dilluns, 14 de maig del 2012

Les zones blaves necessiten un consens


El passat dia 11 de maig a les 8 del matí vam fer un Ple ordinari al nostre Ajuntament a on es va aprovar la instal·lació de 2.757 places de parking amb sistema de pagament en zona blava.

Aquest cop s’ha superat! Aquest cop sí que l’ha fet grossa! El govern municipal ha decidit implantar zona blava a la part més concorreguda d’Empuriabrava i el centre històric. Més de 2.700 places que els veïns d’aquest municipi hauran de pagar si volen estacionar el seu vehicle a la zona comercial de Sant Mori, el passeig marítim, les avingudes Pompeu Fabra i Europa i el centre històric. En definitiva, un disbarat! 
La greu situació econòmica que tots travessem no necessita mesures d’aquest tipus, sinó estratègies que promoguin el sector turístic i comercial del nostre entorn. Amb mesures d’aquesta mena foragitem els visitants i provoquem una nova ferida al (permeteu-me l’expressió) moribund sector turístic del nostre país. Els ciutadans d’aquest municipi no es mereixen una nova càrrega econòmica, que ja es suma a la pujada d’impostos establerta per aquest ajuntament.
¿De què serveix que la legislatura anterior treballéssim per integrar-nos a la Red de Juderías, aconseguíssim certificats mediambientals i de serveis per a les nostres platges i certificats de qualitat turística, si ara aproven mesures sense consensuar amb ningú? Així perjudicaran als nostres ciutadans, els nostres comerços, els empresaris turístics, els treballadors del sector de serveis, les empreses de lloguer d'apartaments, els seus propietaris, els hotelers amb els seus ostes, els restaurants i els seus clients...
Els que vivim a Castelló paguem aquest any un 15% mes d'IBI que l'any passat. No castiguem més a la nostra gent!
Entenem que s’ha de buscar fórmules per a finançar els serveis que presta l'Ajuntament, però això no ha d'anar en detriment dels nostre ciutadans.
Està bé que els nostres visitants col·laborin a finançar els serveis d'un municipi turístic, però aquest tipus de mesures s'han de consensuar. 
Tampoc és correcte provocar greuges entre ciutadans, ja que per exemple els vilatans del centre històric no disposaran de cap descompte per poder aparcar davant casa seva com sí el tindran els que viuen a Empuriabrava. 
I la platja de la Rubina? Serà intransitable, ja que hi haurà un desplaçament important de gent que abans es banyava a la platja de "Passarel·la" i que ara aniran a la Rubina. 
Creiem també que l'estudi econòmic que preveu recaptar 250.000 euros/any amb aquesta mesura és massa agosarat, per no dir-ho d'altra manera. Últimament els càlculs que fa l'Ajuntament per les diverses concessions pequen de massa optimistes, con en el cas dels xiringuitus de la platja.
Creiem que ha faltat diàleg i que aquesta mesura no s'havia d'haver aprovat ara. Ha faltat consens. També creiem que una mesura d'aquest tipus s'hauria d’haver implantat per fases, no com ara, amb 2.757 places de nova creació. 
Cal responsabilitat a l’hora de prendre decisions i, sobretot, abans de passar res per Ple, diàleg amb els ciutadans que són en definitiva els  qui acabaran pagant.

64 comentaris:

  1. los de la udem me han decepcionado, como se nota que no viven en empuriabrava. Nos han tomado el pelo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los de la UDEM os han decepcionado a algunos, porque a otros ya hace mucho que les vimos el plumero, ha sido un invento de CIU para restar votos al PP, Entesa y al PSC en Empuriabrava y muchos habeis caido en la trampa, ahora no os quejeis.
      Lo mismo que SI tambien ha sido un invento de CIU parar restar votos a ERC.
      Quien no lo ve está ciego.

      Elimina
    2. Soy el de las 0:52. Udem me ha decepcionado mucho pero los prefiero mil veces a Escutias, Genoveses y Nicetos.

      Elimina
  2. En Empuriabrava quasi forçosament t'has de moure en cotxe. Posar zones blaues serà un desastre: el montserrat del centre ja definitivament entrarà en suspensió de pagaments, i així segurament cada cop mes comerços de Sant Mori. Lo poc que recaptin per zona blaua ho perdran en menys taxes d'activitat.
    Està clar, però, que potenciarà a les bicicletes (i potser motos?). Però en general serà perjudicial per l'activitat económica.
    En quant a les platjes, farà que molta més gent vagi a la platja de la rubina (si continua gratuita), que quedarà ja colapsada a les 10 del matí. Però es tracta de parc natural, que rebrà així molta més càrrega de gent. Sembla que els del parc encara no s'en han donat compte?

    ResponElimina
  3. Fins el dia d'avui les decisions unilaterals que prenia en Sanllehí li havien sortit gratuïtes, és a dir, ningú li feia resistència i la gent no obria la boca. Fins avui.
    El poble ha despertat i per fi hem pogut veure un símptma que Empuriabrava pot estar unida si se sent amenaçada. Les zones blaves són una amenaça pel comerç agonitzant que ja pateix. La mostra d'avui és una mostra que la desesperació dels seus ciutadans ha arribat a punts insostenibles.
    Aquest matí, veure el centenar de persones a la plaça de l'Ajuntament m'ha fet veure que en Sanllehí si no rectifica té un greu problema. Un important problema. Segur que ara meysté le moviment que ha sorgit, cal recordar-li que l'any 2006 també va menysprear la plataforma... i va acabar perdent l'alcaldia.
    Avui en Sanllehí no ha vist un centenar qualsevol de persones manifestant-se, sino que ha vist un centenar de -majoritàriament- votants seus protestant per una decisió que no ha consensuat ni acordat amb ningú. Penseu que avui ha estat a la manifestació el mateix Joan Serra, primer tinent d'alcalde d'en Sanllehí durant 12 anys...
    Gràcies a Dèu les coses estan canviant a la vila del Pingüí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, l'equip de govern s'ha disparat un tret al peu. En Sanllehí molt nerviós fins a perdre els papers. Els portanveus dels manifestants molt bé. És el començament d'un canvi de cicle a Empuriabrava ? L' UDEM liquidada del escenari polític ?

      Elimina
  4. Si l'ajuntament es troba en una situació tan complicada i es veu obligat a buscar nous ingresos, llavos encara que no m'agrada pagar per aparcar, prefereixo la zona blava que no que ens incrementin els impostos, basicament l'IBI.

    També crec que la zona blava te coses positives com poguer trobar lloc per aparcar en ple agost.

    Per exemple a Figueres, pots aparcar al centre en una zona blava practicament a qualsevol moment. Segur que els botiguers de Figueres no voldrien treure la zona blava,

    ResponElimina
    Respostes
    1. L' IBI l'han apujat un 15 %. A Figueres l'han apujat un 5 %. I no compari vostè les places d' aparcament de Figueres amb les d'Empuriabrava. No hi ha excusa, l'han feta molt grossa.

      Elimina
    2. Perdó,m'he equivocat,a Figueres l'oposició va proposar reduir l'IBI un 5%, per quedar al 10%. Però amb la difícil situació económica de la ciutat dels detalls, ja veurem com ha quedat.

      Elimina
  5. vergonyos la presencia de l'alcalde al pati del palau, en presencia dels manifestants, com sempre autoritari, xulesc i prepotent, nois aixo esta decidit, es fara i si voleu podeu pujar i us ensenyarem com queda, en fi com l'hugo chavez, esto es mio por que lo digo yo

    ResponElimina
  6. De l'Augè que us pensave-ho, si era la marca blanca del Sanllehi, a ell li interesava entrar al govern igual que el de SI

    ResponElimina
  7. UDEM! En aquets temps que corren és necesiten profesionals i no xupasousderegidor com l'Augè que no té ni idea de que és gestionar una regidoria. i els que volien un "SOMNI" PER cASTELLÓ, ja veieu! El món está ple de titellaires, titelles, titellots i guinyoles!

    ResponElimina
  8. He visto el video de TV Emporda y me sorprendido de lo bien que argumentado su posicion, Nicola, el portavoz:

    1-En Roses hay zona azul porque tienen problemas de aparcamiento, hecho que no sucede en Empuriabrava. Por lo tanto se trata de una medida puramente recaudatoria.

    2- Si el ayuntamiento tiene problemas economicos no los tiene que trasladar al comercio. Porque no aplica otras medidas como reducir costes, especialmente en un ayuntamiento con un exceso de trabajadores.

    3- Aunque fuera positiva la zona azul, con la crisis economica existente, este es el peor momento.

    4- Que costaba informar antes a los comerciantes y escucha sus propuestas o criticas?

    ResponElimina
  9. patetica l'intervencio del sr,auge a tv roses o sigui la tv del regim., no vaig tenir por, pero vaig sortir per cames de l'ajuntament per la porta del darrera, aquet senyor se na parit de tot nomes l'interesen els 1200 al mes i la servitud al sanllehi, AUGE DIMISSIO quedat a casa si us plau

    ResponElimina
  10. La udem ya ha conseguido lo que queria un sueldo y colocar a los suyos. Me acuerdo de una reunion en el xon que nos dijeron que su prioridad seria no seguir explotando Empuriabrava, y que antes de cobrar mas impuestos reducirian los costes del ayuntamiento. Han hecho todo al reves.

    ResponElimina
  11. No es comparable posar zona blaua a figueres que posar-la a empuriabrava. A empuriabrava, on hi han els comerços, quasi que només s'hi pot anar amb cotxe, per la majoria de la gent es massa lluny. A figueres en canvi, la zona blaua afecta només als de fora, ja que els de figueres es mouen caminant.
    A més, no entenc com volen subastar cars els xiringuitos nous d'empuriabrava i al mateix temps hi posen zona blaua que farà que hi vagi menys gent.

    ResponElimina
  12. Jo crec que hi ha molta gent que es beneficiarà de la zona blava.

    Per exemple tots els residents que viuen on hi ha zona blava podran aparcar el cotxe en zona blava pagant nomes 10 euros. Hi ha gent que viu a Delta Muga o Bahia que en ple agost les passa magres per aparcar al costat de casa. Ara nomès pagant 10 euros s'asseguran trobar aparcament facilment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdoni, però jo no crec que haver de pagar 10 euros per un aparcament que abans era gratuït suposi alguna mena de benefici... A Empuriabrava tenim lloc de sobres per aparcar (no hi ha més demanda que oferta i per tant no és lògic apujar-ne el preu). A més a més, la zona que han triat per posar les zones blaves és una zona turística i comercial. El que jo crec és que volen treure diners d'on sigui i no els hi importa si fan mal als comerços d'Empuriabrava, perque a Castelló continuaran igual de bé que sempre. N'estem farts de que no hi hagi igualtat de tracte entre els que resideixen a Castelló i els que residim a Empuriabrava. No formem part del mateix municipi? No és el deure de l'Ajuntament equilibrar les desigualtats per tal d'assolir el bé comú per a tots amb igualtat d'oportunitats, és a dir de manera JUSTA? O és que potser a l'Ajuntament l'únic que hi ha és el de sempre... Enxufisme, egoísme, choricisme i campi qui pugui amb els diners...? No vull pensar així, perque em sembla molt i molt trist, però és difícil no sentir-se ofès quan cada poc temps ets víctima d'una o altre injustícia. Els que vivim aquí no som pitjors que els que viuen a Castelló i mereixem que es respectin els nostres drets igual que allà.

      Amb molt de respecte com a crítica constructiva...
      Salut a tothom

      Elimina
  13. I també crec que encara que els comerciants ara veuen que els pot afectar negativament, i sense cap mena de dubte tenen tot el dret a queixar-se i opinar, a la llarga els hi sera beneficios. A Girona, Roses i molts altres pobles quan es van fer els carrers centrics peatonals hi estaven en contra i al cap d'un temps han vist que han sortit guanyant.

