divendres, 24 de desembre del 2010

He tingut un somni...

He somniat que vivia en un país on es podia ensenyar la llengua pròpia, sense que ningú de fora ho impedís.

He somniat que vivia en un país on els mitjans de comunicació oficials podien fer la seva feina sense que ningú de fora els digués amb quina llengua fer-ho.

He somniat que vivia en un país on les administracions es podien dirigir als seus ciutadans amb normalitat, amb la llengua pròpia i sense imposicions de cap tipus.

La llista de somnis és molt llarga i els somnis sempre em condueixen a un país normal on no he de demanar perdó pel fet de ser català i exercir com a tal.

Però els somnis s’acaben i el fet de despertar-nos ens porta a la realitat.

Hem sofert un altre atac a la nostra llengua, ara per part del Tribunal Suprem i no podem restar impassibles davant d’aquest fet. Ens hem de rebel·lar, des dels mestres, periodistes, polítics, gent del carrer... Tothom ha de col·laborar en fer de Catalunya una nació insubmisa davant d’aquestes imposicions.

Ja no n’hi ha prou amb manifestacions, ara és l’hora d’arromangar-se en el dia a dia. La unió fa la força, ja ho diuen, i és ben cert.

Les darreres eleccions ens han donat un nou Govern a Catalunya. Des de la Generalitat és des d'on primer s’ha de actuar, prenent les mesures oportunes per donar suport als mestres, periodistes i polítics i demés gent del carrer que es mostrin insubmisos davant l'imposició de la llengua castellana a segons quins àmbits

El sistema d’immersió lingüística que funciona a les escoles del nostre país és clar que s és un element d’integració social que no ens podem permetre de perdre. A més, garanteix un correcte coneixement de les llengües catalana i castellana per part dels alumnes. L’últim informe PISA així ho reflecteix.

Els senyors dels diferents tribunals que atempten contra la nostra llengua i el nostre model de societat, pretenent dividir el nostre poble per fer-lo mes feble. No ho hem de permetre. No podem acceptar que uns senyors que viuen lluny del nostre país puguin dir-nos com hem de fer les coses. No pot ser que el seu pes específic a l’hora de decidir les coses de casa nostra sigui tant alt, superior a la voluntat manifestada explícitament pel poble de Catalunya. NO POT SER!!!

DEFENSEM LA NOSTRA LLENGUA
INSUBMISSIÓ A AQUESTA SENTÈNCIA

1 comentari:

  1. . . . les lleis, les sentències etc. poden ser
    legals i legítimes. Tanmateix, però, una llei legal pot ser il·legítima, i aquesta ho és. No en tingueu cap dubte; per moltes raons que ara no venen el cas, però que seria bo parlar-ne.
    Es per això que em permeto suggerir una conferència, dues, tres, les que facin falta, donades per juristes. . .en tribuna oberta per poder opinar-hi.

    ResponElimina