dilluns, 18 de febrer del 2013

Text refós del POUM, penúltima estació?


El passat 15 de febrer a dos quarts de dues del migdia, hora poc afortunada al nostre entendre per passar per Ple qualsevol  tramitació del POUM, es va aprovar el text refós amb 14 vots a favor (equip de govern, Entesa i PP) i dues abstencions (ERC).

Fem memòria:

Març 2005. Aprovació de l’avantprojecte del POUM.

Maig 2006. Aprovació inicial del POUM, amb el plantejament de construcció de 4.141 habitatges nous.

Març 2007. Aprovació text refós.

Desembre 2008. Aprovació del nou avantprojecte del POUM. Obertura d’un gran pla de participació ciutadana amb 59 reunions i amb el recull de 44 sugeriments.

Setembre 2009. Segona aprovació inicial del POUM, amb 45 dies d’exposició pública, amb presentació de 175 al·legacions (76 amb el mateix redactat) de les que se’n van estimar 52.
Entrada en vigor de la llei 26/2009, amb la qual canvien els paràmetres alhora d’establir convenis urbanístics, i per tant dels 36 convenis signats, 22 es desestimen i en queden 14 d’aprovats. A data de febrer de 2013, i definitivament, en queden 11 d’aprovats.

Febrer 2011. Entra a l’Ajuntament l’informe de la Oficina Antifrau en que exculpa de qualsevol fet irregular al regidor i alcalde denunciats pels grups municipals de CiU i PSC-PSOE.

24 de març 2011. Aprovació provisional del POUM. Paral·lelament havíem tingut converses amb el Departament de Política Territorial de la Generalitat per consensuar diferents aspectes del POUM.
Un cop aprovat provisionalment el POUM, s’envia a la Comissió d’Urbanisme i aquesta emet un informe de 79 pàgines i que en la valoració inicial de l’expedient del POUM diu el següent:

“Havent vist i analitzat la proposta , tot i tenir en compte que les preexistències actuals d’uns assentaments urbans, sobretot pel que respecta al teixit urbà d’Empuriabrava, envoltats d’uns espais no edificables, clarament protegits, configuren un model poc adequat als criteris urbanístics actualment vigents, la voluntat del Pla, d’oferir uns criteris i unes estratègies, que suposen configurar un nou model d’ocupació de sòl que eviti la dispersió en el territori, afavoreixi la cohesió social i es consolidi com un model globalment eficient es considera adequada. 
A més a més, tant pel que fa als terrenys classificats de sòl no urbanitzables, com en gran part dels espais que es classifiquen de sòl urbanitzable, s’observa la clara voluntat de fixar els mecanismes per a preservar els valors paisatgístics d’interès especial, natural, ecològic, i en alguns cassos d’alt valor agrícola, dels espais que configuren la zona humida dels Aiguamolls de l’Empordà i tota la seva àrea d’influència“

Els acords de la Comissió d’Urbanisme són suspendre l’aprovació definitiva i supeditar-lo a la presentació d’un text refós. A més, posa una sèrie de condicionants:

Cal obtenir set nous informes.
Demanen dues modificacions o incorporacions als sistemes.
En el sòl urbà consolidat, fan vuit consideracions de caràcter tècnic a incorporar.
En el sòl urbà no consolidat  i/o actuacions en el sòl urbà fan cinc consideracions a tenir en compte.
En les actuacions aïllades en el sòl urbà demanen una modificació i una recomanació.
En els plans especials fan tres consideracions a tenir en compte.
En el sòl no urbanitzable fan set consideracions.
En la documentació del pla, en els aspectes normatius, detecten set errades materials a rectificar.

Una vegada resoltes totes aquestes consideracions es proposa al Ple del dia 15 l’aprovació del text refós, amb les que volem fer les següents observacions:

El canvi més important respecte a l’aprovació provisional és en el Pla Parcial Urbanístic PPU-4  “Les Calandrieres”, ja que la part discontinua del sector es classifica com a no urbanitzable, seguint les instruccions de la Comissió d’Urbanisme.

Es manté la dàrsena de Flamicell.

El polígon “La Muga Sud” augmenta la edificabilitat (de 110 a 164 habitatges) (4’48 habitatges/Ha. a 5’51 habitatges/Ha.)

Es posposa el vial de darrera dels horts, pendent d’una avaluació d’impacte ambiental.

PMU-7 “Port Moxò” , desapareix el conveni i es marca a la fitxa els sistemes mínims de vials i equipaments (5.192 metres quadrats).

PMU-16 “Mas Llebrer” (El Trabuc), es perd l’oportunitat que el municipi (Empuriabrava en concret) conservin el mas de titularitat municipal.

Apareix a Les Calandrieres una parcel·la de terreny que abans no formava part del polígon, arrel d’un conveni de 2002 que entenem nosaltres del que no es pot atorgar cap compensació i que en data 30/11/2009 ja es va desestimar al·legació al respecte.

Vist tot aquest procés i tenint en compte que el que es proposa és aprovar el text refós que deriva del document d’aprovació provisional al que nosaltres hi vam votar a favor, i vist que hi ha aspectes del document del text refós que no ens satisfan com s’han resolt per part de l’actual equip de govern (el més important el tema del Mas Llebrer) el nostre vot va ser el d’abstenció.

Ara s’obrirà un període d’exposició pública, on es podran fer al·legacions. Si no hi ha cap al·legació que modifiqui substancialment el document s’enviarà a la comissió d’urbanisme per tal que en faci l’aprovació definitiva. Si s’acceptés alguna al·legació que modifiqués substancialment el document, hauria de passar altra vegada pel Ple de l’ajuntament.

De totes maneres, tot i que no ens acaba de convèncer del tot, sí que volem manifestar que aquest document del POUM ens satisfà molt més que el que varen presentar l’equip de govern del 2003 al 2007. Creiem que va valdre la pena l’esforç fet pel nostre equip de govern (2007-2011) i pel nostre grup municipal en concret. Es tracta d’un planejament de municipi molt més acurat, respectuós amb al medi ambient, i d’un creixement més moderat (2.408 habitatges nous a construir).

22 comentaris:

  1. Salvi, gracias a ti el pueblo no es ignorante, el actual ayuntamiento no informa de nada, suerte de tu bloc

    ResponElimina
  2. aquesta parcel.la nova de les calandrieres ens podria dir qui es el propietario, aixi potser entenem el fet de que ara hi surti contemplada. ja sap voste que el sector CALANDRIERES va esser un dels mes complicats de la legislatura 2007-2011,

    ResponElimina
  3. Qui es el propietari de les calendries?

    ResponElimina
  4. Crec q el poble hauria de saber quan porta facturat INTERLAND a l'Ajuntament x aquest concepte del POUM. Segur q ens esgarrifariem. Salvi, es possible saberho?

    ResponElimina
  5. Debo decir que que el PP no es de mi gusto pero aplaudo la nueva ley que quieren aprobar para reducir el numero de concejales de los ayuntamientos como por ejemplo el de Castello, donde tenemos 13 concejales que cobran y tienen iphone, de los cuales una gran mayoria no hacen nada porque poco tienen pa hacer.

    Porque tenemos que pagar el pueblo, porque esto es un pueblo, a 13 politicos (bonito numero) si no rinden ni nos aportan nada? No tenemos a los empleados publicos que ya los pagamos? No seria mejor dedicar una parte de este dinero a otros fines mas importantes?

    ResponElimina
  6. especialmente con la gran calidad de los concejales que tenemos la gran suerte de tener.

    ResponElimina
  7. En moments de crisi, i amb la que esta caiguent als politics, penso que caldria una bona explicacio, com diuen ara transparent, transparent, d'aquest POUM, Calandrieres, parcel.les que apareixen, altres que desapareixen, qui son els propietaris desde l'any 2004 fins ara, estaria be publicar els canvis de propietat o opcions de compra. Com es que una zona protegida per llei, s'incorpora al pla del Poliol, per repartir els beneficis entre alguns amiguetes mes, qui son els beneficiats, be es epoca de transparencia, espero que al poble algu expliqui el perque de tot plegat.
    No soc cap vident pero tinc males vibracions respecte el meu poble, cas Millet, Lloret,Barcenas,Pretoria, penso que aviat algun cas ens esquitxara, es el que es nota a l'ambient, i mes a Empuriabrava.
    Que pasa amb els amarradors, que es va vendre la concessio molt be de preu amb una previsio d'ingresos altisima i ara no es cumpleixen les espectatives, diuen per la marina que fins i tot hi ha alguna rosa que esta força marcida, per no dir espantada amb el temps que fa.
    Temps als temps, com diuen "a cada porc li arriba el seu sant marti"
    Salut.

    ResponElimina
  8. es comenta per la casa gran que la plantilla del 2013, contempla una plaça de tècnic superior de Gabinet d'Alcaldia, i que esta preparada per una persona en concret, la qual tenia interessos en l'antic POUM, Salvi creus que te alguna cosa a veure, penseu fer alguna cosa des-de l'oposició, com per exemple impugnar la plantilla en base del decret Rajoi que no permet la creació de noves plaçes.