    ResponElimina
  14. Porque no reducen sueldos ? Porque no despiden a los que cobran un paston y no dan ni golpe?

    ResponElimina
  15. UDEM = Unidad para Destrozar Empuriabrava

    ResponElimina
  16. UDEM = Unidad para Decidir los Enchufados de Empuriabrava

    ResponElimina
  17. Jo pensava que Udem faria neteja a Empuriabrava, incrementan a seguretat, fen neteja de moros i xusma. No que ens tocaria el collons als que treballem i aixequem el pais.

    ResponElimina
  18. El concejal de la policia en lugar poner de zonas azules deberia dedicarse a controlar a los immigrantes ilegales que viven en Empuriabrava.

    ResponElimina
  19. Perque no acomiaden a uns quants xucopteros i parasits com en Niceto, fent fora a 5 d'aquest i reduir el sou a 10 mes d'aquesta mena, no faria falta zona blava.

    ResponElimina
  20. tens rao acomiadar el xucoptero, el anicet,i els 5 parasits que son 5 directors tecnics i el cap de personal, quina inutilitat, i reduir el sou a l'alcalde i 9 regidors agafats a l'atzar que nomes sen salvin 3, el puerto,l'auge, i el de la bugadaria be aquest ultim no que sembla ser que devant del seu negoci no hi possen zona blava i ja te el premi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et deixes alguns com Gusos i Carrasquillos.

      Elimina
    2. O Jofres i Pujols... L'una amb el cuento de ser la secretària li cauen quasi 4.000 al mes. I l'altre amb el cuento de ser l'exgerent uan altra morterada! i ves sumant

      Elimina
    3. http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/-/10-administracions/34805-el-govern-de-castello-condemnat-a-pagar-la-part-del-sou-que-va-treure-a-la-cap-de-premsa-de-lalcalde-anterior.html?tmpl=component&print=1&page=

      Elimina
  21. se comenta por los amibientes cervezeros, que los trabajadores del ayuntamiento estan bastante cabreados, que los regidores podian haber destinado 50 euros de su sueldo mensual para hacer un pequeño pica pica el dia de la patrona, y asi fomentar la armonia y amistad entre ellos que por lo que se escucha no es muy satisfactoria, en fin el año que viene sera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Solo faltaba eso, como si no cobrararn poco.

      Elimina
  22. Aquest que diu que la zona blava a la llarga serà beneficiosa per empuriabrava, encara no s'ha enterat de les diferencies entre empuriabrava i roses.
    Als de l'actual govern: d'aquesta mesura no ens oblidarem, dins de 3 anys perdreu tots les eleccions. Perque serà molt fàcil, el partit que ens aseguri (devant de notari, que ja sabem lo mentiders que son els politics) que treurà les zones blaves guanyarà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. pues si tu maxima aspiracion es que quiten las zonas azules, haztelo mirar.... yo creo que lo que necesitamos es un buen gestor de los recursos que tiene este municipio, que sea lo suficientemente valiente para tomar las decisiones de hagan falta para cuadrar numeros y hacer las inversiones necesarias. Las zonas azules... en todos sitios hay y no se acabo el mundo.

      Elimina
    2. has intentat aparcar al mes d'agost a la zona comercial?

      Elimina
    3. Mira, en aquest blog tampoc es decidirà res, però es el colmo de que perque tu no puguis aparcar a prop de la botiga just els 15 primers dies d'agost (has probat de caminar una mica?), defensis la zona blava. Quan la posin es quedaras amb molts menys clients, pero tranquil, que podran aparcar just devant teu.

      Elimina
    4. bien, entonces quien es el gestor valiente ?

      Elimina
  23. estem farts de la propotencia del sanllehi i el seu equip, que nomes es preocupen de tornar favors els seus amics de la llista, el venedor de chatarra, li canvien el bar de puesto al mercat, li donen parada a la filla per devant de molta gent que porta anys esperan, i per acabar lo del mercat dels trastos vells al trabuc, els demes tots putejats, visca sanllehi i el seu equip d'iluminats.

    ResponElimina
  24. No volieu Sanllehí? Doncs vingaaaaa, aquí el teniu!! Gaudiu-lo al màxim!

    ResponElimina
  25. Jo estic fart de pagar impostos, si la solucio es la zona blava, doncs encara que no m'agrada per mi es molt millor que pagar mes d'IBI o escombraries. El turistes també han de contribuir al manteniment del territori, si no sempre paguem els de sempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. els turistes encara gràcies que venen. Però per tu sembla que, cap problema, pagaràn lo que calgui i continuaràn vinguent. Jua, jua.

      Elimina
    2. els turistes venen si troben qualitat i la qualitat val diners

      Elimina
  26. la zona azul pueder ser una buena idea pero creo que se han equivocado en la forma de plantearla. Lo normal seria exponerla antes y recoger las opiniones de los ciudadanos de ampuriabrava y castello. Aunque los que se fueron a manifestar representan a una muy pequeña parte de la gente del municipio, la gran masa no se manifiesta pero no comparte las formas del alcalde y los concejales, especialmente los de la udem

    ResponElimina
  27. retallant els sous d'alguns parasit seria una mesura que compartiria molta gent del poble

    ResponElimina
  28. totalment d'acord amb zona blava a cambi de no apujar l'ibi, pero malauradament tindrem zonza blava, i ja hem pagat un 15 per cent mes de ibi, i tambe d'escombraries tot i haver reduita la plantilla de cenet en 10 persones, el sr.sanllehi ja no sap d'on treure els diners, pero si que es cert que fins ara no ha parlat per exemple de deixar de cobrar una part dels seus sous.

    ResponElimina
  29. La solució es reduir gastos. per exemple, tots els actes culturals menys lo de terra de trovadors, anular les subvencions. Les associacions, dons lo mateix, la majoria d'elles s'han 'constituit' per xupar de l'ajuntament i altres administracions. No ens tenen que fer cap pena.

    ResponElimina
  30. la solucion tambien pasa i viendo la lista de los sueldos que estos dias corre por la calle, en reducir sueldos de segun que se dice tecnicos, y tambien de nucleos familiares hay familias que segun este listado ingresan mas de 10.000 mensuales, creo que se tendria que repartir un poco el dinero del ayuntamiento, y no que quedara focalizado en tres o cinco familias, arxivera y arquitecto, inspector en cap tributario y inspectora tributaria, secretaria y hermano y excuñada y exsuegro y exsuegra, tecnica en bienestar y caporal, en fin unos ingresos mensuales que muchos ya quisieran en los tiempos que corren.

    ResponElimina
  31. salvi penso que has de reflexionar, sobre les declaracions fetas el dimarts, molts esperem que tornis, pensi ets l'esperança que ens queda per derrocar un altre cop al etern.

    ResponElimina
  32. que casualidad mirando el plano de las zonas azules, resulta que la zona libre de aparcamiento sera por un lado el trozo del club nautico, sede del bar timoner y del bar del sr, garvin y por el otro lado la zona comprendida desde la ultima rotonda hasta la muga donde esta ubicado el local del sr martinez y una escuela de idiomas, casualidad o no?

    ResponElimina
  33. rebaixar sous dels que mes cobren. Es una solucio molt rapida

    ResponElimina
  34. ens podriem estalviar uns 400 mil euros anuals

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entera´t d´una vegada que els sous dels funcionaris NO els pot baixar el mateix Ajuntament, es una potestat del Govern central i de la Generalitat.

      Elimina
    2. primer: l ajuntament te autonomia de decisio en els sous dels politics, tambe sobre els contractes laborals, la gran majoria, i sobre les emprses com castello 2000,
      Segon : es poden fer coses si es te voluntat.

      Elimina
    3. Si l'ajuntament es declara en suspensió de pagaments, pot fer un ERO encara que siguin funcionaris. No es tracta de rebaixar sous, es tracta de tirar a fora. I, sino, dons que simplement no els pagui, i que peti tot i es fagi una ERO per necessitat. Lo que no pot ser es que, els politics, per evitar mals rotllos, no redueixin els gastos de l'ajuntament.

      Elimina
  35. Es a dir la timonera te un bon enchufe.

    ResponElimina
  36. El problema es que l'alcalde actual no fara cap reducció de personal perque no vol enfrontar-se a certa gent, i els seus regidors no tenen ni veu ni vot.

    ResponElimina
  37. vergonzosa la actitud del alcalde en la sesion plenaria de ayer, la prepotencia a la que ya nos tiene acostumbrados, furgones de policia y efectivos de la policia local en fin en su linea, y deprisa i corriendo pedir a la generalitat para abrir los locales existentes en la playa, sus xiringuitos no han tenido aceptación, ser sanllehi ejecute un examen de conciencia y dimita por el bien de este pueblo.

    ResponElimina
  38. no sabem si qui l'aconsella es l'antic gerent i els seus amics pero senyor sanllehi encara hi es ha temps su fagi mirar, aquestes amistats el portaran a la ruina politica.

    ResponElimina
  39. que es fara dels diners de la zona blava ?

    ResponElimina
  40. Lo dels xiringuitos a la platja ja ha fallat, el concurs ha quedat buit. Aquest es un tema..., xD, es que no poden fer pagar algo als de mediterraneo azul? O aixó o que els impedeixin a ells també obrir els antics xiringuitos.
    La zona blava potser es posarà, però d'ingressos que no es creguin que en treuràn gaires. La gent no es tan tonta com els polítics tendeixen a creure.

    ResponElimina
  41. Estoy totalmente de acuerdo con la zona azul, es una regulacion positiva de los vehiculos y una rotacion de los mismos, lo cual contribuye a una mas comoda visita de la zona comercial, es un simple cambio de habitos de los empleados y propietarios
    que deben optar por zonas alternativas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¿Puede usted indicarme a qué zonas alternativas se refiere?

      ¿Usted realmente cree que por 3 semanas y 5 fines de semana al año, Empuriabrava necesita una carga (recordemos que esta regulación SOLO TIENE FIN RECAPTATORIO) como esta que terminará "ahuyentando" los clientes?

      ¿Puede usted decirme donde estacionarán los vecinos del edificio bahia (sólo por poner un ejemplo)? ¿Sabe usted que la gran mayoria no podrán acogerse a las reducciones por el simple hecho de no tener el coche empadronado en el Ayuntamiento? Y no diga: "pues que se empadronen" Debe saber que no se pueden empadronar las matriculas extranjeras.

      Elimina
  42. A l'anònim del 13/06 a les 13:00h...
    És evident que no tens una zona blava a la porta de casa teva!
    I per si no ho sabies i dit pel fantàstic alcalde d'aquest municipi, la zona blava no es fa per una necessitat d'aparcament (necessitat que existeix 15 dies l'any només en alguns llocs) la imposició de la zona blava (sense cap diàleg ni consens, com en les millors dictadures) es fa per a fer front a un préstec de l'estat espanyol.
    També es nota que no ets assidu de la platja d'Empuriabrava, perquè ara hauràs de pagar 5€ com a mínim, encara que siguis veí d'Empuriabrava, perquè, oh si, ni el gran defensor d'Empuriabrava Auge ho sap, TOTS, haurem de pagar per anar a la platja d'Empuriabrava, potser que tu siguis més assidu de la platja de Vila-sacra, o de la del golf de Peralada, o de la de Roses (maca i gratis per cert).

    ResponElimina
  43. M'agradaria saber exactament si ERC está o no a favor de la creació de les zones blaves. No serveix dir que hi ha d'haber consents. Si ERC governés, HO FARIA o NO HO FARIA ?

    ResponElimina
  44. Sembla que ara i a correcuita volen posar en marxa la zona blava a partir de primers d'Agost. SANLLEHI: DIMISSIO !!! AUGUE: DIMISSIO !!!

    ResponElimina