diumenge, 10 de juliol del 2011

Consideracions sobre l'entrevista al Sr. Sanllehí a El Punt (7/07/11)

Sembla que el sr. Sanllehí ha aprofitat aquest dia per fer unes declaracions força dures i contundents (deu ser per allò del chupinazo). Evidentment, aquestes declaracions han de ser matisades, i així ho farem des d’ERC de Castelló d’Empúries.

La situació econòmica del nostre Ajuntament, com la de molts ajuntaments, no és bona. Recordem una vegada més el Pla de sanejament  de 4 milions d’euros que vàrem iniciar  l’any 2008 els que en aquell temps estàvem al govern,  obligats per tota una sèrie de factures sense consignació pressupostària que ens vàrem trobar (1.074.000 euros) i el resultat negatiu de l’exercici 2007 fruit de unes despeses fora de tots els límits (any electoral) fetes per l’anterior equip de govern encapçalat pel sr. Sanllehí. L’any 2011 vam iniciar un altre Pla de sanejament de 3.500.000 euros que s’acabarà l’any 2014, fruit de donar de baixa tota una sèrie de rebuts que els gestors de la recaptació executiva van donar com a incobrables. Això fa que la tresoreria de l’Ajuntament ho noti, i que hi hagi dificultats en segons quins mesos de l’any a l’hora de pagar els proveïdors. De tota manera, he de dir que a data 10 de juny de 2011 havíem pagat els proveïdors fins a la facturació de gener de 2011, o sigui, que ens vam posar a 4 mesos o 120 dies, com vostès prefereixin. També és cert que les factures amb incidències no es paguen fins que es resolen, per tant, hi ha alguna factura més antiga que no s’ha pagat.  

Totes aquestes consideracions les hem explicades moltes vegades, i el grup de CiU, a l’oposició la passada legislatura, ja ho hauria de saber, el que passa és que durant 4 anys varen fer el “vago” i van passar de tot, sense interessar-se ni  un instant per la política municipal del dia a dia, només es van dedicar a criticar constantment amb ànims totalment destructius i posant pals a les rodes dia sí i dia també. Ara al sr. Sanllehí i al seu equip els toca resoldre totes les incidències que van sortint cada dia, només faltaria, per això governen, igual que hem hagut de fer nosaltres aquests darrers 4 anys.

En el primer mes de mandat ja han pres algunes decisions i algunes ja han fet parlar molta gent.

El primer que van fer va ser acabar el monument de la rotonda de “Ca la Sílvia”, posant l’aigua i els llums. Nosaltres l’havíem donada per acabada sense aquests complements, no perquè no ens agradi, sobre gustos no hi ha res escrit, sinó per no gastar-nos-hi més diners dels que ja havia costat: 120.000 euros. Ara hi haurem d’afegir un cost d’una setmana de feina d’operaris de Castelló 2000 més el material.

També han suprimit el mercat “de les puces” . En les últimes tres setmanes del nostre mandat aquest mercat ja havia sofert un canvi molt positiu quant a la vialitat a la zona del polígon. Creiem que es podia haver aprofundit en la seva remodelació. Però el fet de suprimir-lo també ha portat controvèrsia: per un cantó molta gent que aplaudeix la mesura i per altra part molts marxants i compradors que ho estan passant molt malament per culpa de la crisi que han quedat molt decebuts. També s’ha de recordar que amb aquesta mesura l’Ajuntament deixarà de recaptar més de 100.000 euros anuals. El que ja passa de la ratlla és l’argumentació que fa servir el sr. Sanllehí dient que hi ha una investigació de fiscalia per una denúncia de l’Associació de Marxants, i que per això, entre altres coses, ha fet tancar aquest mercat. Sembla que les actuacions de la fiscalia el sr. Sanllehí només les escolta quan vol. Recordeu que fiscalia va presentar una querella contra el sr. Sanllehí per presumpta prevaricació i aquesta querella ha estat admesa pel Jutjat Penal, i tot i així el sr. Sanllehí no va tenir cap càrrec de consciència a l’hora de presentar-se com a alcaldable.

No ens agrada que se suprimeixin serveis molt importants per a la nostra població i pel nostre jovent.  Nosaltres mai hauríem deixat la gent de la  nostra vila i als nens del Casal sense piscina a l’estiu, i sense servei de bus per anar a la platja a la mainada petita del Casal. Tampoc hauríem tancat l’espai Proa a Empuriabrava, amb la disminució de serveis de tots tipus: cursos d’alfabetització de català, d’informàtica, cursos destinats a gent desocupada...  Suposo que es qüestió de prioritats.

Seguirem atentament les accions d’aquest equip de govern, procurant donar suport al que nosaltres considerem encertat però sent molt crítics amb el que no ens agradi i suposi un perjudici pels nostres ciutadans.

Salvi Güell

32 comentaris:

  1. Salvi t'estas superant dia a dia, continua així.

    ResponElimina
  2. Felicitats Salvi !!! aquesta es la linea, però crec que cal perseverar i millorar la comunicació, cal difondre les idees i el missatge no només per xarxa, cal ampliar-lo i fer servir totes les eines, per exemple EmpordaTV, canal nord i els mitjants escrits ... cal que arribi l'opinió i la veu de l'oposició als ciutadans, per tal que la societat tingui possibilitats de conèixer altres opinions i així poder decidir amb llibertat ... no es pot fer oposició només el dia del ple, com estan fent altres ... cal que escolten, veien i lleguint la veu de ERC cada setmana, no nomes de manera "virtual"

    Endavant i anims !!!!!

    ResponElimina
  3. Les entrevistes dels regidors a TV convergència francament patètiques. I aplicar el programa què ? O alguns no teníen ni programa ? Mare de Déu quin panorama. El més beneficiat en Sensellei: dos sous públics com a mínim ! Quan puja la broma ? I els altres venuts a raó de 1.300 a 1500 eurillos cada mes. Compreu, compreu "Que me los quitan de las manos".

    ResponElimina
  4. Tants comentaris que feien els convergents en altres articles i ara tots callen com putes ...

    ResponElimina
  5. Un dels nous regidors del sensellei es va pavonejant que passat l'estiu començaran a acomiadar al personal de l'ajuntament que no els ha estat fidel, no els en deixis passar ni una Salvi ¡¡

    ResponElimina
  6. Home a l'ajuntament sobra gent això es fet !! La culpa es tant d'en Sanllei com d'en Salvi

    ResponElimina
  7. Massa pavonejador hi ha suletuuu por estos lares...
    Jo sé que a l'Ajuntament hi ha massa gent que hi treballa, però crec que fer-ne fora uns quants (i a més sota el criteri que pretenen) no és positiu. El que sí que caldria és un reajustament de les nòmines i no permetre sous aberrants. Cal una mica de repartiment. No és normal que existeixin sous de 800-900 euros i d'altres de 5.000 euros en un mateix ajuntament.Per cert, diuen que volen acomiadar el personal de reforç de turisme.

    ResponElimina
  8. Avui surt publicat en el Diari de Girona la noticia de l'inici de construcció del Túnel del Vent.

    Aquell túnel que el Sr. Sanllehí es va passar QUATRE ANYS dient que no es faria a Castelló per culpa del govern d'unitat, del POUM, i per culpa d'aquells "irresponsables" que manaven de manera "inexperta i fraudulenta" a l'Ajuntament.

    Dient per tot arreu, que per culpa de tota aquesta gent es perderia el túnel i aniria a Roses... doncs be, resulta que el de Roses, projecte que només recolçava el Sr. Sanllehí i la Sra. Magda Casamitjana, continua sent "fum" que tant sols ha servit -de moment- per donar titulars als diaris i fer publicitat d'aquests dos politics.

    El de Empuriabrava, avui ja ha començat a ser una realitat. Aquests son els fets, la resta son excuses de mal pagador, encara que segur que veuren el nou Alcalde possant-se les medalles que no li pertoquen.

    ¿ algu s'hen recorda que va votar CiU en els plens, en relació aquests túnel ? ¿ algu pot publicar les manifestacions fetes per el Sr. Sanllehí en els diaris o en els plens de l'Ajuntament, envers tot aquests tema ?

    ¿ Salvi, algu ens podrà explicar qui va possar pals a la roda per tal que la comissió de urbanisme no aprovés la modificació del pla general ?

    ¿ quins grups i regidors -tu al davant- va cercar les alternatives, quant el projecte funedis va dir que anava a Roses ?

    ¿ qui feia de Alcalde, quins grups i regidors estaven al govern i varem tirar endavant i tramitar les modificaciones puntuals -per dos vegades- del planejament ?

    ¿ i quim govern municipal ho va portar a la comissió d'urbanisme, fins aconseguir els permisos, malgrat algun pal a la roda, que en Salvi o algun altra regidor del seu govern ja seria hora que ho expliquesin ... ?

    ¿ quin Alcalde i quin govern municipal va ser exigent en alçades, impacte visual i connexions el.lectriques, sense que això representés no vetllar i ajudar a tirar endavant el projecte ?

    Crec recordar que, el govern anterior, només va rebre critiques i pals per tots costats, tant si feia com si no feia ... resultat, el de Roses continua sent un projecte i el de Empuriabrava una realitat, gràcies al Sr. Sanllehí, alies "pals a la roda"

    Anem be !!!!!!

    Salvi, Felicitats a tu i a tots els regidors que van treballar de valent i vetllar per tirar endavant aquests projecte, exigint solvencia econòmica, qualitat i respecte al territori, sense deixar-vos emportar per "cants de sirena" ni fer politica de aparador, com la "sociovergencia comarcal"

    Un prec, ara os caldrà vigilar desde l'oposició per el compliment estricte del que es va aprovar i presentar ... que no ens fotim un disbarat el club de "pals a la roda" o de la font de Ca la Silvia"

    ResponElimina
  9. A Emporda tv hi ha una noticia d'una noia que es diu anna que l'han posat a fer de vigilant civica a la platja de la rubina.
    Quina casualitat que aquesta noia era la aturada cronica que anava de nº2 a la llista de SI i justament passades les elecciona ha trobat feina a l'area que te de regidor en Joan Cortada de SI.
    Ja comencem a prevaricar Sr. Cortada? ja ho diuen, qui amb un coix va...
    Es que ningú pensa exigir explicacions per aquesta contractació a dit?

    ResponElimina
  10. Si aixo d'en Cortada es veritat, es de jutgat de guardia !!!

    ResponElimina
  11. dons les fotos de la llista de SI no enganyen,es la noia que surt al video a roses tv. que fort en Cortada ha enxufat a la anna tarres a mediambient. volem explicacions al proper ple¡¡¡
    prou prevaricacions¡¡¡ cortada dimissio

    ResponElimina
  12. Si jo hagues votat SI (que no és el cas) em sentiria estafat

    ResponElimina
  13. cada vegada que hi ha eleccions hi veus cares que més tard entren a l'Ajuntament. 95 el xofer de ferreiro GRIM de policia, un del PSC 2003 a Consergeria, un del PSC 2007 a la Biblioteca ... o sia que hi ha gent que en llistes per enxufar-se a l'Ajuntament

    ResponElimina
  14. Pel qual sembla a l'Ajuntament hi haura caps per tot arreu, amb bons sous i poca feina i poc personal amb sous baixos i fent la feina de matxaca. aixo sembla les companyies de l'IBEX. a Turisme s'havien plantegat acomiedar personal de reforç. Els del Comité tindran feina ...

    El qual ha de fer l'Ajuntament es optimitzar recursos.
    - no contractar ningu més
    - Revisar contractes temporals
    - Congelar sous superiors a 30000 Euros
    - Fotre al carrer pichulis i gargamel i personatges per l'estil

    Per desgracia pagara els plats trencats els quals acomiadar sigui més barat amb independencia dels seu rendiment ....

    ResponElimina
  15. Salvi els ciutadans no podem fer res per exigir explicacions? hi ha alguna manera de poder preguntar a l'ajuntament per aquesta contractacio?

    ResponElimina
  16. Tot aixo d'en Cortada demostra que NO tots els politics són iguals: que algú em digui persones que els d'ERC van enxufar a l'Ajuntament per viure del cuento. Quantes n'hi ha? Jo crec que els que van entrar va ser amb concurs public. O estic equivocat?

    ResponElimina
  17. tard o d'hora se sap els motius reals per que la gent va a una llista ....

    ResponElimina
  18. el comite en veritat tindra feina durant aquets 4 anys si realment es considera un comite d'empressa per defensar els treballadors, tambe es comenta que dintre de pocs dies la familia casadevall tornara esta el complert, donat que l'aventura de venda de terrenys a hungria sembla que no ha tingut gaire exit.

    ResponElimina
  19. Com pot ser que diguin que no hi ha diners per res i ara contractin a aquesta noia de SI?
    Que no hi ha ningu a la casa gran per fer aquesta feina? no crec que per anar en bicicleta dient als banyistes que no es pugin a les dunes faci falta tenir uns estudis especifics.
    Quan respondra el sr cortada a totes aquestes preguntes?

    ResponElimina
  20. Si en Cortada ha fet això, els altres en faran de l'alçada d'un campanar. L'oposició que vigili aquestes i altres prevaricacions, i tràfic d'influències que també n'hi haurà. En Fraga va dir "la calle es mía ", aquests ja diuen "la Vila i Empuriabrava són nostres ".

    ResponElimina
  21. a l'ajuntament sobra gent, no potser que els ciutadans no poguem pagar la nostra hipoteca i la casta dels intocables visqui de nassos, cada dia esmorzar, permisos. Si s'ha de fer fora gent endavant, sense por, a l'empresa privada ja ho patim de fa temps !!

    ResponElimina
  22. Corre per l'ajuntament que aquesta famosa Anna de SI quan era al punt d'informació aquesta setmana es va negar a atendre en castella a un matrimoni de turistes de saragossa, tot i que ells li van dir que com eren de fora no entenien el catala, per el que van presentar una reclamació per escrit i la responsable de turisme ha demanat per escrit als regidors de turisme i medi ambient i l'alcalde que la fotin al carrer. Senyur Cortada, a que esperen per fer fora a aquesta impresentable, aquesta es la imatge del nostre municipi? negar-nos a atendre en castella als turistes? es que ens em begut l'enteniment?

    ResponElimina
  23. esteu enfadats...
    que no podeu xupar del bote?
    Poseuv-vos a treballar i calleu....

    ResponElimina
  24. aixo es de jutjat de guardia, que la facin fora ara mateix, ja ho tenim prou dificil per aconseguir que vinguin turistes i a sobre aquesta radical ens els espanta, si despres sortim al "mundo" a les cartes al director i es queixen que a castello no es pot parlar en espanyol els haurem de donar la rao

    ResponElimina
  25. Benvolguts castellonins i sobretot benvolguts empuriabravencs,

    Ja hi som pel tros. Ja tinc un peu a l'AJuntament de Castelló i un altre al Consell Comarcal. Quin privilegi, tu! Dues responsabilitats importantíssimes, la d'alcalde i president, i sobretot dos sous de puta mare! El pastón que em guanyaré d'ara endavant serà la òstia. Ni en Laporta s'ho ha sabut muntar millor que jo. "A lo tonto a lo tonto": trincutricu! Jo gairebé 80.000 euros que m'emportaré a casa cada any, i si això ho multipliquem per 4... ufff! Ja mullo els pantalons només de pensar-hoooo!
    Castellonins, empuriabravencs... m'heu fet molt feliç, gràcies als vostres vots, mireu! No m'hi quebran a les butxaques... Gràcies!
    Doneu-li records al jutge... No vull que em passi com a en Camps, això sí, jo no us penseu que dimitiré, eh?!!!!

    X. Sensellei
    Alcaldeitor i Presidenteitor

    ResponElimina
  26. Alguns que escrivim aqui treballem a la privada i mai hem xupat de cap bote, ni abans ni ara. es per aixo que ens podem queixar quan ens doni la gana i no devem fidelitat a cap "padrino" com passa a CIU, que si un discrepa del sanllehi automaticament el marquen i aparten perque no faci nosa.Menys intentar callar al poble quan ens queixem i amb rao de les cagades que fan els governants, i mes seny a l'hora de contractar personal, perque hi ha casos de vergonya com el d'aquesta "policia de dunes" que nomes parla catala amb els turistes. sembla que aquesta es la nova politica d'aquest govern, intentar callar al poble i anar prevaricant..

    ResponElimina
  27. Ja ho sabeu que el sensellei ha d'anar amb guardespatlles perque tem per la seva vida? ostres que important que es l'alcalde que fins i tot va amb escortes. Per cert, d'on surten els diners per pagar-los?

    ResponElimina
  28. a ciu tv diuen que el pere macias ha vingut a veure al sensellei al centre civic, segur que ha vingut a visitar-lo a ell? o a la seva dona..

    ResponElimina
  29. Al punt surt publicat que ens hem quedat sense servei d'ambulacia a Empuriabrava, sembla que per ambulancies no hi ha diners pero per contractar a "amics" d'en Cortada per vigilar dunes si.

    ResponElimina
  30. qui es el guardespatlles?

    ResponElimina
  31. els guardaespatlles son els directors de bancs que li volen fer contractar un dipòsit a plaç fixe amb la calerada que ingressarà cada mes.

    ResponElimina
  32. Hola,
    El govern ara ha decidit de fer política d’estalvi, molt be. Ja sabem on ha començat.
    Per la meva sorpresa, he vist que havia 3 focs artificials aquest any. Només he anat a veure el de Sant Joan. Els dos altres no tocaven des del meu punt de vista.
    Sé que fa 2 mesos estava previst de no fer focs artificials ni en Empuriabrava ni en Castelló.
    Cadascú estalvia de la seva manera, tothom te les seves prioritats, però el poble som tots i es podia fer una enquesta sobre on s’ha de estalviar. Trobo a faltar la participació ciutadana......

    ResponElimina