dissabte, 2 de juliol del 2011

Cartipàs municipal i retribucions a polítics

En el Ple del passat dijous, 30 de juny, l’actual equip de govern va aprovar el cartipàs municipal i el règim de retribucions als càrrecs polítics.

En el punt del cartipàs municipal, ERC es va abstenir. Aquest punt estava dividit en dues parts. La primera, la representativitat dels diferents grups polítics als diferents òrgans col·legiats de l’Ajuntament; cosa que va semblar-nos correcta. L’altra, tractava la distribució de les àrees que tindrà l’Alcalde i els regidors de l’equip de govern. Respecte això hem de manifestar la falta de coherència, la manca d’una línia per definir i l'absència d'un organigrama que pugui facilitar la governabilitat del nostre municipi. Sembla més aviat un repartiment de cromos entre regidors, on els que han arribar més tard s’han quedat sense gaires competències. Inexplicablement hi ha regidors que tenen vuit àrees i n’hi ha que en tenen només una, inclòs alguns tinents d’alcalde. Hi ha regidors que tenen àrees tant dispars com cultura i hisenda, o patrimoni i joventut. Hi ha atribucions i tasques semblants o relacionades encomanades  a diferents regidors com les d’orientació laboral i empresa i treball o les de promoció turística i comercial i promoció econòmica. Per tot això el nostre vot va ser d’abstenció, ja que creiem que els resultats ja es veuran més endavant, que esperem de tot cor que siguin bons. Així, volem donar un vot de confiança a aquest govern, encara que no siguem gaire optimistes.

En el punt de les retribucions vàrem votar en contra. No trobem correcte el sou que s’ha posat l’Alcalde i les quantitats que es pagaran a la resta de regidors. La ciutadania ens demana moderació i la proposta aprovada no ho reflecteix. L’Alcalde tindrà una dedicació, segons la proposta aprovada, del 90%, motiu pel qual assegura que s’ha rebaixat el sou respecte l’anterior Alcalde en un 10%. Qui es creu que complirà amb aquest 90%? Assegura que la resta ho dedicarà al Consell Comarcal, ja que ha aconseguit una excedència de la seva feina actual. Ja veurem quan s’aprovi el cartipàs del Consell Comarcal quina dedicació i sou tindrà. Encara recordo la legislatura del 2003-2007, quan el Sr. Sanllehí anava a l’Ajuntament a les 10 del matí i molts de dies costava trobar-lo ja que es trobava absent.

Aquest cartipàs municipal li atorga molt poques competències, només en temes de secretaria, protocol, premsa, planejament i noves tecnologies. L’anterior Alcalde tenia competències en secretaria, serveis jurídics municipals, arxiu, protocol, premsa, imatge i comunicació, i tota l’àrea d’hisenda (serveis econòmics, intervenció, tresoreria, recaptació, gestió tributària).

Amb aquest equip de govern l’Ajuntament de Castelló d’Empúries pagarà 86.400 euros més a l’any, bàsicament perquè a l’anterior legislatura havia dues dedicacions exclusives que han passat de polítics a funcionaris, amb el que el cost ve a ser pràcticament el mateix. En canvi els regidors del govern que cobren per assistències han passat de sis a l’anterior legislatura a 12 en aquesta, amb el sobrecost que això comporta per a les arques municipals. Clar que ara hi ha un petit estalvi amb els regidors de l’oposició, ja que hem passat de vuit a quatre, però això no deixa de ser “la xocolata del lloro“ . 



10 comentaris:

  1. menys mal que t'has posat al teu lloc dient que donen xocolata al lloro.....
    va repeteix el que t'han dit.

    ResponElimina
  2. Benvolguts castellonins i sobretot benvolguts empuriabravencs,

    Deixeu-me que us recordi quina bona persona que sóc, que m'he abaixat un 10% el sou. No, no em doneu les gràcies perquè no ho he fet pas per vosaltres, creguts! Ho he fet perquè si mantenia el 100% el sou i, per tant, la dedicació total a l'ajuntament, em quedava sense un duro del Consell Comarcal, i clar, tonto (com tots sabeu) no sóc! Així que poguent cobrar dos remuneracions públiques, per què quedar-me només amb una, oi?! Això seria ser burro de record guiness.
    Als de Girona he optat per engegar-los. Massa feina i masses kilòmetres. Ara ho tinc tot prop de casa i amb la meva guàrdia pretoriana i la constal•lació de satél•lits orbitant als punts estratègics de l'ajuntament. Tot controlat, nois!
    Amb el primer cop d'efecte fet, el mercat de les puces, ja em trec un gripau que tenia pendent amb els de l'Empuriabrava cinc estrelles, que juntamenr amb la retirada de la barca del giratori i l'instal•lació de l'aigua a la font de la vergonya, ja em donc per sarisfet. Ara serà qüestió de fotre mà altre volta al POUM i viure del cuento, que auxò només ha fet que començar, senyors!

    X. Sensellei
    Alcaldeitor

    ResponElimina
  3. Renoi, quins cops d'efecte.

    1. el Mercat de les puces. S'ha renunciat a una bona quantitat de diners més de 5000 Euros cada diumenge Reconec que s'haura acabat el trist espectacle que es veia cada dissabte per tenir una parada el diumenge. Alló era patetic... digne del segle XIX quan la gent a anava a la Plaça dels Homes perque els terratinents del poble els hi donessin feina.

    2. la barca del giratori. Quin mal hi feia la barca. Per que la Brossa li tenia mania a la Barca . A la rotonda hi falta llum, no esta ben il.luminada, peró culpar a la barca dels accidents i dels morts ho trobo estupid. S'hi vas a 40 Km/h que la velocitat permesa no et mates, a quina velocitat anaven la gent que s'ha matat ... Algun dia algun cotxe passara per sobre i volara i encara sera pitjor.

    3. la Font de la rotonda de Ca la Silvia . quin es el cost total d'aquesta font. Cada cop que hi han canvis de govern se'n recorden de la font. En Ferreiro també pretenia tenir el surtidor més alt de l'Empordà

    ResponElimina
  4. Segons la teva teoria Salvi, tots els polítics haurien de ser funcionaris, així ens estalviariem 17 sous de regidors. Deixem tot a les mans dels funcionaris i eliminem la democracia.

    Em sembla que t'equivoques amb la teva argumentació . Fer oposició es positiu pero amb critiques constructives basades en fets reals.

    ResponElimina
  5. Potser els d'ERC, ara que esteu a l'oposicio, haurieu de fer el mateix que ha fet ciu aquests anys, o sigui, no fer res i començar a treballar els ultims mesos abans de les eleccions. A ells els hi ha funcionat!!

    ResponElimina
  6. El nou govern ha de començar a fer neteja a l'ajuntament i començar acomiadar tots el vagos e inutils que n'hi han molts, especialment cobran un dineral. Si no fa aixo no tindra recursos i el poble encara anira pitjor i ja sera pura decadencia. El ciutadants estem farts de pagar Ivis i altres impostos i no fer mes que mantenir personal que NO serveix per res !

    ResponElimina
  7. El que hauria de fer el govern fer publica en una llista tots els sous dels treballadors. Dir qui cobra mes de 4.000 euros, mes de 3.000 euros, quina feines fan i quina responsabilitat tenen.

    ResponElimina
  8. El repartiment de responsabilitats es un canvi de cromos sense cap altre objectiu que mantenir el poder del sensellei. Per sort estic segur que en Salvi no els en deixarà passarà ni una i els vigilarà de ben a prop.
    Especialment al regidor d'urbanisme que "casualment" es constructor, haurem de mirar amb lupa a qui s'adjudiquen les obres.

    ResponElimina
  9. Si, es ha de controlar a qui s'adjudiquen les obres i amb quines cases de suministraments de materials i MAQUINARIA es fan les compres apartir d'ara.
    (dtes. molt llaminers, del 10% al 25%)
    (AIXO,S'HA DE VIGILAR AMB LUPA)

    ResponElimina
  10. Ara diu el sensellei que faran una auditoria economica, i qui l'interpretara? la llibretera regidora d'hisenda? la llevadora tinent d'alcalde? si no hi ha cap regidor que hi entengui, patetic tot plegat

    ResponElimina