dijous, 28 de juliol del 2011

Especialment orgullós de la feina aconseguida


En el proper Ple ordinari de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries es donarà compte d'un punt del qual em sento especialment orgullós, la nova ubicació de la franja de servei de trànsit de 6 metres fruit de l'atermenament del Ministerio de Medio Ambiente Rural y Medio Marino sobre els canals d'Empuriabrava. És una nova fórmula per la qual vam treballar intensament tècnics municipals, polítics i representants de l’APE. Les diferents reunions que vam mantenir a Madrid en seu ministerial i els constants contactes que vam establir amb alts càrrecs del Ministerio van donar els seus fruits: establir la franja de servitud de trànsit de sis metres per la via pública en lloc de fer-ho arran de canal, pel que quedaran sense afectació les propietats dels habitatges a tocar el canal.
Poc abans de finalitzar l’anterior legislatura, el Director General de Costes de l’Estat, va desplaçar-se fins el nostre municipi per comprovar in situ l’afectació que suposava l’anterior disposició de la franja de servitud i concloure la necessitat de modificar-la en benefici dels propietaris i de la comunitat del propi municipi. Setmanes abans ja ho havia fet, també aquí, el seu Sotsdirector. He de dir que aquesta fórmula es va posar per primera vegada sobre la taula a Madrid durant el mes de gener en una reunió a la qual vaig assistir juntament amb membres de l’APE. Val a dir que amb posterioritat aquesta solució també ha estat adoptada per fer-se efectiva als canals de Santa Margarida.
L’any 2008, quan el Ministeri va anunciar la decisió d’atermenar el nostre litoral, un grup d’afectats d’Empuriabrava va posar en dubte el lideratge i la capacitat de treball de qui aleshores era el nou govern municipal. Algú fins i tot feia reivindicacions fora de to, insultant greument la meva persona en uns moments difícils per a tothom. Però la feina pacient de tots plegats ha començat a donar els primers fruits.
També cal dir, una vegada més, que durant els passats quatre anys, des de l'Ajuntament vàrem fer per Empuriabrava molt més que cap altra legislatura:
Escola de primària “El Bruel”, Institut de secundària, llar d’infants municipal “El Petit Vaixell”, escola municipal de vela, instal·lacions del club de rem, el carril bici dels Salins, l’ampliació del consultori mèdic del centre cívic, la remodelació de l’oficina de turisme, l’”Espai Proa” del club nàutic per a ofertar més i millors serveis a les persones, l’obtenció de la titularitat municipal de la plaça de les Palmeres, la nova seu de la Policia Local, Serveis Socials al Centre de Serveis...

6 comentaris:

  1. a veure que triga el sensellei a posar-se la medalla per l'atermenament com si ell hagues fet alguna cosa

    ResponElimina
  2. Fas bé de reivindicar la teva "autoria" perquè el pressumpte prevaricador no tardarà gens en atorgar-se el mèrit. I si no temps al temps!
    Salut!

    ResponElimina
  3. vista la publicacio del retorn del poum, la pregunta es "que costara aixo el poble de castello"val la pena fe contens una senyors pagant el poble, recordem llac artificial,zona ludica el poliol etc.quan costaran aquestes modificacions.

    ResponElimina
  4. El poble tindra el que es mereix i el que ha votat,no hi ha diners per piscines ni llars d'infants pero si per tornar a pujar els sous als amics del alcalde que treballen a l'ajuntament.

    ResponElimina
  5. Felicitats Salvi !!! en aquest punt tu mereixes.

    Vares treballar de valent, vares perserverar i aguantar insults, desprecis institucionals i personals per gent que ara ( i desde fa molts anys) estant molt callats defensant només el seu "loby" i interessos, a més de anar fent la pilota a l'amic Sanllehi.

    Es ben cert que sempre son els mateixos, i uns quants afegits de nova (o vella) formada, i que encara no fa gaire manipulaven i difunien rumors i mentides, sense cap vergonya ni etica.

    A on son les expropiacions ????

    A on son els de Rosa dels vents-Udem-IPM-CiU ????

    Per cert, la mateixa gent i colectius que diuen defensar Empuriabrava i quants es tanca sense cap raó o fonament el centre "proa" i la nova base de ambulancies no diuen res ... com tampoc la reducció de personal d'estiu a les oficines de turisme (i mira que es varem omplir la boca parlant de promoció económica i turiística de la marina)

    El més estrany encara, es que tampoc diuen res molts (per no dir la gran majnoria)de residents i ciutadans de la marina ¿ porque ? ¿ porque ?

    M'he agradaria escoltar opinions fonamentades i raonades sobre aquesta qüestió ...

    ¿ poden iniciar un debat per la xarxa ?

    Vull afegir altres actuacions del teu govern a Empuriabrava, i que tu no dius, potser per no fer el llistat tan gran (Pla de Roses, entrada del Masnou, parking comercial alberes, enllumenat Argonautes, "Q" de qualitat i ISO a la platja d'Empuriabrava, millora de la Rubina .... algu hauria de fer una comparativa dintre de 4 anys, i poden començar ara...

    "un dos, tres, responda otra vez" .... rotonda de Ca la Silvia ... monument a la sardana ...
    !!! això es fer promoció turística a la "marbellesa" ... deconstruint, con el "bulli")

    ResponElimina
  6. la rotonda de Jomar -Maurici Centre aixó es l'únic que faran per Empuriabrava aquests quatre anys . Que se la paguin de la seva butxaca que si ha estat aixi durant 40 anys en pot estar 40 anys més i si no que la paga el llepaculs dels vaixells de l'altre costat que quan va fer el gran edifici va pagar una miseria a l'ajuntament i se li va consentir

    ResponElimina