i CIU 03. Espero de tot cor que tot els partits prenguin nota i que el proper tinent alcalde sigui algu d'Empuriabrava

    ResponElimina
  34. En Salvi també es un bon candidat, segur que la gent valorará l'acció de govern dels darrers anys. La feina feta per redreçar el estat en que va deixar l'ajuntament el master en canvis de jaqueta i catedratic emerit en prevaricacio X.sanllehi.
    Em sembla be que tambe es presentin Solidaritat i la UDEM , fa falta gent nova al ajuntament.

    ResponElimina
  35. Em sembla que una gran majoria estem d'acord en un punt. NO VOLEM AL PREVARICADOR d'alcalde. Si continua en Salvi Guell o entra algu nou com en Joan Cortada segur que entre tots ens entendrem, pero si torna el prevaricador es passara 4 anys desfent el que s'ha fet en aquesta legislatura i el poble retrocedira 4 anys.

    ResponElimina
  36. La UDEM anirá al ple del POUM a protestar (no vull ser malpensat i creure que s'han posat d'acord amb CIU), ara que ja tenen tancat el pacte CIU+UDEM+PP postelectoral surten com els bolets a que s'els vegi. A on eren senyors de la UDEM durant tots els mesos que han estat treballant l'ajuntament i el ministeri ?

    ResponElimina
  37. Amb el que estem tots d'acord es que a l'ajuntament hi han massa treballadors i que no volem pagar mes impostos !!!

    ResponElimina
  38. Ara que esta de moda el tema dels CV aprofiterem per parlar dels nostres politics locals. Diuen que a la Política només haurien d'estar mes preparats. Anem a veure a Castelló.

    Fem un analisis dels alcadables per Castelló (de més a meny vots)
    Xavi Sanllehi = LLicenciat amb Psicologia
    Niceto = Potser te la EGB?
    Salvi Güell = BUP i COU i cursos sobre banca i gestió ?
    Julian Genovés = BUP i algun curset sobre immobiliaria?
    Montse Escutia = Enginyera Técnica Agronoma
    Joan Cortada = Advocat
    Joan Augé = Cursos a Escola d'Idiomes

    ResponElimina
  39. La foto de campanya del xavi sanllehi li faran de peu o assegut al banc dels acusats dels jutjats?

    ResponElimina
  40. ...En aquest poble només la gent parla quant hi ha eleccions, però molts saben les trepitxeries d'alguns polítics en el la seva legislatura i no digueu rés! ni ho denúncieu,tnguent informació de primera má, clar hi families cenceres que treballen a l'ajuntament, qui és llençará pedres a la teulada? ara! falços e hipòcrites tant grans com el mateix campanar.

    ResponElimina
  41. Nicetuuuuuuu on esta el millo d euros de castello2000?VAYA PIRATA.

    ResponElimina
  42. Podria el Sr. Alcalde explicar quina mena de concurs opocició han fet la Marisol Sellés i el Marc Timó! esper que contesti a la meva pregunta. Gràcies!

    ResponElimina
  43. Diuen al bar que el Sanllehi esta tan sol que ha hagut de posar a la llista fins i tot a les cambreres dels bars on esmorza a falta de gent a CIU. El govern dels millors? es molt fort que els millor que tinguin siguin gent que amb prou feines te el bup...

    ResponElimina
  44. El tristpartit ha marxat de le Generalitat i l'ha deixat arruinada !
    A veure com deixaran el Quatripartit les finançes de l'ajuntament de Castelló?

    ResponElimina
  45. No crec que sigui correcte que un funcionari de l'ajuntament Sr.Niceto es presenti per dirigir l'ajuntament. A mi personalment m'agrada gent que vingui de fora de l'ajuntament. Una persona de dins ja esta viciada i tenir una visió influenciada pels seu dia a dia.

    ResponElimina
  46. El año próximo (2011)tiene que ser mejor que los anteriores,almenos a partir del més de mayo cuando los enemigos de Empuriabrava estén fuera del gobierno municipal.
    22 de diciembre de 2010 a las 16:23 · Marina E-brava.

    I qui son els enemics d'E-brava. I per que.
    Han comés errors vers E-brava, i molt grossos. Pero han rectificat i En Salvi ha defensat E-brava quan ha convingut. Per cert que Xavi no se l'ha vist gens per E-brava( deu anar directe al Celler)

    1 El mercat de les Puces que volien dur a l' aeroclub al final van rectificar. Tot comerç va recollir firmes. FEM MEMORIA. Quan firmes van recollir per aquella MERDA DE MERCAT DEL TRABUC DELS DISSABTES AL TRABUC. CAP. ai ... és veritat l'organitzava l'amic de l'ex-tinent CIU.
    I qui el va desmuntar: els enemics d'E-brava per segons qui.

    1. ATERMENAMENT. Cuando veas las barbas del vecino cortar pon las tuyas a remojar.
    08/05/2008 atermanament a STA. MARGARITA
    29/30/08 - 01/01/10 Atermanament a E-brava. Durant aquells tres mesos ningu es va moure. L'Ajuntament va fer un llibret per explicar la situació. Una serie de persones, algunes a ciu i a la llista explicant que expropiaran sis metres als propietaris i enderrocaran tot el construit dins els sis metres. Organitzant una manisfestació pels carrers de Castelló l'ultim cap de setmana 2008 i cridant i insultant a la gent de Castello mirant cap les finestres. Senyors de CIU aneu a demanar el vot a la comtal vila portant segons qui a la llista . Els "enemics" d'E-brava ( per segons qui) s'han mogut molt per defensar els interesos, sobretot ultimament.

    3 Escola de Vela qui l'ha desencallat finalment?
    els enemics d'E-brava.( per segons qui)
    4. Plaça de les Palmeres. qui .

    5. I el dispensari d'E-brava . Qui el volia fer tancar i deixar a la gent E-brava sense centre medic. A CIU saben la resposta. Pero si tenim Centre Medic obert sera gracies al suposats enemics d'Empuriabrava.

    Podriem seguir...

    I en quan al Pacte de govern. Era Pacte govern Unitat amb dos regidors d'E-brava ( Genoves i Del VAL ) o CIU+PSC ( hi hagues hagut nomes el senyor Serra, per que mi la llevadora i la transfuga no son d'Empuriabrava, per mes que hi visquin. I en quan el Senyor Serra l'any 2007 A E-BRAVA ja no el podia veure gaire bé ningú.

    En fí ... senyors que cadascú tregui les seves conclusions

    ResponElimina
  47. FEM MEMORIA.

    El senyor Sanllehi es passa el dia atacant en Julià. Ja van col.locar una denuncia a Antifrau.
    Pero qui va muntar una immobiliaria amb el senyor Roda que va durar quatre dies... I com van acabar amb aquesta historia

    ResponElimina
  48. En Niceto ve dels comunistes reciclent-se com "la perestroika" a veure si realment s'ajusta al socialisme i s'abaixa el sou i enderessa la desfeta de Castelló2000, juntament amb els seus "compinxes" i en el cas de que sortis alcalde a veure si fa un xic de neteja de personal!!!!!!!

    ResponElimina
  49. Sr. Alcalde! podria justificar el sou del 2on responsable després del regidor de la policia municipal? Quina feina fa? Perquè li diuen el "miner"? és que no se'l veu mai!

    ResponElimina
  50. Entitat municipal per Empuriabrava? que maco....
    i perque no la feia durant els 12 anys que va governar si fins i tot havia dit que faria una regidoria especial per Empuriabrava i alhora de la veritat. res... l'any 2003 ja va enganyar a la gent d'E-brava amb el pla de turisme pels propers anys ...

    ResponElimina
  51. Seguint amb el fil anterior analitzem la llista que ha presentat ciu

    1 sanllehi. Psicoleg
    2 assumpcio llevadora
    3 elena. Llibretera
    4 gallego. Paleta
    5 antonia. Cambrera
    6 agusti. Sabater

    Quin nivell de economistes,advocats,enginyers,arquitectes....
    Aquesta colla de arreplegats han de treure el poble del forat economic que hi ha?

    ResponElimina
  52. ...però de que us quexeu! si el ex alcalde lo que li importa és anar de pesca i uns bons soparons!!!! ho sento però algù ho havia de dir!!!! això si escollint les amistats!! jeje poderoso caballero, és don dinero!!!!

    ResponElimina
  53. Felicitats al Sr Gallego i al Empuriabrava cinc estrelles, la seva fidelitat al prevaricador ha estat recompensada i van a la llista de Ciu. Ja tenen el pla muntat el gallego fara les obres i el empuriabrava posara les plantes, pel que sembla la oficina antifrau tindra que contractar personal extra la propera legislatura, sort en tenim d'en Salvi que els vigilara de ben a prop.

    ResponElimina
  54. El Xavi Sanllehi fa promeses populistes com la de l'entitat descentralitzada per intentar captar el vot a Empuriabrava que molt probablement li prengui la UDEM, partit que per cert es va fundar degut en gran part a la mala gestió dels 12 anys de govern del Sanllehi que va abandonar Empuriabrava a la seva sort.
    Pot dir el que vulgui, en els ultims 4 anys s'han fet moltes mes inversions a Empuriabrava que ens els seus 12 anys de govers, i aixo la gent ho ha de valorar.

    ResponElimina
  55. Es cert que ICV-Entesa vol eliminar la carretera vella de Castelló a Empuriabrava per un tema d'un corredor ecologic?

    ResponElimina
  56. Como milatante del PP quiero que mi partido diga si volverá a pactar con ERC.

    ResponElimina
  57. jo espero que als proper que els ho toqui fer govern municipal siguin els que siguin tornin a posar a Castelló i Empuriabrava on li pertoca, no es un tema de partits es un tema de gestió.
    Compareu amb Roses o l'Escala els ultims 4 anys malgrat la crisi han millorat moltissim. A Roses son tot noticies bones, l'Escala es un poble fantastic, fins i tot Figueres ha millorat considerablement. Aquí hem perdut molta empenta, i la crisis no es excusa perque afecta a tots els municipis !!

    ResponElimina
  58. Crec que els d´UDEM tindrian que canviar-se el nom per JUDEM, jubilats d´Empuriabrava, quines momies!!!

    ResponElimina