dilluns, 19 de novembre del 2012

Moció d'Esquerra per la retirada d'honors a Juan Carlos de Borbón i a tots els membres de la Casa Reial espanyola


Esquerra ha presentat la següent moció per al proper Ple ordinari que es celebrarà el dia 29 de novembre de 2012 a la sala gòtica de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries:


Atès que
Joan Carles I fou proclamat Rei d’Espanya el 22 de novembre de 1975, succeint al dictador Franco com a Cap de l’Estat espanyol;


atès que prèviament havia jurat “los principios fundamentales del Movimiento”, principis fonamentals de la dictadura franquista, dues vegades: el 23 de juliol de 1969 i sis anys després amb Franco ja mort;

atès que en tots dos casos va jurar lleialtat als principis fonamentals del “Movimiento Nacional” i en el jurament de l’any 1969 va declarar: “Recibo de su Excelencia, el Jefe del Estado y Generalísimo Franco, la legitimidad política surgida el 18 de julio de 1936”, acceptant, conseqüentment, la sublevació colpista en contra de la legítima democràcia republicana, que va provocar la mort de més de mig milió de persones, l’exili de moltíssimes persones, la posterior duríssima repressió que va durar 40 anys i les execucions sumàries que van assassinar, entre d’altres, al President Lluís Companys;

atès que d’aquests juraments no es coneix la seva renúncia explícita;

atès que el seu regnat entronca directament amb el del seu avantpassat Felip V de Borbó, responsable de la pèrdua de llibertats nacionals que encara a hores d'ara els Països Catalans no han recuperat;

atès que el passat dia 27 de setembre Castelló d’Empúries es va declarar territori català lliure;


El grup d’ERC-AM proposa al Ple de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries l’adopció dels següents acords:

1 Declarar persona non grata Juan Carlos de Borbón i a tota la Casa Real Española al nostre municipi.

2 Retirar tots els símbols monàrquics  borbònics del nostre municipi, com poden ser plaques commemoratives, noms de carrers, places o avingudes, i altres que hi puguin haver.

Reprovar qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país. Declarar que com a societatdemocràtica que volem ser, necessitem un sistema polític on totes les persones siguin iguals en drets i deures i sense privilegis, un Estat Català basat en la igualtat, fraternitat i llibertat.

Remetre aquest acord a la Casa Real Española per tal que en tinguin constància. 


11 comentaris:

  1. Jo crec que us equivoqueu. Ara mateix no és moment d'excloure ningú de cares a unes eleccions. Cal sumar esforços. La independencia no és nomes cosa de republicans, sino de tots aquells que creuen que Catalunya està discriminada. De res serveix fer aço si despres proposeu que el castella sigui, com el català, lleguna cooficial en una eventual Catalunya independent.

    ResponElimina
  2. ¿alguien sabe alguna cosa sobre el bar de los arcos en cual hubo un tiroeteo con metralletas por un tema de drogas?

    ResponElimina
  3. Ara que el Senyor Sanllehi i la Sra. Antonia Carbonell son a Israel amb el tema Red de Juderies. Es moment de recordar que aixo va ser idea del Govern d Unitat. En els 12 anys que el senyor Sanllehi ( 95- 20002 ) mai se li va passar pel cap incorporar el municipi a aquesta Red. I doncs ... Ningu hi va pensar . Fins el setembre del 1999 no es va celebrar a Castello aquella festa jueva del primer cap de setmana de setembre. I em sembla que des de Turisme algu va proposar varies vegades celebrar un Hanuka amb l ajuda del Rabi de Berlin ( amb casa a Empuriabrava ) i mai hi va haver hi el minim interes per part de les autoritats encapalades èl senyor Sanllehi. Aquesta es la realitat de la politica , a vegades uns recullen allo que altres han sembrat pero despre no diguin que els altres eren dolents . Per que si no avui no seria a Israel. anonim escrit al blog de Salvi Guell 15.03. 2012


    Avui 15/12/2012 finalment es celebra la festa de la Hanuka. Agraeixo que s'agafessin en serio l'escrit. per aixo aquest municipi va com perque algu s'escoltava aquella senyora de Turisme. Com diuen els castellans . MAS VALE TARDE QUE NUNCA. gracies.

