dijous, 5 d’abril del 2012

El Ple i la insubmissió fiscal

El passat dijous dia 29 de març, dia de la vaga general, va celebrar-se Ple al nostre Ajuntament. Els dos regidors d’ERC vam fer vaga a la nostra feina i vam assistir al Ple, com creiem que és la nostra obligació; ja que ens sentim servidors públics i no pas treballadors de l’Ajuntament. Així mateix, a l’hora dels precs i preguntes vam llegir un manifest a favor de la vaga i en contra de la reforma laboral.

Va ser un Ple amb 20 punts a l’ordre del dia, entre ells dos presentats com a assumptes urgents.

Al tercer punt es va tractar “donar compte de l’acord de l’Assemblea General de la Red de Juderías de España-Caminos de Sefarad“. Hem de dir amb satisfacció que el procés per entrar a aquesta important xarxa la va començar el nostre equip de govern el 3 de Juny de 2009, amb l’aprovació per Ple municipal de la sol·licitud d’admissió. El procés ha durat 2 anys i mig, amb la preparació d’un dossier molt complet, amb entrevistes amb membres de la xarxa i amb visites de membres de l’entitat a la nostra vila, la última el mes de juny passat (data en que jo encara era Alcalde) on ens visitaren l’alcaldessa de Girona i la secretària d’aquesta associació. Després d’aquesta visita només calia esperar, i en data 3 de desembre de 2011, vam ser admesos juntament amb la ciutat de Sevilla. A partir d’ara en formem part i l’Alcalde i una regidora ja varen assistir a una visita de treball a Israel d’una setmana de durada amb les despeses pagades per part d’aquesta associació.

El punt n. 8-1 era “ratificar un acord de la Junta de Govern Local de 13 de febrer de 2011 referent a la resolució del contracte de serveis de recollida de restes de poda i jardineria“ Està essent  si més no curiós tot aquest procés. A la passada legislatura es va resoldre aquest concurs, només va faltar que ho aprovés el Ple. Amb l’entrada del nou govern aquest punt no va passar per Ple fins passats 7 mesos. Una vegada resolt per Ple, i adjudicat a l’empresa guanyadora, aquesta renuncia a fer el servei i s’ha de tornar obrir un altre procés de selecció. La pregunta és: què ha passat durant aquests 7 mesos en relació a aquest servei perquè ara l’adjudicatari presenti la renúncia?

Un dels punts presentats com a urgent va ser aprovar un pla d’ajustament a 10 anys per tal de poder fer un crèdit per poder pagar les factures pendents que té el nostre Ajuntament amb els proveïdors. Aquesta és una fórmula imposada pel govern central, amb un decret que envaeix clarament   l’autonomia municipal. En el grup d’ERC ens vam abstenir ja que la documentació (5 pàgines plenes de números) les vam tenir 5 minuts abans de començar el Ple, i evidentment, la proposta no la vam poder estudiar i per tant vam prendre aquesta decisió. Hem de dir que el nostre Ajuntament deu a proveïdors 3’7  milions d’euros. D’aquesta facturació mig milió d’euros corresponen al clavegueram, i per tant, a mesura que es cobren les contribucions especials es paguen. També cal dir que les diferents administracions supramunicipals deuen al nostre Ajuntament 2’3 milions d’euros. El préstec que contractarà a l’Ajuntament per atendre aquestes factures serà de 2 milions d’euros.

El nostre grup va presentar una moció a favor de la insubmissió fiscal, o sigui, instar a l’Ajuntament que iniciï el  procés per tal de pagar tots els seus impostos a la Generalitat en comptes de fer-ho al govern central. Tècnicament es viable, i ja hi ha altres ajuntaments que aquest any ho faran, així com molts particulars. La moció va ser derrotada: 2 vots a favor, 4 en contra i 10 abstencions. Tot plegat decebedor, tenint en compte que al nostre municipi estan representats al consistori a més d’ERC, SI i CiU, dos  partits polítics teòricament catalanistes, nacionalistes, sobiranistes o independentistes. He dit bé, teòricament, perquè a l’hora de prendre decisions que signifiquin un avenç a l’autogovern del nostre país, almenys a la nostra vila, els regidors d’aquests dos partits s’arronsen, no fos cas que votar alguna proposta presentada per nosaltres els causés algun mal de cap o mal de ventre.


21 comentaris:

  1. Quant d'independentista de boquilla hi ha en aquest municipi. Començant pel gros i acabant pel petit.

    ResponElimina
  2. lo mas curioso del pleno quizas ha sido el puntos 8.1, tanto por los siete meses desde el concurso hasta la adjudicación, curioso a la vez por el hecho que se comenta en los cervezeros, que el actual adjudicatario ha encontrado algunos exregidores de manera bastante amenazante, cuando este señor en principio no tendria que tener ningun problema con el actual equipo, vaya mientras se dedique a la pesca del atun,y embarque a segun que invitados, y tambien lo extraño del caso ha sido la renuncia del ganador del concurso, porque será

    ResponElimina
  3. no s'enten que si ens deuen 2,3 milions, mig milio son clavagueres que va per un altre costat l'ajuntament demani 2 milions, per que son on aniran destinats, ..................?
    potser que en puerto compri pintura i l'auge contracti els que va fotra fora per anar segons ells en contra del regim i no nomes a dos d'ells que ja sap perque ho ha fet

    ResponElimina
  4. La senyora del de la recollida de poda no anava a la llista d'en Sanllehí? Uiuiuiuiuiiii! Quina pudor que fa!!

    ResponElimina
  5. El de la recollida de poda no era qui se'n anava de pesca per l'Àfrica amb en Sanllehí? Uiuiuiuiuiii quina pudor que fa això!!

    ResponElimina
  6. En Sanllehi de independentista no te res. Avui es a CiU i tothom sen recorda que va estar a punt danar a PSC. I dema qu no et diu q estara al PP? Les jaquetes no tenen idearis i qui les porta tampoc. Lhonestedat ja temps q ha desaparegut a la politica d Castello.

    ResponElimina
  7. la sorpresa ha sido mia cuando he estado en el ayuntamiento para preguntar cuanto me sube el recibo de IBI, i los empleados me han dicho un 15 % mas que el año pasado, segun ellos el 5 del sr,sanllehi i el 10 del estado, a la pregunta de la obligacion de esta subida por parte del ayuntamiento nadie me sabe contestar, porque segun a mi entender no puedes evitar la subida del estado, pero si que el ayuntamiento puede congelar la suya, salvi por favor vuelve y salvanos de esta aberracion

    ResponElimina
    Respostes
    1. juas juas...parece que olvidaste la subida de el antiguo gobierno municipal, creo recordar que subio aprox. un 40%, que si,metetelo en la cabeza,mande quien mande, la solucion es subir los impuestos

      Elimina
  8. A l'anònim 07:07 voldria dir-li que no desesperi perque a Castelló ningú es desespera quan governa en Sensellei. Noi, les coses són així. Que no faci mala sang perque no li servira de res. Paciencia i a esperar que algun trnasfuga ens doni d'aqui 3 anys l'opcio de canviar de govern i fer fora quatre anyets mes a aquest paio de l'alcaldia. malauradament si no es així, aquest poble no escarmenta.

    ResponElimina
  9. La polèmica suscitada per la caceria del Rei al sud Àfrica em fa recordar un capítol semblant que va ocòrrer aquí a Castelló, quan el seu particular rei fotia el camp, no per caçar elefants però sí per pescar tunyines... i també a l'Àfrica. És el que té qui es creu noble, que fa pràctiques típiques de classe social benestant. La única diferència és que llavors no quèia la del pulpo i la bonança econòmica estava servida ni tampoc una presidenta volia expropiar YPF... Això era abans de passar a ser exAlcalde perquè mentre va restar a l'oposició ni tunyines ni elefants ni res de res, més sol que la una i sense un trist amic d'aquests que el convidaven a aquí i allà.

    ResponElimina
  10. ostia que bo, de qui parla aquest paio de les 10.02, vinga que expliqui qui es el que pesca la tunyna a l'africa com el rei, ha potser es tracta del reiet de castello, el que recull les fulles o el venedor de esperdenyes,

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajaja, que mala es la envidia, y mas sabiendo que vosotros lo maximo que podeis pescar es una pulmonia

      Elimina
    2. Pues más vale pescar pulmonías que posibles o presuntas corrupciones...

      Elimina
  11. Us agineu que en Rajoy o en Zapatero s'haguessin anat en alguna ocasió de caceria o de pesca amb algun empresari? Segur que a l'endemà mateix la premsa aniria plena i la maquinària anticorrupció es posaria en funcionament... llavors per què aquí ningú va escandalitzar-se quan en Sanllehí se'n va anar de pesca amb un empresari local? Els trapitxeos poden fer-se igual a gran com a petota escala. I la ètica professional ha d'estar present tant en presidents del gobern com ministres, com alcaldes i regidors...
    SANLLEHÍ DIMISSIÓ!!

    ResponElimina
  12. ja hi tornem, el ve corre i dile de l'auge no sen surt, aquesta setmana ha estat patetica, personal d'aqui capa alla, gent espantada per aquestas decisions presas sense to ni so, decisions preses dintre de un despatx sense gaire llum ni inteligencia, en fi que algu su faci mirar, no es tira endevant un poble nomes amb rencunies i anims de venjança.

    ResponElimina
  13. el poble esta aturat, no es fa res. Tenim un nivell de regidors penos que no els voldrien enlloc i un alcalde que nomes pensa amb els seus interessos. No anem be.

    ResponElimina
  14. es comenta que ja ha es l'hora de tornar favors, recordeu aquella mena de poblat que cada dissabte estaba montat a la zona del trabuc, i que estaba gestionat per un senyor que va formar part de la llista d'en sanllehi, dons despres de moltes queixes dels veins de la marina es va treura, pero mira per on es comenta que ja torna ha tenir permis per tornar a montar el poblat perque sera

    ResponElimina
  15. O suigui:
    1. En Sanllehí desmantella el mercat de les puces dels diumenges de Castellónou per quedar com un heroi al davant d'uns quants.
    2. Per un suposat bé públic és capaç de trencar el contracte que hi havia amb en concessionari del mercat. Decisió que pot suposar molts diners d'indemnirzació que haurem de pagar els castellonins.
    3. 10 mesos després, quan ja ningú se'n recorda, implamta un nou mercat de característiques similars, però al Trabuc.
    4. Els proempurrianravencs no es pronuncien i no posen el crit al cel davant d'aquesta decisió. On són les protestes per l'afectació negativa que això suposarà per a Ebrava?!?
    5. Curiosament (només casualment) el beneficiari és un sr. molt relacionat amb la darrera llista electoral de CiU a les últimes eleccions municipals...

    Això només té una lectura: Sr. Sanllehí, pagant favors s'acaba d'empastifar de merda hasta els ulls...

    SANLLEHÍ DIMISSIÓ!!

    ResponElimina
  16. Que podem esperarar d'una colla d'incompetents, un grup de politics que sense el seu amo i senyor no saben fer res. El poble fet un desastre, porten un any i no han fet res. Al final com sempre, quan faltin uns mesos per les eleccions pintaran 4 carrers i un parell de coses mes i tots contents. Aquest poble només el pot solucionar un partit politic que no estigui format per interessats i frustrats com passa ara mateix

    ResponElimina
  17. he estat observant el planol de les zones blaves, i no m'ha semblat veura pintat el tros de can serra ni el sikim, algu em pot donar llum sobre aquet tema, o tambe es una tornada de favors

    ResponElimina