dimarts, 15 de desembre del 2009

Medalla a ESTEVE HUGAS

Un dels moments més especials d'un Alcalde és quan toca compartir les satisfaccions dels altres, les dels seus veïns. Precisament aquest dijous passat vaig ser convidat a assistir al lliurament de la medalla al mèrit turístic que el President de la Generalitat, José Montilla, i el Conseller d'Innovació, Universitats i Indústria, Josep Huguet, atorgaven a un empresari local i un castelloní de mena com és l'Esteve Hugas. Amb ell i la resta de la seva família vaig compartir una nit d'emoció i molta satisfacció en veure que es reconeixen la feina i la tenacitat d'algú que tant ha fet per la vida comercial i turística del nostre municipi.

És una satisfacció per a aquest Ajuntament i pel teixit comercial d'Empuriabrava veure com es reconeix la tasca empresarial del Sr. Hugas, una feina que implica màxima dedicació familiar a l'hora de conduir un negoci que contribueix a impulsar l'economia de casa nostra. Si els turistes no troben un lloc òptim per allotjar-se aquests no es quedaran i la promoció no es produirà.

En aquest sentit la Gran Reserva amb el complex Comte d'Empúries i l'aparthotel Xon's Platja han contribuït a consolidar el vessant turístic i comercial.

La contribució d'Esteve Hugas a Empuriabrava ja ve de molt enrere. Podríem definir-lo com un dels personatges que, des de bon començament, van creure en aquesta única i singular marina residencial. Crec que és de justícia recordar que un dels seus primers contactes amb Castelló d'Empúries va ser amb els orígens d'Empuriabrava, treballant per a l'empresa que construiria el tramat de canals navegables.

Més de quaranta anys després les contribucions d'aquest empresari emprenedor continuen sortejant els difícils temps de crisi i afortunadament esdevenen un exemple a seguir en el sector del turisme, fins al punt de ser reconegut amb aquesta distinció al mèrit turístic.

Des d'aquí no em queda res més que reconèixer públicament una vegada més el paper fonamental d'aquest castelloní i de la família Hugas-de Batlle en el desenvolupament social i econòmic del nostre municipi.

Salvi Güell
Alcalde de Castelló d'Empúries


Aquesta carta ha estat publicada al Diari de Girona el dimarts 15 de desembre de 2009.

Nota: Per un error del maquetador de l'article la carta apareix publicada amb el títol "Medalla a Josep Huguet" en comptes de "Medalla a Esteve Hugas".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada