dijous, 1 de desembre del 2011

Diverses consideracions sobre la tercera i quarta fase del clavegueram d'Empuriabrava

Com a Alcalde de l’anterior legislatura (juny 2007 – juny 2011) voldria fer algunes consideracions sobre el tema que ens ocupa i preocupa.

E
l padró d’aquestes fases de clavegueram es va fer l’any 2005 i va ser el que varem utilitzar per tirar endavant les contribucions especials, que financen aquesta obra d’una envergadura tant gran. Cal considerar que és la obra civil més gran de la darrera dècada a les nostres comarques. El sistema de pagament va ser establert en el seu dia seguint l’exemple de les altres fases de clavegueram que s’havien fet a Empuriabrava, el 90 % mitjançant contribucions especials i el 10 % assumit per l’Ajuntament. A més l’Ajuntament ha d’assumir tot el cost de l’enllumenat. Estem parlat d’aproximadament  14 milions d’euros de cost, amb un total de 13.760 contribuents.

S
i d’alguna cosa ens hem d’empenedir crec que és de voler fer aquesta obra com si fos una sola fase, tal com es va preveure al 2005. Vista l’experiència viscuda crec sincerament que l’àmbit s’havia d’haver dividit i fer l’obra en diferents fases, més controlables i amb resultats més visibles per els nostres ciutadans.

D
es de l’any 2007 fins ara s’han anat  modificant les dades, ja que aquestes han anat canviant en motiu de les transmissions patrimonials que ha hagut i també s’ha anat depurant el padró, que des del començament patia moltes imprecisions i errades que avui encara es detecten.

A mitjans de juny de 2011 tot el que s’havia recaptat en contribucions especials s’havia pagat a l’empresa que executa les obres, ni un euro més ni un euro menys. Els impagats de les dues primeres contribucions especials   varen ser de aproximadament 1.300.000 euros, el  16 % del padró posat al cobrament. La recaptació feta va permetre pagar les certificacions d’obra de fins el desembre


Les certificacions d’obra porten una entrega a compte d’una revisió de preus del 6 % aprox. Aquesta previsió de revisió normalment es liquida quan s’acaba l’obra. Ara l’Ajuntament ha arribat a un acord per liquidar aquesta previsió amb els preus d’ara, pel que es rebaixarà el deute amb l’empresa en uns 400.000 euros.  De totes maneres a final d’obra hi haurà una liquidació amb la revisió de preus que toqui en funció de l’IPC dels anys des del començament fins la final de l’obra.


Creiem que l’empresa no es podia negar a recomençar el projecte sota cap concepte, i el fet d’haver-se retardat fins passat l’estiu, o sigui en dos mesos, és un fet greu inconcebible.


Cal dir que a mesura que en diferents àmbits entri en funcionament el nou clavegueram es podrà passar al cobrament la tercera contribució especial   pels usuaris del clavegueram beneficiats per aquest fet, sobretot edificis plurifamiliars que ja tenien aquest servei però que amb aquesta obra veuran molt millorat aquest servei.


Cal dir que el total de l’obra afecta a 13.760 usuaris, dels que 10.455 veuran millorada la xarxa de clavegueram que ja tenen i 3.305 ciutadans tindran una xarxa de clavegueram que mai havien tingut.


39 comentaris:

  1. Realment l'equip actual de govern, es bastant mediocre pero els pitjors de tots son els de la Udem, aquests ens van vendre una moto simplement per acabar enxufats.

    ResponElimina
  2. el clavegaram no se com esta, pero els carrers estan fets una merda, tot esta deixat i no es fa cap millora enlloc !

    ResponElimina
  3. un estat de deixadesa terrible tant en el nucli com empuriabrava, carrers deixats i bruts, deixalles de jardineria per tots costats, que fa l'udem per els veins d'empuriabrava que soms els que els varem votar, vendre llumetas de nadal a un mercat que no hi va anar ningu, en fi com ja molts diuen, AUGE DIMISSIOOOOOOOOOO

    ResponElimina
  4. els de la UDEM, nomes van vendre la moto un per cobrar un altre jubilacio, l'altre perque el tema de l'informatica no li funcionaba gaira be i s'asegura uns eurillos a final de mes, i el tercer la veritat es que el tema inmobiliari no es que li hagi funcionat gairabe mai ni en crisis ni sense crisis.

    ResponElimina
  5. Que pesaito estas con el tema de la dimisión. Que lastima que el Augé no se ponga las pilas y heche a mas gente de ese Ayuntamiento, sea por las causas que sea incluida las politicas. Lo primero que deberian saber esos enchufados es que los trabajadores de la administración no se deben decantar por ningún partido político, sino, se exponen a lo que esta pasando ahora. Limpieza general, sanear arcas municipales y que NO nos suban mas los impuestos.

    ResponElimina
  6. Doncs a l'anònim de 0:19 voldria dir-li que si espera que no s'apugin els impostos ho porta clar amb el Sr. Sanllehí, que només aterrar ja ha pujat l'IBI de totes les finques del municipi, quasi res!
    AUGÉ DIMISSIÓ!

    ResponElimina
  7. Auge, tens el suport de la grna majoria dels resident d'aquest poble, comença a fer neteja, especialment pels que cobren mes.

    ResponElimina
  8. Els treballadors no tenen dret a tenir cap opinió política? Doncs el primer que hauria de callar es l'ex gerent amic intim del prevaricador que quan va haver canvi de govern va manifestar publicament que faria tot el possible per anar en contra del govern d'entesa. Es que nomes molesten les opinions dels treballadors quan no aplaudeixen al Sanllehi? hi ha molt d'interes en fer callar a la gent i que ningú es queixi de res, visca la democracia

    ResponElimina
  9. Tenim el govern dels millors. Patetic, son tots uns titelles d'en Sensellei.

    ResponElimina
  10. aunque el auge se ponga las pilas, tiene que respetar el derecho de las personas, solo faltaria que los trabajadores de la administracion no pudieran opinar politicamente, o que los que venden cerveza, o los pasteleros no pudieran participar politicamente en las decisiones que afectan a su pueblo, solo faltaria

    ResponElimina
  11. que si, que me parece muy bien que tengan derecho a opinar politicamente, ¡¡¡¡¡¡faltaria mas!!!!, lo que pasa es que la gran mayoria han entrado a trabajar en el Ayuntamiento enchufados por ser afines al partido politico que estuviera en el poder en ese momento. Ahora, si ha cambiedo el color politico y los hechan, pues adios y gracias por el servicio. Lo que no puede ser es que para entrar se valgan de la politica y si los hechas se quejen de la politica. A la calle los enchufados y quien no lo merezca. Que hagan una plantilla acorde con el municipio, no es normal que en este Ayuntamiento hayan mas trabajadores que en Figueres o Roses. Limpieza y ese presupuesto que se vea en el municipio, que estoy harto de pagar y ver la dejadez que hay en el.

    ResponElimina
  12. el Auge pot començar a fer neteja per si mateix, declarar la seva activitat professional en negre i pagar impostos, despres que es posi al dia amb els IBIS i quan acabi amb ell mateix pot anar a mirar els altres. Per començar que vagi al maurici centre i revisi si estan al dia de tots els impostos i potser s'endura alguna sorpresa, corre per la casa gran un expedient que esta paralitzat per ordres de l'alcalde amb una quantitat força gran d'impostos no pagats pel negoci d'apartaments del delegat d'Unio. I si no en te pro pot continuar al xon's, seu de la UDEM i principal deutor de l'ajuntament del nostre poble.

    ResponElimina
  13. hay mas trabajadores en Cstello que en Figueras y Rosas? pero si deben tener el cuatriple y doble de poblacion, alguien me lo puede explicar??

    ResponElimina
  14. en esto si que hay que dar la razon al del comentario de las 22,07, vaya tela la cantidad de porqueria que hay en las calles, puntos de recogida de basura y jardineria, y por supuesto los ya celebres socabones en diferentes puntos del municipio, no solo en ampuriabrava y seguiriamos con largo etc etc......donde estan las grandes inversiones prometidas por el sr.sanllehi, con el argumento que si en la generalitat gobierna CIU, todo seria bufar i fer ampolles............

    ResponElimina
  15. HE OIDO QUE LA REGIDORA mONTSE escutia no queria
    devoler EL TELEFONO IFON DE LA LEGISLATURA PASADA, PORQUE DECIA QUE ERA SUYO, YA QUE LOS PUNTOS LOS HABIA CONSEGUIDO ELLA, ON LAS FACTURAS QUE HA PAGADO EL AYUNTAMIENTO, QUE MORRO....ALGUIEN SABE ALGO DE ESTO ?

    ResponElimina
  16. A l'ajuntament s'ha de començar a fer una neteja del personal que cobra un supersous, sense donar ni cop i sense cap formació universitaria.

    ResponElimina
  17. Srs del Ayuntamiento, bajen los sueldos un 25% a los trabajadores que ganan mas de 1500€, eliminen las prevendas, no suban los impuestos, eliminen el personal innecesario, a veces es mas economico indemnizar que aguantar un incompetente de por vida, estamos en un tunel y no se vera la luz hasta que el famoso capitulo I, baje en un 30%.

    ResponElimina
  18. Me habia dejado en el tintero un par de cosillas, el muchachito ese de las tiendas de los zapatos, hace algo? trabaja de algo? que concejalia representa? porque por empuriabrava se dice, se comenta que no sirve ni para jugar con el ifone que les han regalado, alguien lo tenia que decir....

    ResponElimina
  19. Auge, quina es la prioritat:
    tenir tanta gent treballant a l'ajuntament, uns quants sense fer res,
    o tenir el carrers nets, ben il.luminats, amb un bon manteniment?
    et varem votar pel segon.

    ResponElimina
  20. si sobra tanta gente, se comenta y rumorea por la casa gran que a partir de enero se reincorporan 2 personas que pidieron excedencia voluntaria, si es asi porque el sanlle los readmite, sin tener obligacion de hacerlo, o pesa mas el hecho de ser quienes son antes que mirar por la economia del pueblo.

    ResponElimina
  21. AUGE DIMISSIO..........................
    LA FIRA DE NADAL D'EMPURIABRAVA FRACAS TOTAL

    ResponElimina
  22. como es posible que la mayoria de mujeres de limpieza del ayuntamento esten de baja,y el trabajo no se hace y las ves pululando a la mayoria por la calle i en los bares del pueblo pagando los contribuyentes, que den trabajo a quien realmente lo necesita,

    ResponElimina
  23. es diu que els set directors d'area que es varen nombrar a principi de legislatura estan demanan augment de sou per l'any que be,esperem que no sigui aixi, en cas contrari algu s'hauria de fer-ho mirar, retallades per tot i aquets senyors amb supersous per no fer gaire res,que es dediquin aquets diners per tapar els forats de l'avd.marinada

    ResponElimina
  24. Los concejales actuales estan realizando una gran tarea, el alcalde realmente tiene un gran equipo de colaboradores, lo mejor de los mejor.

    Se esta notando en el pueblo, en 6 meses ya ha mejorado. En pocos pueblos hay gente tan preparada y competente en su ayuntaminto.

    ResponElimina
  25. haurien de fer proves d'alcoholemia abans d'escriure aqui, el de les 14:53 va ben mamat o es regidor, si els mateixos regidors reconeixen que no es fa res i que van a passar l'estona. on son aquelles subvencions que prometia el sanllehi? gent preparada i competent? lo mejor de lo mejor? doncs si aixo es "lo mejor" que te el poble podem plegar, tenim un nivell tan baix de politics que a cap empresa els fitxarien per res que no fos escombrar el magatzem.

    ResponElimina
  26. se comenta por la casa gran que la primera discusion entre el sanlle i la regidora iglesias ya ha sucedido ha causa de que el sanlle le queria subir 1000 euros el sueldo a su amigo del alma niceto, empezamos bien despidos para subir el sueldo de los amigos

    ResponElimina
  27. hablando de amigos tambien se comenta que la cena de navidad a la que han sido invitados los trabajadores del ayuntamiento i castello 2000, cada uno pagando lo suyo sea dicho de paso, se va ha celebrar en can serra, vaya pastel,ni pagando puedes escoger

    ResponElimina
  28. Aquest d'en Niceto es un gran vividor, el cancer de l'ajuntament son aquest tipus de treballadors.

    ResponElimina
  29. aixi que tenim regidors que son !barrenderos!

    ResponElimina
  30. Com potser que a l'ajuntament treballin administratius que cobrin 1.700 euros al mes i nomès treballant al matins? aquests sous no els aguanta cap ajuntament del mon, desprès no hi han cales per pintar els carrers. A veure si l'actual equip de govern pren mesures.

    ResponElimina
  31. les mesures son apujar el sou 1000 euros als que mes cobren com en niceto. si vols un bon sou a fer-li la pilota al sanllehi

    ResponElimina
  32. I tant que prendra mesures.

    - Pujar el sou als directors tècnics que pobrets no quanyen gaire i tenen feines a arribar a final mes.

    - Contractar el germà de la secretaria a rao de 2000 euros al més per treballar tant com el que cobra 1700 al mes.

    - Donar feina a una ex-aodl de turisme perque es del clan amb menys sou del qual tenia. ( Aquella que li cauen els cabells per que ens entenem )

    - Col.locar el fill pròdig d'E-brava amb un sou superior als 50000 Euros bruts de gerent de CENET06 . Un cas curios aquest.

    Els regidors d 'UDEM els hi han venut la moto als nous representants de la ROSA VENTS que aquest senyor guanyava 1200 Euros a l'Ajuntament de Roses. L'Augé va dir a un barri d'Empuriabrava que venia a treballar per menys cèmtims dels quals guanyava a Roses i en Salvi publica al seu bloc que guanyarà 14 pagues de 2700 Euros NETS . Els carrers estan tan bruts com sempre i més l'han vist discutir amb un treballador pel mig dels carrers. La mare Cabot es veu que ni obre la boca a les reunions.

    La meva pregunta es:

    Que fa l' oposció ? I el Comité ? I els regidors de l'equip de govern que treballen a la privada i no guanyen ni 2000 Euros nets ni treballant 11 hores diàries ? Helena tu has de vendre molts diaris em sembla i tu Agustí moltes sabates.

    un ciutada indignat .

    ResponElimina
  33. Pues yo tengo la esperanza que el alcalde y actuales concejales tomen medidas. El problema es que el equipo actual esta totalmente desmotivado y sin una dirección clara.En mi opinion van a pasar los 4 años sin hacer nada.

    ResponElimina
  34. Amb un municipi com Castelló on viuen mes de 10.000 persones hauria de ser posible tenir politics ben preparats i competents. A pobles petits on el carter, el flequer o el cambrer compaginin la politca amb la seva feina em sembla logic, pero amb un municipi d'aquestes caracteristiques no m'explico perque son tots els inutils que es dediquen a la politica perque no els voldrien enlloc mes.

    ResponElimina
  35. Aquest del Cabot es tambe un enxufat?

    ResponElimina
  36. si tot lo de les 18.48 es veritat nomes que dir

    AUGE DIMISSIO////////////////

    ResponElimina
  37. Voldria dir-li a qui acusa a la Montse Escutia de voler quedar-se l'iPhone, que per començar aquesta regidora NI TÉ NI HA TINGUT CAP iPHONE!!! Que la gent vigili el que diu, abans d'escriure i/o acusar.

    ResponElimina
  38. soy trabajador de castello 2000, se comenta y se rumorea que nos quieren vender a una parte de la plantilla a la empresa aqualia, para reducir costes, que hay de cierto, salvi si sabes algo dilo, y si es para reducir costes que el sanllehi renuncie al sueldo de alcalde,

    ResponElimina