    ResponElimina
  4. M'arriben els ultims esdeveniments ocorreguts a Castelló 2000. Un senyor que es Alcalde fa un mes i mig enrere promet als treballadors que no tiraran a ningu al carrer. la setmana passada l´àlcalde es reuneix amb els treballadors , els treballadors li recorden la promesa i l'alcalde contesta:

    si fa un mes vaig dir una cosa , doncs ara dic el contrari . Be senyor alcalde m'agrada que la gent el vagi coneguent. Ja era era. Porta dos treballadors al carrer i no seran els ultims. Una empresa ben original aquesta. Porta mes 10000 hores extres pagades de febrer del 2001 al juny 2007. Te una gerenta que va comencar repartint papers per turisme que se n'anava a estendre la roba en hores de feina i a donar el menjar a l'home. Un cap de paletes que no té ni puta idea que és jardiner ( i dels mediocres) . UN cap de electricistes que hi te la filla i el gendre, només falta la dona, i un cap de jardineria que es limita a cubrir l'expedient . tots amb bons sous per cert .

    De Castello 2000 hi ha una historia que em sospren i esta en boca de tothom , em refereixo a la maquina de treballar el PVC. Tinc entes que el seu dia c2000 va comprar una maquina de treballar el PVC. Es veu que hi havien treballadors que anaven a les tardes i feien les finestres de PVC dins el taller mentre es feien la casa nova. que original O sia amb diner públic es compren eines per usos privats . Que maco. Quina passada , jo vull treballar en una empresa com aquest.

    la meva pregunta es la seguent:

    1) qui va ordenar comprar la maquina.
    2) Quan va costar la maquina
    3·) eNCARA FORMA PART DE L'INVENTARI O JA S'HA DONAT DE BAIXA.SI S'HA DONAT DE BAIXA ES VENDRE OFER MAL BE
    4) QUI EREN ELS TREBALLADORS QUE ANAVEN A LES TARDES A FER-SE LA FINESTRES DE CASA I AMB QUIN PERMIS ESTAVEN A LES INSTAL.LACIONS PÚBLIQUES FORA D'HORARI LABORAL.

    Quan en una empresa passen aquestes coses, no es pot anar bé de cap manera. tAMBÉ TINC ENTES QUE QUAN ES VA FER EL CANVI DEL CALABRO A RIPOLLES VAN DESAPAREIXER MOLTES COSES. AL.LUCINANT TOT PLEGAT.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo soc trevallador de C 2000 i no he vist mai aquesta maquina. Quan publiqueu algo, pregunteu al menos al personal que hi trevallem i no inventeu històries.

      Elimina
  5. La persona que han fet fora de C2000 cobrava un bon sou i no fotia no brot !!

    ResponElimina
  6. L'alcalde actual no li importa gens el seu poble, es un pollitc professional que nomes pensa en la seva carrera politica, i si per aquest motiu s'ha d'acabar de carregar el poble amb zones blaves per tal de quadrar els numeros, doncs ho fara. Li importa ben poc el comerç de Castello o d'Empuriabrava ja que no fa vida al municipi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. Esta clar: el comerç l'importa ben poc. La zones blaves a Empuriabrava seran la ruina del comerç. QUINA VERGONYA de personatge. No entenc com a dins de l'equip de govern hi ha regidors que tenen comerç a Empuriabrava i no han sigut capaços de dir-li que aquest NO es el camí. Comerciants d'Empuriabrava, recordeu: CIU + UDEM = ZONA BLAVA.

      Elimina
  7. ? y la udem que hace ? esta abducida por el alcalde y sus secuaces ?

    ResponElimina
  8. quina llastima, reflota l'economia municipal, amb sous mileuristes, quan els amics de tota la vida i els nuclis familiars de sempre se estan for-ran a costa dels impostos de tothom, l'ultima nota general per totom perque resulta que algun amigue't por taba els nens al bus escolar amb un vehicle municipal, resultat nota per tots els treballadors amb nens o sense nens, quan el mes just potser hages estat sanció per l'interessat i problema resolt.
    PERO NOI ES UN DE LA CORT REIAL.......................

    ResponElimina
  9. felicitats a santi vila, no conseller del nou executiu del sr, mas, santi vila conseller, carles paramo diputat al congres, on queda el sr. sanllehi, crec que se li ha passat l'arros.On son aquelles promeses preelectorals, vindran diners ha ca basats subvencions d'aquí i d'alla, sanllehi dimissió,nomes pot presumir de inaugurar el túnel del vent i ni tant sols es un projecte d'aquesta legislatura,aixo si de reduir el seu sou i els dels seus amiguets ni perlar ne

    ResponElimina