    ResponElimina
  9. suerte del contrasetac y de este blog, si no nos enteriamos de nada en el pueblo

    ResponElimina
  10. si aquest que li diuen el KARANKA ha dimitit per que no dona de mes, com es que avui encara ens ha passat una circular firmada per ell, cosa de bogos, taules amunt taules avall per tant nomes queda demanar
    AUGE DIMISSIO
    SANLLEHI DIMISSIO
    KARANKA DIMISSIO, no que aquest ja ho ha fet

    ResponElimina
  11. salvi ja que ets el unic contacte amb l'exterior, tu saps si es possible ocupar una plaça d'interventor de un ajuntament intervingut com el nostre, per algu que no sigui interventor, gracies per endevant

    ResponElimina
  12. Volem un ajuntament mes transparent, hem suspes segons l'ultim estudi fet, perque no es publiquen els pressupostos? no es diu el que cobren els regidors?

    transparencoa zero

    salvi tu has de fer aquesta tasca

    ResponElimina
  13. El dia d'avui sera recordat com el dia de la fi d`Empuriabrava. El dia que es va acabar d`ensorrar definitivament. El dia de la prepotencia i la soberbia. EL DIA DE LA ZONA BLAVA.

    ResponElimina
  14. descansi en pau, Empuriabrava.

    ResponElimina
  15. no sigueu tant pessimistes, tot el que es pinta es pot despintar, i tot el avui es de color blau demà pot esser de color blanc un altre cop.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot serà canviar de govern municipal, abans...

      Elimina
    2. No vull ni imaginar-me què haguès passat si tu, Salvi, haguesis estat qui impulsés fa quatre anys el tema de les zones blaves... Crec que ja t'haurien penjat del pal més alt. Mira la que van liar-te amb la òstia dels atermenaments gairebé "sin comerlo ni beberlo". El xou esperpèntric que van montar a la platja petita! I ara... una cosa que els afecta moooooooooolt més i de manera directa a tothom, ningú diu pràcticament res! Com si fos el més natural del món ficar d'un dia per l'altre més de 2.000 places de zones blaves. Vamos, no me jodas! Aquí veiem la puta manipulació que hi ha en aquest poble. Crec recordar que quan van montar el patètic xou dels atermenaments va ser la primera vegada que veiem al carrer al Sr. Sanllehí i el Sr Serra després de deixar de ser mandamasses. Per a allò sí que van voler ser allà en primera fila, però per altres coses, no!!

      El Sr. Sanllehí no sé quins interessos deu tenir amb això de la zona blava, però més enllà de recaptar diners per a les arques municipals deu haver qualcom més. No insinuo res perquè no sé què deu ser, de debó. Però el que sí que és segur és que hi ha alguna cosa. Una persona no es somet a tal desgast electoral pel bé de la comunitat. O, si vols, per 250.000 euros l'any. Aquí hi ha alguna cosa que espero podem enterar-nos tots el que vivim en aquest poble.

      Però al marge de la política crec que és de justícia reconèixer que el Sr. Sanllehí passarà (objectivament parlant) a la història per ser l'alcalde que més ha fet per la destrucció del comerç d'Empuriabrava. Una mesura així no serà gratuïta i sabem de segur que tindrà les seves conseqüències negatives pel teixit comercial del municipi. Que ho hagi volgut obviar del centre històric (perquè darrerament l'importa una merda), ho entenem, però que vulgui descgastar-se d'aquesta manera a Empuriabrava, sincerament no ho entenc. Aquest paio és massa cobard per desgastar-se envà o per l'economia municipal. Veurem què hi ha.

      Elimina
    3. Molt ben vist i dit

      Elimina
    4. A/a del anònim del día 28 de Març a les 5:44.

      NO pot dit vosté "ningú diu pràcticament res!". Això no ho permeto. Això es una mentida.

      Arran de la implantació de la zona blava, va néixer una nova associació que el seu objectiu principal (en aquest moment) és de frontal oposició a aquesta implantació. Es van reunir dos mil signatures en una setmana i es va organitzar una manifestació de protesta que va arribar fins a l'Ajuntament. També es va interposar un recurs administratiu. Lamentablement, no s'ha aconseguit moure ni un gram la postura de l'Ajuntament.

      Aquesta postura s'ha pres, tant amb el Sr. Sanllehí a l'Ajuntament o amb el Sr. Salvi Guell si fos el cas.

      Les persones amb responsabilitat a l'Ajuntament, amb independència de la formació política, han de tenir molt clar, que tant els veïns com els comerciants d'Empuriabrava NO VOLEM LA ZONA BLAVA.

      Lamentablement, estic d'acord amb el comentari del dia 21 de Març: LA FI D'EMPURIABRAVA.





      Elimina
  16. el que mes en sorpren es que la udem i els regidors d'Empuriabrava no obren la boca. Sera perque son uns titelles ?

    ResponElimina
  17. pero que voleu esperar de aquests, tres, si no titelles de l'amic sanllehi, un sobresous per compensar les pensions i un agent immobiliari que no ven ni el que esta venut, UDEM DIMISSIÓ, heu estat una estafa electoral per els veins Empuriabrava

    ResponElimina
  18. Molta gent tenia esperances amb la Udem, pero s'ha vengut al capo de Castelló. No han fet res per Empuriabrava, ens al contrari la estant acabant de arruinar.

    ResponElimina