dijous, 10 de març del 2016

Què entenem per promoció econòmica d'un municipi?

A Castelló d’Empúries, com a cada municipi, tenim unes particularitats que ens fan ser únics i diferents.

Som un municipi bàsicament dedicat als serveis, i per tant, podem dir que predominen les empreses que ofereixen tot tipus de serveis a la gent que hi vivim tot l’any i també a la gent que ens visita al llarg de l’any.

En això ens hem de basar doncs, quan programem accions de promoció econòmica, però això si, sense descuidar cap dels altres sectors econòmics de casa nostra.

Dins promoció econòmica també hi podem incloure ocupació. I cada vegada caldrà apostar més per tirar endavant iniciatives per potenciar aquest àmbit, tant en l’àmbit municipal, com comarcal, o nacional. Ha de formar part de l’ADN d’una administració invertir en polítiques que afavoreixin a la nostra gent desocupada, qui té feina i es vol formar, polítiques específiques per a joves emprenedors, polítiques que afavoreixin la igualtat de gènere també en el treball...  I tants altres aspectes que formen part d’aquest àmbit. 
  
És necessari també establir un marc a on es pugui debatre i tirar endavant iniciatives de suport del comerç local. És bo que els comerciants s’associïn per poder defensar els seus interessos i  que l’administració tingui interlocutors clars. És bo que les diferents associacions elaborin les seves pròpies propostes i les consensuïn amb l’Ajuntament per tal de poder-les fer efectives. Calen sinergies entre administració i privats, s’ha demostrat que els resultats són molt millors que si cadascú va a la seva.

I en l’àmbit de promoció, en turisme crec que al nostre municipi hi ha unes mancances que s’han de resoldre el més ràpid possible. Disposem d’oferta cultural, sobretot al Centre Històric, amb l’afegitó des del 2011 que estem dins la Red de Juderías. Gaudim del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Disposem d’Empuriabrava, amb  24 Km de canals navegables, platja i la desembocadura de la Muga. El que no tenim encara és un organisme capaç d’aglutinar les iniciatives públiques i privades, en forma d’Institut Municipal o Patronat. Aquest és l’òrgan que ha de regir la promoció en l’àmbit turístic del nostre municipi. Pot ser quan aquest Ens estigui constituït, (era un dels punts claus del nostre programa electoral) tindrem clar a quines fires hem d’anar, què hi anem a fer i a quines no cal anar-hi. I potser no tornarà a passar que no anem a Fitur (fira de referència dins el nostre àmbit geogràfic i fira de contactes irrenunciable) per falta de disponibilitat personal o manca de material (segons paraules de l’actual regidor de turisme).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada