dissabte, 23 de gener de 2010

Oportunisme (novament)

Fins aquí hem arribat! Només ens faltava llegir les declaracions oportunistes dels representants de CiU on ens insten a actuar econòmicament a favor dels desafortunats haitians, per una banda amb aportacions personals i per una altra a nivell institucional, segons es recull al Diari de Girona del passat diumenge.

Trobo molt agosarat, desafortunat i molt més que oportunista que CiU busqui desprestigiar la imatge solidària d’aquest equip de govern amb desafiaments com els que es recullen a l’article del diari, aprofitant la catàstrofe humanitària que acaben de patir a Haití. Els suggeriments, les recomanacions, les peticions sempre són molt ben rebudes per aquest equip de govern, sobretot quan es tracta de situacions d’aquest tipus. Però el que no es pot consentir és que CiU exigeixi una resposta a nivell particular dels integrants de la resta de la Corporació, a través d’un mitjà de comunicació i fent aquest desafortunat oportunisme amb el qual, personalment crec que, els ha fallat el màrqueting.

De fet trobo molt lloable el seu gest, molt humà.... però ha fallat la forma! Potser cal treballar en silenci i fer les coses de manera altruista i sense esperar sortir al diari per a donar a entendre que el govern municipal té poca sensibilitat respecte aquests assumptes.


Bé, independentment de tot aquest circ, vull explicar les actuacions que està portant a terme aquest consistori pel bé de la població de Haití. En primer lloc l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha buscat dins el seu padró algun haitià per a proporcionar algun tipus d’ajuda més directa. També es contactarà amb els centres d’ensenyament del municipi per a conscienciar a alumnes i pares respecte aquesta catàstrofe humana i les millors vies per a col·laborar econòmicament. I finalment es destinarà una ajuda econòmica de la partida de projectes de cooperació al desenvolupament, valorada en 2.000 euros.

Des del consistori també ens hem volgut posar en contacte amb la coordinadora d’ONG’s de les comarques gironines per tal d’aconseguir el millor assessorament.

A hores d’ara estem treballant bé, en silenci i rigorisitat, sense fer d’aquesta situació un espectacle mediàtic i electoral. No hauria estat més ètic que l’oposició hagués concertat entrevista amb l’Alcalde, evitar-nos demagògia i consensuar una línia d’actuació única? Això pel que veiem no els interessa...

Senyors, una cosa són les paneres de Nadal i una altra sismes de set graus...
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada