dilluns, 30 de gener del 2012

Els pressupostos del 2012

El passat dijous, dia 26 de Gener, el Ple de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va aprovar els pressupostos de la Corporació municipal per aquest any 2012, amb 13 vots a favor (equip de govern i Partit Popular), l’abstenció d’Entesa i 2 vots en contra, els nostres (ERC).


El Ple dels pressupostos sempre es fa desprès d’aprovar les ordenances i les ordenances fiscals, de les quan se’n deriven els pressupostos municipals. Volem recordar que nosaltres vam votar en contra de les ordenances fiscals en el seu Ple corresponent. Val a dir que vam presentar al·legacions i es varen ser desestimades totes. Evidentment, desprès d’aquest fet el més lògic era també votar en contra en el Ple de pressupostos.

Però la nostra voluntat és col·laborar en el govern de la nostra vila, per això vam fer unes propostes per a ajudar a equilibrar els números i per a dotar d’una manera més important algunes partides de caire social que, al nostre entendre, han quedat molt minses. L’actual equip de govern va rebutjar les nostres aportacions i, per tant, la nostra intenció de votar en contra no va variar.

Es tracta d’uns pressupostos on els ingressos pressupostats semblen força correctes, amb dues excepcions. Cal tenir en compte l’augment de l’IBI del 15 % (5% de l’Ajuntament i 10 % del govern central, en una clara invasió de competències de l’Estat envers l’autonomia municipal), i els més de 100.000 euros que deixarem d’ingressar arrel de la desaparició del mercat d’objectes de segona mà de Castellonou.


Les despeses venen marcades per l’augment d’1.100.000 euros en les amortitzacions de préstecs a llarg termini (fruit del pla de sanejament en qual està immers l’Ajuntament i també fruit del decret del govern central de l’obligatorietat de passar les pòlisses de crèdit a préstecs a llarg termini). Aquests dos paràmetres faran que l’endeutament de l’Ajuntament a finals de 2012 sigui del 78 %.


Les propostes que vam fer nosaltres per variar el pressupost van ser les següents:


-Rebaixa del sou de l’Alcalde d’un 15 %
-Rebaixa de les remuneracions de tots els regidors en un 15 %
-Rebaixa de les aportacions als grups polítics d’un 15 % (Aquestes rebaixes als sous dels politics ja les han aplicat altres ajuntaments, que creuen que la crisi la hem de pagar entre tots, igual que nosaltres).
-No apujar cap sou aquest any de cap treballador de l’Ajuntament. Està previst la puja de 6.000 euros/any en el sou d’una persona de l’equip directiu.Al nostre entendre això és inadmissible, i més tenint en compte els acomiadaments de 13 persones que ha hagut des del mes de Juny cap aquí.

-Reduir la partida d’assessoraments jurídics, 77.900 euros. Considerem que és una partida amb un import exageradament elevat, tenint en compte que l’Ajuntament ja té advocats en la seva plantilla de personal.


-Rebaixar l’import de la partida de premsa.


Aquests ajustaments demanats pel nostre grup venen a suposar aproximadament uns 95.000 euros, que davant d’un pressupost de 19 milions d’euros potser sembla una quantitat poc important, però que si ho comptem amb pessetes veurem que estem parlant de 15 milions de pessetes, quantitat prou considerable i totalment necessària per poder tirar endavant serveis que ara no es contemplen:


-Demanem que s’ampliï el servei de la borsa de treball, servei totalment necessari i més en els temps que estem passant. En la darrera legislatura aquest servei funcionava cada dia i ara només està obert dos dies.


-Demanem una major dotació de la partida del Pla Educatiu Entorn, molt rebaixada en aquests pressupostos.


-Demanem una major dotació de la partida destinada al banc d’aliments.


-Demanem que la partida destinada a les subvencions esportives sigui la mateixa de l’any passat. Aquest any es contempla una reducció de les subvencions esportives en un 61 % segons el pressupost aprovat dijous passat.


-Reclamem que l’Ajuntament assumeixi els 10.000 euros que costa l’aula taller de l’IES Castelló. Aquesta partida ha desaparegut del pressupost , i no es pot permetre que aquest import l’hagi de pagar l’Ampa de l’institut.


-No es pot permetre una retallada, tal i com contempla el pressupost, de les subvencions a les diferents escoles del municipi.


-Volem que augmentin les partides destinades a pagar el Casal d’estiu i el parc infantil de Nadal.


Com podeu veure, nosaltres el que preteníem era aprimar partides pressupostàries internes del propi Ajuntament i que aquests diners reverteixin en tota la societat castellonina.

Cal dir també que per l’actual equip de govern la valoració de llocs de treball del personal de l’Ajuntament no és cap prioritat. Per a nosaltres sí, per això la vam iniciar a la passada legislatura i falta poc per acabar-la. 
Amb aquest treball tindrem una valoració objectiva dels sous dels treballadors del nostre Ajuntament, amb comparació amb altres administracions. De tots els sous que estiguin per sobre del nivell, s’haurà de buscar una fórmula per adequar-los als imports que corresponguin. Es una altra manera d’estalviar en al capítol 1 de personal, més objectiva i més adequada en temps de crisi que no pas les mesures que fins ara s’han pres, totalment subjectives i en alguns casos totalment inacceptables.

Cal dir, també, que aquests pressupostos preveuen fer una inversió al nostre entendre molt important. És adequar l’espai que uneix la biblioteca, la farinera i Sta. Clara com a centre cultural, amb una subvenció del PUOSC de 206.687’35 euros que vam obtenir durant la passada legislatura. Llàstima que aquest equip de govern hagi deixat perdre una subvenció que anava destinada a fer un buc d’assaig al Sta. Clara, espai que hagués complementat molt bé tota la oferta musical que s’ofereix en aquest espai.

33 comentaris:

  1. no es descabellado el incremento en la partida de asesores, ya que no se entiende como el sr.sanllehi aprueba una subida de sueldo de 6000 euros a un trabajador, y contrata gente nueva, contraviniendo el decreto del gobierno de 29 de Diciembre por el cual queda terminantemente prohibido cualquier subida de sueldo y mucho menos cualquier nuevo contrato de trabajo, en fin.

    ResponElimina
  2. i per Empuriabragva no demanes res? No m'extranya que no us voti ningu a la marina.

    ResponElimina
  3. perque no rebaiexen al sou del Niceto, a l'ajuntament ningu sap a que es dedica. Es el tipic excomunista que li agrada ser un burges

    ResponElimina
  4. Correcte el Decret de 29/12/2011 prohibeix agafar gent nova i apujar . I jo pregunto perque ningu denucia en el lloc adequat que se sàpiga als quatre vents. Un ALcalde imputat contractant nova gent i apujant sous , a una persona que precisament de talent no en te gaire sense voler entrar en altres consideracions.

    Per cert l'Ajuntament nomes ingresava 100000 Euros del mercat de segona mà. Doncs si que guanya calers el belga . 400 parades a 15 euros per 52 diumenges son 312000 Euros. Potser que s'ho plantegi l' Ajuntament .

    ResponElimina
  5. Sembla ser que en Pere Iglesias esta al darrera del Contrasetac, que fuerte !

    ResponElimina
  6. i l'enxufat de CENET, que esta fent? aquest es un ajuntament d'enxufats

    ResponElimina
  7. y estos de la udem que? nos vendieron la moto de que ampuriabrava mejoraria, yo nunca la habia visto tant mal y descuidada, da pena, esta triste, sucia, no se hace nada, que timo. este partido solo ha servido para colocarse ellos y parentela.

    ResponElimina
  8. Ara és l'Iglesies? Fa quatre dies l'alcalde matxacava al noi de la ràdio i l'acusava públicament que era ell. Després deien que eren els d'Esquerra i ara és l'Iglesies? Cullons, sí que tenen autors aquests del contrasetac. Déu n'hi do la son que treu a aquests convergents el contrasetac!!

    AUGÉ DIMISSIÓ!

    ResponElimina
  9. Aquest comentari del 4 febrer de les 12h.20'. . .
    Que ERC no proposa res per Empuriabrava ?
    Que de la borsa de treball no s'en beneficia ningú d'Empuriabrava ?
    Que no s'en beneficia ningú d'Empuriabrava del banc d'aliments ? I del pla educatiu de l'entorn , si la majoria d'activitats abans eren a Empuriabrava ?
    I ningú d'Empuriabrava va al casal d'estiu o a l'Eixanaca ?
    I escoles , no saps que a Empuriabrava ja n'hi ha dues ? Per cert , a l'Institut de Castelló cada dia hi van alumnes d'empuriabrava amb uns quants autocars
    I clus esportius ? Es que no n'hi ha a Empuriabrava ?
    Una altra vegada hauràs d'afinar mes amb els teus comentaris

    ResponElimina
  10. Esquerra té un Sant Benito amb la òstia d'Empuriabrava que costarà treure-se'l de sobra. I és molt injust perquè, mal pesi a moltíssima gent, pocs governs han fet tant -en una sola legislatura- per Empuriabrava. El govern d'unitat va treballar molt per la marina. Va trencar tots els esquemes d'en Sanllehí i va logarar fer una escola i un institut, amen de la llar d'infants. En Sanllehí NO volia de cap de les maneres que Empuriabrava tingués una escola ni un institut, per allò de la raça castellonina... I ves per on que qui va conseguir-ho van ser els malanomenats "enemics" d'Empuriabrava. I no parlem dels maldecap del cony de transport escolar (pels nens d'Empuriabrava, especialment), i dels ditxosos canals i atermenaments.

    D'aquesta manera, SAlvi, només em queda una reflexió sincera i -ala vegada- dolorosa, QUE SE'N INDEPENDITZIN d'una puta vegada!!!!!!!! CAstelló d'Empúries no ha d'aguantar ningú que no vulgui estar amb nosaltres. Que algú faci el favor de proposar un referèndum perquè s'independitzin d'una vegada i ens deixin estar tranquils. Si tot va bé, ells aniran bé i nosaltres, millor!!

    Podria ser el vostre reclam de cares a la propera legislatura, Salvi...
    Punt número 1 del programa electoral d'Esquerra: REFERÈNDUM PER LA INDEPENDÈNCIA D'EMPURIABVRAVA, de la Muga als Salins i del mar a la c-260 i vinga, CARRETARA I MANTA!

    Ah, i per cert: AUGÉ DIMISSIÓ!!

    ResponElimina
  11. Pel comentari Feb 7, 2012 06:13 AM.

    Ho porteu clar. Empuriabrava mai serà independent de Castelló, encara que a ERC us agradaria molt. Empuriabrava cada cop té mes poblacio, i cada vegada hi vota mes gent, a les proximes eleccions mes del 50% d'electorat serà d'Empuriabrava, ERC mai treurà mes de 40 vots a la marina que es el seu sostre electoral.
    En resum cada cop sereu un partit mes residual i minoritari, al final no us votarà ni en Tato. Encara sort que teniu un minim de vots captius al centre de la vila comptal, que també us va penalitzar a les ultimes eleccions pels vostres acords amb transfugues, peperos y bitxos varis.

    ResponElimina
  12. per cert

    contrasetac = antiempuriabrava

    ResponElimina
  13. Ostressssss, boníssim! Salvi, soc simpatitzan d'esquerra i comparteixo argument amb el que propasa aquest punt numero 1 en el vostra programa electoral. I ja teniu eslogan tambe: VOTA ERC: EMPURIABRAVA, CARRETERA I MANTA! Guanyeu de carrer!
    Espero que prosperi aquesta idea.

    ResponElimina
  14. Benvolguts castellonins i sobretot benvolguts empurriabravencs,Com esteu? Jo molt bé, gràcies. Aquests dies de tanta fred, tot i tenir la calefacció en marxa, no en faig prou, i em taput amb bitllets. M'he fet una manta amb bitllets cosits. No sabeu el que arriben a abrigar els bitllets de 500! Quina escalforeta. Però en fi, no estic aquí per parlar-vos dels meus euros, que massa us agrada parlar-ne...Avui estic aquí per parlar-vos de la EMD. Qui diu que no hem complert amb la nostra prioritat absoluta d'impulsar la EMD? I tant que ho hem fet! Gràcies a l'UDEM, partit a qui més l'interessava aquesta mesura, fa ja uns mesos que la EMD funciona a ple rendiment. L'Enxufat a Mitja Distància (EMD) -mitja distancia perque es la que separa el pontvell de l'ajuntament- fa temps que va ser col·locat, i el més important de tot: en el lloc d'un altre, com es fan els bons col·locaments! Per tant que no diguin que no hem complert la nostra promesa prioritària.Bé, ara ens podem relaxar i deixar passar uns mesets de legislatura amb la consciència ben tranquil·la després d'haver fet la feina. Ben feta, per cert! Estic molt orgullós de la meva EMD, i també de l'augment de sou a una de les meves preferides... De totes maneres, com a bon alcalde campetxano que sóc, us reconeixeré que no entenc això de la crisis, deu ser que els 77.000 euros anuals que cobro no me la deixen veure. En fi, quina mala sort, eh?Atenuament,Sense Llei. Alcaldeitor. 

    ResponElimina
  15. lo que mas me jode del ultimo comentario es que soy trabajador de castello 2000 y entre los pluses que nos han sacao y las subidas de retenciones de este mes me han convertido en mileurista, y encima caxondeo con hacerse mantas con billetes de 500 binladens

    AUGE DIMISSIO

    ResponElimina
  16. mas jodido esta al que por una meadita de nada le han echado 20 dias de sueldo, le ha salido mas caro que beberse una cerveza en un bar y tirar de la cadena

    ResponElimina
  17. Ya era hora que se pusiera orden en Castello 2000, que mas que una empresa parece una agencia de colocacion de amigos. Donde se ha visto a paletas y jardineros que solo trabajan por la mañana. A ver si la privatizan de una vez y el pueblo se saca este lastre

    ResponElimina
  18. a ver cuando se empieza hacer limpieza en el ayuntamiento y se bajan los sueldos a los que todo el dia se tocan los huevos

    ResponElimina
  19. si que debe ser una agencia de colocacion de amigos se expedienta a segun quien, unos por una meadita de nada 20 dias de sueldo, y otros por saltarse agunas analiticas i ser yernos de quien son nada, y encima el suegro se lleva coche nuevo pagando el pueblo cada dia a su casa asi ahorra mas i mas i mas i mas

    ResponElimina
  20. se dice que los cervezeros ya han colocao ar niño a trabajar al ayuntamiento, es verdad si es asi AUGER DIMISION
    PALASIOS DIMISION
    PUERTO DIMISION

    ResponElimina
  21. Se dice, se cuenta que el senyor que tenia l'exclusiva de recollida de poda té un resentiment que no se l'acaba ell solet i es dedica a desputricar de tots els membres del govern que la legislatura anterior van portar a concurs la concessió del seu negoci. Al perdre-ho està dolgut.

    Això qui ho podria explicar és en Salvi, però resulta que amb les noves condicions del concurs l'ajuntament s'estalviarà uns calerons que aniran molt bé per a altres assumptes, encara que aquests vagin per a pagar advocats i indemnitzacions d'acomiadaments improcedents. No hi ha res com un mal gestor a capdavant d'una administració...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em pots explicar com ha anat tot això de la poda?

      Elimina
  22. Que la gent no ironitzi gaire amb Castelló 2000 que la cosa no està com per fer moltes bromes. El més trist de tot plegat és que ningú es queixa, tu! Quan governava l'anterior govern per qualsevol cosa sortien espurnes de l'empresa, recordeu-vos de la famosa mútua, quan en realitat era una autèntica tonteria. Ara en canvi, sancionen a un treballador per pixar i ningú diu res. Retiren complements econòmics a bons treballadors i ningú diu res... Vamos, que sembla que ningú pugui contradir res del que decideix l'innombrable. I pensar que encara queden tres anys i picu.... Verge santa!

    ResponElimina
  23. Em penso que més d'un us trobarà a faltar, Salvi. Qui ho hagués dit, oi?!

    ResponElimina
  24. Definitivament NO CREC EN LA JUSTÍCIA D'AQUEST PAÍS.

    Incomprensible és la sentència d'en Garzón per les escoltes telefòniques del cas Gurtel. Però més incomprensible és que un jutge declini fer un judici on una fiscalia es presenta com a acusació particular quan observa presumpta prevaricació en relació a l'acció d'un alcalde. No m'ho puc creure!

    Espero que això pugui seguir d'alguna manera, perquè de ser definitiu això voldrà dir que en Sanllehí no marxarà de la poltrona i amb aigua calenta.

    ResponElimina
  25. Castello 2000 no es viable, nos sale muy cara a los ciudanos, mejor que la privatizen, seguro que nos ahorramos mucho dinero. Estan muy bien acostumbrados, en una empresa privada no duran ni dos dias

    ResponElimina
  26. El trabajador que meo en la calle e insulto a un ciudadano (cliente) ya estaria en calle si trabajara en una empresa privada

    ResponElimina
  27. l'ajuntament m'acaba d'enviar el rebut de les taxes d'escombaries i altres conceptes, 300 euros. A pagar impostos de rics pero el carrer estan bruts com un poble probre. El que no entenc es perque em cobren 36 euros per entrada de cotxe, si jo no tinc cap gual o garatje, Algu em pot contestar?

    ResponElimina
  28. Pot ser més d´un haurá de demanar perdó per las injurias que s´han dit.

    ResponElimina
  29. lo del rebut d'escombraries no te nom, cenet, fa un ere i acomiada 10 treballadors per reduir costos, la recollida de restes de poda s'adjudica per menys import que abans, i el rebut puja i puja senyors aixo no s'entent, i per contra alguns dels nostres politics menys dedicacio mes diners, en em begut l'enteniment.

    ResponElimina
  30. En Salvi si que se el troba a faltar sobretot per la dedicacio a la alcaldia i el municipi, d'escandol les explicacion del sanllehi per justificar el sou del ajuntament i consell, el que li ha preocupat nomes es que la suma dels dos en menys dedicacio sigui el mateix que cobraba abans,
    com sempre materialista.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Algu em sap explicar amb llenguatge planer com esta tot aixo de la recollida de poda? Que passa?

      Elimina