divendres, 15 de gener del 2010

Formació continuada per frenar l’atur


El passat 24 de desembre el Ple va aprovar els pressupostos municipals d’aquest Ajuntament per al present exercici, el 2010. Amb un total de 20.303.000 euros el consistori castelloní afrontarà totes les despeses i, el més important, les inversions que s’executaran durant els propers mesos. Hem fet veritables malabarismes per aconseguir uns números que s’ajustin a la política de contenció econòmica iniciada l’any 2007, una filosofia necessària en temps de crisis com aquest i sobretot tenint en compte el pla de sanejament.

Ara toca estrènyer una mica més el cinturó i ser responsable amb els temps que toquen. Precisament el pressupost municipal està pensat així i la partida de serveis socials pren importància. Tenim clar que la millor política per a dur a terme una bona atenció a les persones és centrant-nos en la formació dels castellonins en situació d’atur. Apostem clarament en aquest procés formatiu d’ensenyament continuat en tasques d’hosteleria i treballs familiars per a la atenció dels més grans.

Recentment hem conegut una dada que ens amoïna i posa de manifest la importància dels serveis socials que us comentava: el nombre d’aturats a Castelló d’Empúries ha augmentat dels 722 del 2008 als 926 comptabilitzats el 2009, un efecte que es produeix per igual a 185 dels 221 municipis de la demarcació gironina. Sabem que això no depèn de nosaltres, però volem contribuir per poc que sigui a aconseguir un alt grau de prosperitat i benestar per a tots els nostres veïns.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada