divendres, 10 de desembre del 2010

Sobre les darreres eleccions al Parlament

Encara no m’he refet dels resultats d’aquestes últimes eleccions, però em veig amb l’obligació moral de comentar-los, més que res per expressar el malestar i el neguit que m’han provocat.

El triomf de CiU és clar, massa, al meu entendre. Podrà manar i aplicar les seves polítiques sense masses dificultats. Això em genera una certa por a la reculada que patirem a nivell nacional en matèries socials, èxits que han costat molt d’aconseguir i que es poden veure retallats en aplicació de polítiques purament de dretes. També em costa de digerir que el percentatge que se suposa de sobiranisme que hi ha al nostre país quedi reflectit en uns resultats que precisament no van en aquesta línea. L’independentisme ha baixat en representació al nostre parlament respecte a les últimes eleccions, i és més, si les forces independentistes s’haguessin presentat juntes hauria baixat igualment. Tot plegat lamentable!

Igualment lamentable és la pujada de partits molt allunyats en la seva ideologia del concepte de país que jo tinc: PP, C’s o PxC.

És evident que el poble de Catalunya ha castigat l’últim tripartit.

Al meu entendre el meu partit, ERC, ha estat castigat en part injustament. Evidentment no ens han perdonat que contribuíssim a fer President de la Generalitat a José Montilla. Tampoc ens han perdonat les discussions internes dins el partit. Hem sofert el desgast de governar en temps de crisi, tot i que crec que els consellers d’ERC han fet una feina prou lloable, millor que durant la primera legislatura. Hem patit també la competència d’altres forces independentistes.

Crec que la gent ha votat amb por i ha anat a garantir un govern compacte per sortir el més aviat millor de la crisi, però el futur és incert, depenem massa de la globalització mundial i de les decisions del govern espanyol.

A Castelló d’Empúries ha passat en general com a la resta del país. Victòria incontestable de CiU, el PP segona força política, baixada d'ERC, PSC i ICV, bons resultats de C’s i PxC i entrada a la política amb força de SI i un resultat més fluix per a Reagrupament.

Evidentment des d'ERC valorem molt negativament aquests resultats. Ara és temps d’anàlisi i de buscar solucions per remuntar el vol. Tenim les eleccions municipals a tocar i evidentment esperem fer uns millors resultats que aquests.

Són extrapolables aquests resultats a les eleccions municipals? Tothom diu que no, en tot cas aquests resultats no ajuden als partits que hem baixat.

Demano als militants, simpatitzants i votants d’ERC que a les municipals que ens ajudin a remuntar el vol amb propostes, suggeriments, idees...

Moltes gràcies.



3 comentaris:

  1. el 10 de juny del 2011 sera l'ultim dia de legislatura i el dia 11/06/2011 a les 12.00 hores la investidura del nou alcalde o vell. Ara be s'haura de començar a posar les piles si vol tornar a ser alcalde. La campanya serà més bruta que la 2007. HI hauran més partits politics a presentar-se. La gent de la Comtal Vila esta dividida en dues parts pel qual va fer la senyora Del Fresno, pero haurien de fer memoria enracordar-se que va passar el setembre 1997, novembre 2001 i el 23/06/2006. El factor Empuriabrava tornara a tenir la clau de la governabilitat i aquesta vegada no venen per ajudar a tirar del carro sino per portar el carro. La sensacio general el Sr. Sanllehi alcalde per majoria absoluta, aixo s'haura de veure, Qui no assumeix una derrota no es prepara per la seguent victoria. No ho deixi per l'ultim tot per que te tot a favor seu per tornar a ser Alcalde pero haura de posar molt mes per la seva part. Ánims i que les antigues autoritats no tornin que amb 12 anys de segons qui n'hi ha ben bé prou

    ResponElimina
  2. Crec que el problema que ha tingut ERC els darrers anys ha sigut el no escullir bé els seus socis. Amb el discurs antic de dretes i esquerres s´ha estimat deixar de banda la seva bassant catalanista i fer un viatge molt périllós al costat dels espanyolistes. Tindre un soci com ZP que ha mentit als catalans, fallant amb les seves promesses, la gent ho ha valorat. Crec que en aquest moment ERC tindria de estendre la má a CiU i buscar nous acords per
    arrivar junts al plantejament d´un referèndum per l´independència.
    A nivell local, crec que ERC tampoc ha escullit bé els seus socis, péro espero que els electors no s´ho facin pagar amb una devallada de vots. No seria bó per tots que pugessin grups de tendència espanyolista o rupturistas, treguen vots d´ Esquerre. El futur d´aquest poble i del pays, passa per un entendiment de Esquerre i Ciu i oblidar velles desavinences que l´unic que fan és beneficiar à molts pescadors que esperan la mala mar per recollir beneficis.

    ResponElimina
  3. La meva humil opinió es la següent:

    Heu perdut la meitat dels vots perque:

    1- La gent esta cansada del Tripartit i volia canvi
    2- No aporteu solucions concretes per la crisis, CIU sembla que te algunes propostes i dona mes confiança (ara veurem si tenen exit) per aixó els han votat
    3- Un tema que preocupa molt als ciutadans, la immigració. Vosaltres no heu volgut parlar del tema, en canvi el PP i PCX guanyen molts de vots perque parlen sobre el tema

    ResponElimina