dijous, 7 d’abril del 2011

Sobre catàlegs, revistes i fulletons

La política i la gent que s’hi dedica pot ser molt rebuscada, especialment en època electoral. Aquesta reflexió la faig després de sentir a aquells que es fan passar per defensors dels interessos d'Empuriabrava, quan veig que es queixen per la publicació del catàleg de serveis, de la revista municipal i dels fulletons informatius de l’atermenament dels canals. Segons diuen aquests documents apareixen "en època de crisis quan no hi ha diners ni per arreglar els carrers". Davant d’això jo voldria demanar que no s’utilitzés la demagògia i els falsos arguments per confondre a la gent. Tothom sap que no té el mateix cost asfaltar uns quants carrers (que reconec fa molta falta), que costejar l’edició d’aquests treballs.

Però anem per pams. Precisament, degut a la crisis, la revista d’informació municipal, La Muga, va deixar-se de publicar ara farà més d’un any. Vam decidir destinar aquests diners a costejar altres aspectes de l’administració potser més importants. Ara, un cop s’ha tingut suficient contingut per omplir-la, s’ha imprès un nou número amb novetats destacades per transmetre a la ciutadania.

Pel que fa al catàleg de serveis, i per aquells que els hi amoïna el seu preu, la Diputació de Girona costejarà més de la meitat del seu valor. El moment de la seva difusió apareix quan el govern municipal dóna per consolidats tota una sèrie de projectes iniciats en l'actual legislatura, i això agradi o no, en un municipi com el nostre i en temps de crisis s’ha de publicitar perquè la gent sàpiga que es fan tota una sèrie de serveis molt necessaris per una bona atenció de les persones, uns serveis que entenem nosaltres han de continuar durant la propera legislatura, una dotació social que mai havia tingut Empuriabrava i que ara, desprès d'aquests últims quatre anys, sortosament té.

Finalment respecte els fulletons cal dir que no és res més que una conseqüent actuació de la política de comunicació que aquest ajuntament va iniciar l'any 2008 quan va començar la problemàtica dels atermenaments d'Empuriabrava.

El que més m’intranquil·litza no són les crítiques, sinó que les persones que les fan es defineixen com a defensors dels interessos d'Empuriabrava i de la seva ciutadania. Realment si això fos així, aquesta gent en comptes de parlar del cost d’aquest material haurien de parlar de la quantitat de coses que s’han fet a Empuriabrava i que precisament es recullen en aquest catàleg i en aquesta revista. Parlem ni més ni menys que dels serveis socials instal•lats a l'Espai Proa del club nàutic, l’escola de primària, de l'’institut de secundària i de la llar d’infants d'Empuriabrava, l’ampliació del consultori mèdic del centre cívic, la reforma de l’oficina de turisme d'Empuriabrava, els contactes polítics per resoldre la problemàtica de la llei de costes, els punts urbans de salut, la via verda-carril bici dels Salins i també el poder dir que ja tenim en propietat la Plaça de les Palmeres.

Sincerament, si les crítiques realment giren entorn a la nostra acció de govern a Empuriabrava, em sento molt orgullós, perquè mai en tant poc temps s’havia fet tant per Empuriabrava.

No voldria acabar sense parlar d’asfaltatges i arranjaments de carrers. Sóc el primer en reconèixer que cal una repassada a bona part del nostre terme municipal, però la situació financera no és la més òptima per realitzar una actuació d’aquest tipus. No obstant, respecte això, tenim dues opcions: O bé intervenim en els trams que més ho requereixen (com pensem fer properament) o fem com a la legislatura anterior, asfaltar el que convingui i no poder pagar-ho i esperar que ho pagui un nou consistori.

12 comentaris:

  1. Viag seguir el ple desde casa i recordo que aquest tema el va treure el Sr. Senselley. I l'altre dia ho vaig veure a CiU-TV en boca de "l'Oriol Pujol" (bé, del seu doble més polonès)
    Ja vaig veure que no s'hi va estar pas el Sr. alcalde de retreure-li que en Senselley va fer coses molt pitjors a pocs mesos de les eleccions, coses com llibres de 50.000 euros, que resulta que l'autor era el gendre del cap d'Unió (el dels mobles). Quins collons!"

    ResponElimina
  2. Molt bon article, Salvi. Les teves reflexions són dignes d'una persona com cal, que mira pels interessos del poble i de la seva ciutadania. Jo només voldria dir que en el cas que volguessiu fer propagandisme (com diuen), no passaria res! Considero personalment que tot govern (dins la legalitat) té dret a expressar, transmetre i comunicar tota acció de govern que ha dut a terme. Precisament aquesta nova normativa electoral que imposa la Junta Electoral neix amb la intenció que alcaldes i regidors vigens no se'n aprofitin de la seva condició. Mentre respecteu això, que veig que si que ho feu, tot el que hàgiu fet és correcte i perfectament legal i normal.

    Independentment d'això crec que has estat un alcalde accessible, dialogant i gens prepotent, tot el contrari que el teu antecessor. Espero que continuis així, perquè n'estic convençuda que seguiràs d'alcalde molt de temps... Gràcies

    ResponElimina
  3. i no us enracordeu de les corbates i foulards de la firma Celia Vela l'any 99....

    ResponElimina
  4. Diuen al bar que en el programa de CiU tenen intenció d'ampliar la mesquita d'Empuriabrava. Per això caldrà que modifiquin el POUM, no?! Jajajajajaja

    ResponElimina
  5. Eiii, heu vist l'Hora Nova d'aquest divendres? No és per flipar que la candidata del PP a Castelló estigui implicada en una presumpte estafa de 155.000 euros?!
    Què li passa a aquest poble? Un ex-alcalde i candidat per CiU acusat (o més ben dit) imputat per presumpta prevaricació, i ara això! Senyors, aquest poble comença a fer molta pudor... en serio!

    ResponElimina
  6. En què pensen aquests convergents quan critiquen aquest govern? És ben curiós, manifesten el seu desacord amb la darrera actuació comunicativa de l'Ajuntament i no recorden que ells la van fer molt més grossa ara farà quatre anys. Això em fa pensar en les crítiques que feia als pkens el Sr. Sanllehí sobre l'abundant contractació que l'actual govern havia fet durant aquesta legislatura. Va ser sortir l'escàndol sobre pressumpta prevaricació i tot el cotarro de les contractacions irregulars (recordem fins a 23 a tant sols dies de les eleccions) i ara el tema ja no surt!! Ja no hi ha contractacions de més!
    Sanllehí, pensis-ho més bé i obri pas a generacions més modestes!

    ResponElimina
  7. El tema de les corbates i foulards és perfectament comparable al llibre de fotos que va ferse la legislatura anterior. No? Tot amb el segell Made in Sanllehí.

    ResponElimina
  8. Jajaja! Que bo aixo de CiU-TV!!! felicitats per l'ideador!

    ResponElimina
  9. Diuen qua al Rubito ja no el volen a la llista d''en Niceto?

    ResponElimina
  10. no us enracordeu quan en Ferreiro deia que en Sanllehi miente hasta cuando pronuncia su nombre...

    ResponElimina
  11. A ERC sou molt valents. Us admiro. Després del desastre que ha estat el TRIPARTIT per Catalunya, encara teniu el coratje de presentar-vos amb les vostre sigles, cosa que el PSC e ICV no s'atreveixen a fer al nostre municipi.
    ICV = Entesa
    PSC = IPM
    ERC = ERC

    ResponElimina
  12. i les llistes que es presenten a la comarca sota les sigles de AM ???? el blog sembla que nomes es per consum propi i intern ...

    ResponElimina